onsdag 30 september 2009

Trött

Jobb,jobb,jobb!!! Ibland hinner man inte med nåt annat. Igår kom jag hem efter 21.30 . Varma trattkantarellsmörgåsar och rödvin fanns framdukat på vardagsrumsbordet och ljusena var tända. Kan man bli mottagen på ett bättre sätt ? Uppskattar såna saker enormt mycket. Idag tycker jag att jag inte hunnit med nåt annat än jobbet. Steg upp , duschade och åt frukost...sen till jobbet.Efter jobbet till butiken och handla mat.Hemma först 20.30. Finns inte så mycket mera kvar av denna kväll än Idol och soffan....och så lite dator kollande då också förståss ;-)

måndag 28 september 2009

I väntan på Idol resultaten

Varit ledig idag. Har inte fått gjort så mycket som jag tänkt mej men är nöjd iallafall. Suttit mycket framför datorn och kollat upp hundraser. Tomrummet efter Mimmi märks bra då man är ensam och båda ungdomarna pratar om att skaffa hund. Kluven är jag men ganska så nyfiken. Jag har ju alltid velat ha en hund. Inte så många alternativ då man behöver skaffa en allergivänlig hund. Nu kretsar intresset runt en bichon havanese. Blir ju inte av förrän tidigast till sommaren då men det är roligt att se och höra sig för lite. Behöver tid att vänja mej vid att Mimmi inte längre finns med oss.Vet inte sedan hur det känns om jag vill ha ett nytt djur eller inte....
Idol och Hollywoodfruar ikväll på programmet. Jag gillar Jihde bäst :-) Av de som sjöng var Eddie min favorit. Väntar nu på resultatet av vem som går vidare.
Måste bara se på Anna Anka och hennes rika polare på tv. Väldigt underhållande på många sätt ;-) Vet inte om man ska skratta eller gapskratta ;-)

lördag 26 september 2009

Nöjd med mej själv :-)

Vilken underbar känsla då man märker hur snabbt ens kondition ändras på bara några dagar. igår var jag och dottern på promenad/länk och det gick mycket bättre än dagen före.Idag steg jag upp och drack mitt morgonkaffe framför datorn och tog sen ett 1 timmes power yoga pass. Känner mej så duktig och motiverad att fortsätta träna ! Visst känns det i musklerna att man använt dem mer än vanligt men det är en skön känsla då man vet att det gör gott. Förut körde jag mest pilates pass och jag måste nog konstatera att yogan känns nästan bättre som "att börja med" träningspass. Hoppas motivationen håller i sig nu !!!

torsdag 24 september 2009

I gång igen :-)

Ledig idag. Maken lagade rabatten före han for till kvällsskiftet. Det blev så bra . När en sak är uppfixad så ser man ju bara så många fler saker runtomkring som också behöver lagas ;-) Nöjd är jag iallafall. Nu ska det bara fyllas på med lite mera jord och eventuellt några till vårlökar.
Idag har jag börjat träna :-) Kändes riktigt bra att komma igång igen. Jag och dottern var på en lång promenad och vi sprang små sträckor emellanåt. Jag var så motiverad att jag satte på power yoga dvd:n och körde ett pass på 30 minuter av bara farten. Nu ska kroppen trimmas :-) Vill inte känna mej styv och stel och bara se på när extrakilona sätter sig...nej nu ska det motioneras .

måndag 21 september 2009

Jord under naglarna...

Denna fina kanna är en gåva från dotterns pojkväns familj. Så vackert med en ljungplanta i och välkomnande vid dörren.


Katten fick jag till gåva då jag fyllde 40 av min moster.



Kryp en och ljung på trappan framför ytterdörren.


Helgen är över och idag har både jag och maken varit lediga. Skönt efter en hektisk helg. Lördag eftermiddag for vi ut till skären. Våra gäster kom nästan samtidigt dit som oss. Efter en god middag spela vi kort. Jag vann :-) Trött efter flera nätters vakande så gick vi rätt så tidigt i säng för att orka med söndagens fisketävling. Då vi vakna på söndagen var det så hård blåst så jag stannade på land. Männena fick tävla själva :-) Tog istället en långpromenad och bada bastu . Packade ihop och for sen hem tillbaka sent igår kväll.
Idag har vi handlat höstgödsel och höstblommor till utekrukorna. Det blev riktigt lyckat tycker jag. Köpte också stenarna som fattades till rabatten som jag lagat om. Den ska vi laga imorgon är det tänkt. Så mycket det finns som ska göras bara man har tid och ork. Rensade ogräs från gången och kastade gamla sommarblommor. Rhododendronen har vuxit som bara den i sommar men den har också fått en hel del gula blad som jag plockade bort. Genast såg det mycket snyggare ut. Undrar om den har torkat eller om gödseln jag hade förut var så mycket bättre än den jag använde i sommar? Hoppas den orkar blomma lika fint som vanligt nästa vår.

lördag 19 september 2009

Lördag morgon!

Dricker mitt morgon kaffe vid datorn. Ska ta det lugnt tills maken som jobbat natt vaknar. Sen ska det packas och iväg till skären. Ser fram emot helgen. Vi får nattgäster och har planerat god mat och kortspel tills kvällen. Imorgon är det höstens stora evenemang "GÄDDMETET" som ska hållas. Jag ska delta i år för första gången....om vädret är sådant att jag vill... ;-) Det värsta är att jag skrämmer väl bort alla gäddor när jag skriker då jag får syn på dom ...inte bra alls!!!
Lämnade uppe inatt och såg filmen Dirty dancing på tv....igen en gång! Så otroligt bra film. Musiken och dansen är så medryckande. Jag vill ju oxå DANSA!!!!!! Önskar att maken kunde få ett ökat dansbehov...nångång ...haha....men det är väl för mycket begärt säkert ;-)

onsdag 16 september 2009

Härliga höstdagar


Rosen som vi planterat vid badtunnan blommar nu så här vackert !

Ute på gädd jakt !

Utsikt från terassen vid sommarstugan.

Så vackert att bada tunna i skenet av alla eldar .



Just hemkommen från nattvak. 2:a natten av 4. Småfrusit och lite orolig i magen inatt. Känns lite bättre nu.
Söndag eftermiddag då maken slutat jobba så åkte vi ut till sommarstugan och övernattade där. Vilket otroligt väder vi hade. Vindstilla och sol. Inte många såna dagar under hela sommaren. Maken eldade badtunnan och tände eldarna som inte gick att tända på villaavslutningen. Så mysigt att sitta i mörkret och se på stjärnorna med eldarna runtomkring. En fin kväll :-)
Måndagmorgon började med frukost i badtunnan ..inte illa att börja en morgon på det viset :-) Vi for ut på sjön och kastade efter gäddor på dagen för att öva oss inför helgens gäddtävling. Jag hade 4 napp men fick inte upp en enda av gäddorna. Den ena var så stor att jag skrek så den blev väl vettskrämd stackarn :-)
Igår köpte vi en bröllopspresent som ska skickas med släkten som åker på långväga bröllop i helgen. Makens brorson gifter sig vid en fjälltopp på lördagen. Det hade tagit för många dagar för oss att ta oss dit ...och dyrt hade det blivit för 5 personer, så vi fick tyvärr tacka nej till själva bröllopet. En present är inköpt iallafall .
Nu borde jag krypa till sängs med maken som också jobbat natt. Ha en bra dag alla!!!

lördag 12 september 2009

Lördagkväll

Äntligen lördagkväll och nu är jag ledig igen!!!! Jobbat , sett på film och sovit . Det är vad jag har sysslat med de senaste dagarna. Efter ett lååångt morgonskifte idag så är jag nu äntligen ledig igen. Var och köpte lite rödvin på vägen hem från jobbet. Ska ta det lugnt se mera tv och umgås med maken ikväll. Tyvärr måste han i jobb imorgonbitti men efter det så åker vi ut till sommarstugan :-) Hoppas vädret håller i sig så det är soligt och varmt som idag. Ska fiska lite, gå i skogen , kanske plocka mera havtornsbär eller svamp...och sen koppla av med bad i tunnan. Underbart!!! En viss tjusning finns det ju nog ändå med hösten fast det är mörkt och ruggigt. Jag drömmer mej redan bort till våren ,för vintern den kan jag inte alls med. Planerar en ny resa till Grekland i slutet av april. Denna gång kommer åtminstone dottern med , kanske hennes pojkvän också. Sonen tvekar...han har andra planer för vintern som skidning i fjällen :-) Roligt är det att min mor och far också planerar att komma med :-) Kreta är på planerna igen men lite tittar vi nog på eventuellt Korfu också. Det som är bra med att resa till Kreta är att planet går direkt hemifrån , behövs inga byten av flygplan då. Jaaaaa...jag är fast i reseplanerna för fullt men nåt ska man ju ha att se fram emot i detta mörker. Borde beställa Ellos sakerna som jag har sett ut också....kanske ikväll :-) Hösten får mej att vilja "boa" in mej , med nya mysiga ljus, kuddar och andra textilier. Ombyte förnöjer :-)

onsdag 9 september 2009

Ledig onsdag

Ledig dag = sovmorgon :-) Jag har fått höra så många som sagt att man börjar sova mindre och vaknar tidigare ju äldre man blir. Undrar när jag ska få såna "symptom" ? Jag vill sova och ännu mera sova vill jag när väckarklockan ringer....usch!!! Svårare är det att vilja gå och sova för då är jag ju inte trött :-) Lättare är det på sommaren. Behöver inte lika mycket sömn då har jag märkt. Kan räcka med sju timmar kanske.....och vaknar av mej själv runt halv nio. Vintertid , varför rusa upp ur sängen då när det ändå är kallt och mörkt ute? Sover så gott till halv elva om jag bara får. Kan ju bero på att man jobbar treskiftesjobb och har så oregelbundna tider att man faktiskt sover då när man får...eller?
Idag har jag fått en hel del gjort efter att jag klev ur sängen runt halv tio . Gått igenom saker och kastat flera påsar med bara skräp. Tvättat kläder och dottern var så duktig och strök dem medan vi tittade på Glamour :-) Japp...jag följer ännu denna evighetsserie som aldrig tar slut. Nåt ska man ju se på när man stryker tvätt :-)
Funderar på att beställa nya handdukar . Bara jag kan bestämma mej för vilken färg jag vill ha. Efter många år med med många färger och mönster så vill jag nu ha når enhetligt. Kanske de andra klarar av att veta vems handduk som är vems fast de är samma färg.....lyckades ju inte så bra fast de var olika färger heller , så sämre kan det ju inte bli.
Nu väntar Idol....

Korvgrillning vid Kopparfuruskär 8.9-09




Ledig dag och städning på dagsordningen. Lite annat måste man ju göra också så vi for ut med båten till Kopparfuruskär och grilla korv :-) Gick först runt på holmen och sökte svamp men utan resultat. Så varmt och skönt i solen fast det blåste ordentligt där det slapp till. Efter korvätandet så plocka vi lite havtornsbär i muggarna som vi hade med oss. Härligt med C-vitaminbomber att ta till då det behövs i vinter. Hemma igen så såg vi på idolpremiären. Alltid lika kul med såporna som börjar på hösten. Nu får man en anledning att slöa i soffan med tända ljus och lite gott att äta och dricka......heeela vintern lång :-) Såg filmen Hangover efter idol.....jaaaa MÄN!!!!! Visst kan de ställa till det....

måndag 7 september 2009

Trött och grinig

Jobbat morgonskifte idag. Hektisk dag med personalmöte förutom det vanliga. Så trött då jag kom hem. Halvsov en stund på terassen innan dottern fick mej med på promenad på spånbanan. Skönt att komma sig ut och gå men så tungt.Benen vill inte lyda mej. Varför????? Gick och gick men skulle helst ha suttit ner.......vad felas jag???? Svininfluenssa? För lite sömn? Chock och sorg??? Jag vet inte..... Dottern for till pojkvännen...snabbvisit av sonen. Jag satte på bastun och läste ut boken av Martina Haag där. Roliga böcker men inte ändå sååå bra. Gillade Emma Hamberg bättre. Maken fixade just kantarellsmörgåsar...gott :-) Ledig nu i 2 dagar....tvätten den väntar...suck!!!!!

söndag 6 september 2009

Söndag morgon

Nyligen uppstigen med kaffe i hand ska jag skriva ner några rader här igen. Fredag kväll såg jag och båda barnena (för ovanlighetens skull, eftersom den äldre flyttat hemifrån) på film. "Män som hatar kvinnor" hette filmen och den var bra men ganska otäck .Inte min typ av film direkt. Jag gillar roliga komedier, kärleksdraman osv. Jag blev tvungen att läsa några rader i Martina Haags bok innan jag la mej för att kunna somna efteråt. maken jobbar natt hela helgen så det var tomt på andra sidan i min säng.
Igår jobbade jag morgontur . På kvällen for vi på 100 års fest ( 50+50) Jag hade tänkt åka hem samtidigt som maken for iväg till jobbet men stannade kvar då värdinnan bad så snällt att jag skulle stanna ;-) Det var en roligt fest med många glada människor. Kul att skingra ens egna tankar lite igen . Gick hem vid 23.30 tiden. Såg lite av en film med dottern som var hemma och hade haft en lång tråkig kväll......men sen lockade sängen ....trött!!!!
Så nu är jag då här....framför datorn med mitt morgonkaffe. En ny dag har börjat.

fredag 4 september 2009

Fredag och jobb

Mitt morgonhumör är normalt uselt men idag var det mer än så.....Stackars maken som fick en mängd struntprat över sig innan jag for iväg till jobbet. Humöret ljusna när jag hade varit på jobb en stund. Tänk vad en del människor kan ha förmåga att lysa upp ens tillvaro så humöret ändras helt ;-) Lite av mina mörka tankar har skingrats idag men saknaden sitter ju kvar där inne ändå. Jag är ju inte ensam i världen med att känna sorg ...men detta är MIN sorg och den berör ju mej....men jag är tapper och kämpar mej upp till ytan igen :-)
Imorgon är det tidig väckning och sen jobb igen. På kvällen blir det 2*50 års fest. Det blir intressant. Maken jobbar nattskifte hela helgen så för vår del blir det ingen lång stund att festa. Bra att komma ut och träffa lite folk iallafall :-)

torsdag 3 september 2009

Lång ledig dag

Snart kväll..... Jag och maken har tagit en långpromenad på nästan 2 timmar. Lagat mat och sen läst posten. Tänk att man kan känna att man har för mycket tid ibland!!! Funderar på svininfluenssan som inte skrämt mej förrän nu. Borde man isolera sig helt för att slippa smittan eller? Började läsa en Martina Haag bok imorse. Kändes bra att läsa en bok igen. Kanske det blir höstens melodi? Bokläsning och såpoperor på tv ? Snart börjar de igen..idol , ensam mamma osv. Får väl gå i ide nu och bara drömma sig bort till nästa vår och sommar...eller vad gör man i mörkret på vintern???

Saknar....


Känner mej vilsen efter de senaste veckornas händelser. Tänkte försöka komma igång med skrivandet här igen .Kanske det lättar att skriva av sig lite. Efter ett par veckors sjukdom så dog vår lilla Mimmi i mina armar.Det var för en vecka sen idag. Hon blev 7 år och 4 månader ,så hon fick leva ett långt och fint liv. Jag inser att hon hade blivit äldre och mera orkeslös men saknaden är ändå enorm. En kanin kan ge så otroligt mycket om man bara tar emot det . Svårt när vardagen är här och man inte vet vart man ska ta vägen med sig själv. Undrar hur länge saknaden har sån makt över en ???