fredag 30 oktober 2009

Väntar ......


Har just fått veta att hundmamman har 3 valpar i magen. Så spännande ! Undrar vilka färger valparna kommer att bli? Enligt uppfödaren så spelar det inte så stor roll vilka färger föräldrarna har...valparna kan ändå bli vilka färgkombinationer som helst. Några dagar till att vänta....

onsdag 28 oktober 2009

Lång höstnatt framför mej....


Sitter på jobbet igen och ska orka mej igenom ett till nattskifte. Ska skriva några rader här om vad som händer i min lilla vardag. Igår var en jobbig dag för mej. Kände mej så trött och orkeslös av allt prat om denna eländiga svininfluenssa som härjar runtom i världen. Maken vaccinerade sig igår...jag är livrädd för allt vad sprutor heter !!! Svininfluenssan vill jag inte heller ha.... Skulle helst av allt söka mej till en öde plats där inga andra människor finns och bo där under vinterhalvåret. Kunde ju komma fram till våren och se om denna eländiga sjukdom försvunnit då??? Jag kolla på skoj min biorytm för att se hur den stämmer ihop med mitt illamående över allting.....och den visa precis så som jag kände mej !!! Vilken otrolig tur!!! Nu kunde jag med gott samvete frossa i mitt dåliga mående för mitt öde var att må dåligt igår ;-) Idag är en ny dag och kurvan börjar gå uppåt , så snart är jag på topp igen ;-)
Båda jag och maken hade vakat förra natten.La oss trötta för att sova LÄNGE var det tänkt . Hade hunnit sovit 2-3 timmar då sonen skicka sms och undra när vi kommer och hälsar på honom och påminde om att vi skulle ha pizza med oss. Suck!!! JAAAA jag vet att jag inte borde ha telefonen på ljud när jag sover men då jag är en sån mamma som vill att "barnena" ska få tag på mej när de än behöver det. Så visst ...jag får skylla mej själv!
Vi steg upp och jag fortsatte måla staketdelarna som vi har att stå i badrummet så att de ska torka snabbt. Maken grävde hål för stolparna och fick grinden färdig. Det kommer att bli så snyggt :-) Det vita lyser så fint i höstmörkret , det piggar upp hela gården .
På kvällen tog vi dottern med oss och for via pizzerian och sen till sonen för att äta pizza :-)
Nu är vi båda på jobb igen...och imorgon väntar mera staket fixande och så får vi kanske veta hur många valpar "vår hundmamma" har i magen :-) Godnatt till er alla !!!

måndag 26 oktober 2009

Förberedelser...

Dagarna bara rusar iväg tycker jag. Jobbat så mycket den senaste veckan...maken har haft semester ;-) Lika bra att jobba när man är "fiskeänka" , blir ju bara irriterad annars då man inte har nån "nytta" av honom ;-)
I fredags var vi ut till skären och badade tunna. Det var min enda lediga dag förra veckan. Vi var också på ett länge uppskjutet födelsedagskaffe till vårt fadderbarn som fyllt 19 år.
Idag har vi båda varit lediga och imorgon börjar vi båda jobba nattskifte .
Mycket man borde hinna med....
Idag fick vi hem staketdelarna som jag håller på att måla vita. Innan vovven kommer så måste vi fixa staket runt gården så vi kan släppa ut lilla vovven på gården . Maken ringde idag till kenneln och frågade om valparna. På torsdagen ska de göra ultraljud och kolla hur många valpar det är. Om en vecka är det dags..... Så till nyår kan det hända att vi får en ny familjemedlem :-) Nu är det bara att förbereda då....

söndag 18 oktober 2009

Mitt i natten....


Underbara helg! Kan inte förmå mej att krypa ner i sängen...än!!! Vi har firat makens födelsedag med kaffe och dopp (köpta i butiken) och en hemlagad pannpizza...som var jättegod :-) Våra respektive föräldrar var här....inget stort kalas alltså .Han fyller egentligen inte idag men idag var vi alla lediga och då blev det bara så att vi fira nu! Så är det att jobba skiftesjobb!!!!
Efter att gästerna åkt hem till sig så såg vi på film...House of wax , med bla Paris Hilton. Usch !!! En "titta i taket" mellan varvena film. Varför ens se på sånt? Måste ju varva ner mej med lite trevliga saker på datorn nu före jag lägger mej så jag inte drömmer mardrömmar.
Maken och dottern kröp till sängs för en stund sen. De ska upp tidigt för att åka och fiska!!!! Efter fiskandet lär det bli räkhamburgare vid Bernys ;-) Jag ska jobba.....men inte förrän 14.30 så jag har SOVMORGON ;-)

fredag 16 oktober 2009

Jippiieee !!!



Maken hade lagat småplock att äta till vinet. Så gott !



Fredagkväll och fredagsmys med maken i soffan framför Idol. Imorgon ska maken firas med kaffekalas på kvällen . I onsdags firades min far och i söndags dotterns pojkvän...mycket firande denna vecka !!! Borde baka men vill inte , så butiken får stå för utbudet på kaffebordet ;-) Japp , jag är lat!!!
Nu ska jag sätta myskläderna på , tända ljusena och hälla upp ett glas vin.
Trevlig fredagskväll allihopa :-)

onsdag 14 oktober 2009

Många tankar i mitt huvud....



Nu har jag vakat mina fyra nätter och skall komma in i normal rytm igen. Inte det lättaste det inte! Har så mycket tankar i mitt huvud. Sen jag var liten så har jag velat ha en hund. I vuxen ålder tog vi Mimmi (vår dvärgkanin ) till oss och hon var mitt första djur. Som jag har älskat henne.....och nu finns hon inte mera. För flera år sen kolla jag upp Bichon havanais hundarna och såg dem som ett möjligt alternativ till vårt hus ifall vi nångång skulle skaffa hund.Nu verkar det som om den stunden har kommit. I början av november föds valpar som vi skall fara och titta på. Kanske en av dom blir våran första hund? Spännande!!! Jag tänker, funderar och drömmer hund just nu. Vet ju ingenting om dom!!! Ska vi klara av att ha hund? Jag är en kärleksfylld människa som behöver nån att slösa mina ömma känslor på nu när barnena blivit stora och har sitt eget liv. Maken behöver mej inte varje sekund så nog skulle det va bra med en hund..eller????

torsdag 8 oktober 2009

Ledig dag !



Krukan som lyser med nya plantor i. Jättefint i höstmörkret !






Kärleksörten blommar så fint i rabatten.



Törnrosakjortel blommar ännu fast det varit flera köldgrader på nätterna.




Vaknade några minuter före klockan ringde av att "någon" förde oljud i huset. Mitt morgonhumör tillåter inte sånt... Frissabesök kl.11.00. Ingen stor förändring fast jag sa hon kan klippa mycket denna gång... frissan vill tydligen att jag ska ha långt hår ;-)
Sen for jag och maken till min mor o far. Hjälpte mamma att beställa foton på nätet. Trevligt att de har flyttat hem igen. De har bott 6 månader vid sommarstugan , det är rätt lång tid.
Hemma igen så väntade trädgårdsarbete på mej. Slängde tomat och chiliplantor. Städade undan krukor. Slängde också alla gamla stoldynor. Nästa år får jag köpa nya eller kanske t.o.m köpa nytt möblemang :-)
Köpte igår två plantor att sätta i ljuskrukan som jag fick av maken till julklapp ifjol. Jättefint blev det. Är så nöjd. Lite vit mossa från skogen skulle jag vilja ha runtomkring plantorna , då skulle det va perfekt :-)
Nu väntar Mammas pojkar på tv:n....ska bli kul :-)

onsdag 7 oktober 2009

Dottern är en mästerkock :-)

















Jobbade till klockan 19 idag. Då jag kom hem väntade en överraskning... dottern hade lagat sin specialare åt oss. En utsökt måltid. Färsk pasta med hela stekta champinjoner , feta ost , marinerade räkor och avokado med dressing i blandat . Min dotter som jag inte visste att kunde laga mat har på senaste tid blivit en mästerkock. I vår familj är det männena som mest gillat att kocka. Alla tre är så duktiga och de tycker om att stå i köket. De som jag menar är maken, sonen och dotterns pojkvän. Jag lagar också mat men äter hellre det som andra lagat ;-) Min kära dotter har inte varit så intresserad av matlagning förut men nu har hon börjat laga mat och det är de mest otroliga rätter som tillreds. Så gulleungen min ...jag ber så mycket om ursäkt för att jag sagt att du inte kan laga mat FÖR DET KAN DU :-) Kanske det blir nåt gott imorgon också ;-)

måndag 5 oktober 2009

Spänd käke och hälsosnack!!!


Igår vaknade jag mitt i natten av att det gjorde så ont i nedre käken. Biter ihop tänderna vissa perioder när jag sover och sen Mimmi dog har jag haft en sån period igen. Det gör ont och stör sömnen . Försöker sova med ett finger i munnen för att hinna vakna när jag biter ihop...men det funkar ju inte ;-) Tandskena...jo jag vet!!!! Jag vill inte ha en sån ... Kolla på nätet och hittade punkter att trycka på vid örat för att motverka spända käkar. Tryckte och tryckte och tryckte mej igenom kvällen igår OCH DET HJÄLPTE :-) Inatt har jag inte vaknat med molande värk under tänderna. Så mycket man kan göra själv för att må bra om man bara vill och vet vad man kan göra.
På jobbet idag har vi diskuterat alternativ hälsovård. Så otroligt intressant ämne och så kul att diskutera med nån som är inne på samma spår som en själv när det gäller att hålla sig frisk. Hon på jobbet hade varit på en föreläsning i helgen där de hade pratat om varifrån sjukdomar kommer . Vad man ska äta och inte äta osv. Ett intressant ämne är att man ska äta enligt sin blodgrupp. Jag som är O ska äta mycket protein från djurriket vilket passar mej så bra :-) Här är en länk där det står om blodgrupper och mat http://www.anst.uu.se/dla05000/BlodgruppsdietenK&K.pdf
Te är ett annan ämne som diskuteras mycket på jobbet. Flera dricker Clippers detoxte. Otroligt gott och så nyttigt. Renar levern och njurarna. Grönt te som är jättenyttigt och som man INTE ska hälla kokande vatten på för då smakar det beskt. 80-90 gradigt vatten räcker.
Ät ren mat och mycket lök och färska örter :-)
Det här är ett ämne som kan diskuteras hur mycket som helst....av en del av oss ;-)
Nu borde jag duscha efter motionscykelpasset och sen krypa i säng för att få min skönhetssömn.....är så dålig på det där att komma mej i sängen i tid...
Gonatt på er!!!

lördag 3 oktober 2009

Äntligen helg


Bichon frise hunden NICK







Dagens inköp . Vitaminer och skönhetskrämer .




Efter en vecka med mycket jobb är jag nu ledig hela helgen. Igår hade vi riktig familjekväll med sonen, dottern och dotterns pojkvän. Bastu , tortillamåltid och sen Idol + film. Riktigt mysigt var det med tända ljus överallt. Vi tände t.o.m ljusena i tak kronan. Så vackert med tända ljus i höstmörkret. Hösten har sin charm trots allt :-)
Idag cyklade jag och dottern till hälsa och skönhetsmässan som de har här över helgen. Det blev dyrt så jag hoppas produkterna är värda priset. Snigelkräm , som ska göra underverk för huden.Den lär ta bort rynkor, ärr ,celluliter,acne...ja listan var lång. Sen ett serum som "lyfter huden utan knivar". På 45 minuter ska huden få synliga resultat...inte illa om det fungerar ;-) På köpet fick jag fiskleveroljekapslar med örter för att bättra på huden inifrån. En stor flaska Mivitotal blev också inköpt . Den ÄR BRA , det vet jag av erfarenhet. Några doser av den och du får en enorm energi och ork. På köpet fick jag tabletter att ta vid förkylning. Dit for 85 euro så nu är det bara att vänta och se om jag blir pigg och vacker ;-)
Nu ikväll har vi varit till makens systers dotters nya hus. Eller nya och nya...de flyttade in efter julen typ men vi har inte kommit oss dit förrän nu.Riktigt fint och charmigt hade de det.Gillade deras möbler och de öppna lösningarna i vardagsrum och kök . Så fick vi prata lite hund också. De har en Bichon frise som är ungefär 1,5 år gammal. Söt och pigg liten vovve. Den är av samma ras som en av de raser vi kan tänka oss ta ifall vi tar en hund.
När vi kom hem blev det Kreta video och planering inför vårens semester med dottern med pojkvän. Roligt att ha nåt att se fram emot :-) Nu väntar tv kväll ...körslaget...måste ju kolla om det är nåt att se i år :-) Trevlig kväll allihopa :-)