fredag 27 november 2009

Lillajul och fest !


Äntligen ledig helg och lillajul är det också . Jag njuter enormt av tillvaron just nu. Barnsligt glad över julen som kommer emot. Nåt positivt finns det ändå med denna mörka tråkiga vintertid. Kan man njuta av att hänga upp gardiner och pynta? Jo jag gör det :-) Älskar detta julstök med allt som det innebär. Har blivit ännu mera medveten om vad som är viktigt i mitt liv och försöker ta vara på det . Blivit ännu mera "hemmakär" och uppskattar mina nära och kära och samvaron med dem ännu mer än förut. Utespring och krogrundor som ju också hör julen till är nåt jag inte alls har behov av. En liten partyprinsessa bor nog i mej också men gärna hemmaparty med god mat tillsammans med goda vänner....det tilltalar mej mest :-) Ser fram emot många såna fina kvällar framöver :-)

måndag 23 november 2009

Helgen slut...måndag igen !




Sobelflickan som kanske blir vår.....



Helgen har gått i jobbets tecken för mej. Efter kvällsskifte på fredagen skulle jag upp till morgontur på lördag...inte så lyckat då jag endast sov 2 timmar på natten.Har så svårt att svänga dygnet igen efter natt jobb och lediga dagar. Lördag var också dotterns födelsedag . 20 år fyllde hon ...min lilla tös ;-) Nu har vi inga tonåringar mera utan 2 vuxna "barn". Stolt är jag över att ha så fina och förståndiga barn.
Efter jobbet på lördagen så firade vi dottern hos mina föräldrar tillsammans med hennes pojkväns mamma och bror. De har inte tidigare besökt mina föräldrar så det var ett bra tillfälle att både kunna fira dottern och se var hennes morföräldrar bor samtidigt. Tacksamt för mej också som inte behövde ställa till med nåt hemma , trött som jag var + tidsbristen att hinna ställa till med nåt pga jobbandet. Trevligt var det att träffa allihopa och ett stort tack till mina föräldrar som ställt till alltihopa <3
Lördagskvällen blev det filmkväll med chips och dip hemma hos oss. Maken som jobbat kvällstur hann vara med på lite lördagsmys i soffan iallafall.
Söndag och morgontur igen. Lite bättre gick denna dag då jag hade fått sova 6 timmar på natten ;-) Foton på valparna fick vi äntligen. Blev förälskad i sobelvalpen.....få se om det är hon som blir vår Lady :-)
Maken hämtade mej efter jobbet och vi for på julöppning med fyrverkeri till stan.De dåliga tiderna märks av ...fyrverkeriet var dubbelt kortare än vanligt.
Sen var det kaffekalas med mor och farföräldrar hemma hos oss. Ingen större släktfest denna gång . Försöker undvika svininfluenssan så gott det går...
Hos oss är tankarna mest hos valparna...dit går mesta energin åt. Jag vet inte vem som är mest entusiastisk ...tror vi alla lider mer eller mindre av "valpsjukan" ;-)

tisdag 17 november 2009

Mörk höst och såpoperor.




Äntligen !!! Efter en lång så gott som tv fri vår och höst så är nu såpopera tiden inledd. Finns ju inget bättre man kan göra denna mörka tid än krypa upp i soffan och mysa med tända ljus , nåt gott att äta och dricka och nåt bra på tv. Idol och mammas pojkar har hållit på några veckor och nu har Paradise hotel börjat :-) Jaaaaaa , så löjlig är jag att jag gillar att se på det ;-) Intriger och falskspel kan man se på tv...dem behöver man inte i sitt eget liv ....i Paradise hotel finns massor av båda :-) 4 kvällar i veckan följer vi nu med i Paradiset ....nog är det bra man vet vad man ska göra av sin tid ;-)

söndag 15 november 2009

Lite solsken i mitt liv :-)


Jobbhelg igen med nattarbete för både mej och maken. Inte lever vi direkt nåt Svenssonliv inte.... Ibland känns det mer jobbigt att åka iväg till jobbet medan alla andra verkar fira helg och mysa inomhus. Undrar faktiskt ibland över om jag borde byta jobb...men till vad?
Väntat på mera hundbilder men ännu har vi inte fått några. Kennelns hemsida blev uppdaterad idag med nyheten om att deras 12 åriga havanais Wilma hade lämnat dem i fredags. Så de har sorg i huset. Får försöka ha tålamod och fortsätta vänta nu bara....
Maken var och handlade idag och kom hem med 10 gula solskensrosor till mej. Han tyckte jag behövde muntras upp med lite solsken :-) Så gulligt av honom :-)
Nu ska jag orka igenom 2 nätter till....sen ledigt!

torsdag 12 november 2009

Gonatt mina vänner !


Efter en lång dag med jobb så ska jag nu krypa i säng. Lika tungt med morgonskiften som alltid. Idag var det extra tungt då jag oroa mej för dottern som skulle operera bort 2 visdomständer genast kl.8...... Jag med min egen tandläkarskräck och färska minnen av när mina visdomständer blev borttagna så var utom mej av nervositet! Bra gick det iallafall :-)
Hemma somna jag i soffan...som alltid efter ett morgonskifte... Har sett program på tv om manliga "skönhetsoperationer"....VAR ska jag låta vara osagt ;-) och nu blir det sängen. Natinati !!!

tisdag 10 november 2009

Vänner ...finns dom?


Ibland undrar jag ..vad är en vän? Har jag vänner ? Hur kännetecknas en vän? Vad är en vän för mej och hur vill min vän att jag skall vara? Det finns människor som anser sig ha hundratals vänner. Det är ju bra och dom kanske inte kräver lika mycket av en vän som jag gör då ? Är jag kräsen? Ja, det kanske jag är ! Det värsta jag vet är att bli huggen i ryggen av nån som jag trott har varit min vän. Nån som får mej att berätta saker om mej själv och sen förmedlar dom till någon annan . Misstag gör vi alla men är man vänner så reder man ut dom...om man vill fortsätta vara vänner. I min värld finns det också såna människor som försöker av olika anledningar få vänner att tycka illa om varandra av egoistiska skjäl. Enbart för att inte riskera att den gemensamma "vännen" ska få veta saker om en själv som inte är så bra. Väldigt fiffigt inte sant! Såna finns det många av i vår värld.
En "riktig" vän...går inte i såna fällor för den vännen förstår att smutskastningen inte är sann!
Kanske det hör till åldern att bli missunnsam och avundsjuk ? En vän gläds med dej när det går bra för dej och när du mår bra ! En vän skrattar med dej när du är glad och gråter med dej när du är ledsen.
En vän ska du kunna anförtro så gott som allt du vill åt.....utan att vännen sviker dej. Om en vän inte har tid med dej just då när du behöver vännen...så hör vännen ändå av sig när hon/han har tid för att höra hur det är med dej.
Vänner som är "på riktigt" har också en riktig vän i dej...
Ibland har man det mera jobbigt i sitt liv och behöver mera stöd av sina vänner.....det är ofta tufft och jobbigt MEN oftast kommer det dagar när du själv behöver stöd och nån som lyssnar utan att döma . Nån som ser vart du behöver ledas och försiktigt kan få dej själv att inse det. Det är viktigt att inte glömma det! Vänskap är att ge och att ta ! Vänner ska man vårda och vara rädda om . Ibland är livet sådant att man inte har lika mycket tid och plats för sina vänner ....men det behövs inte mycket för att hålla liv i vänskapen ändå. Dina vänner VET att du ändå tänker på dem och att de finns i ditt liv iallafall :-)
Det är MIN syn på vänskap. Många varma kramar till mina vänner.....ni behöver inte undra...för ni VET vem ni är :-)

måndag 9 november 2009

Vardag igen !


Så börjas det igen.....jobb,jobb,jobb!!! Motiverad? Näää knappast just nu! Hade gärna isolerat mej hemma några veckor till ! Några positiva händelser har hänt under veckan som piggat upp mej lite :-) Valparna föddes och sen så fick vi träffa sonens flickvän :-) Jätteroligt att äntligen få träffa henne. En fin tjej !
Det behövs glädjeämnen i detta mörka vi lever i nu. Snön har smält bort så allt är grått och mörkt igen. Vill ha sol och sommar!!!! NUUUU!!!!
Nää, nu ska jag försöka få nåt gjort hemma innan jobbet . Undrar varför hemma arbetet aldrig tar slut?

lördag 7 november 2009

Snart slut på semestern!


Vad snabbt en vecka kan gå ! Har fått mycket gjort men ändå lite.... I två dagar gick jag igenom foton och limmade in dom i album. Skrivit en del texter till fotona men har många kvar ännu . Tvättat och strukit kläder...men den biten tar ju aldrig slut hur duktig man än försöker vara. Promenader har det blivit mellan varvena. Så skönt med frisk luft . Flera promenader har det blivit med kusinen och med hennes hund. Intressant att lära sig ett som annat både om hur man skall göra med egen hund och hur man bemöter andra hundar. Har så mycket att lära :-) Våran vovve är 7 dagar idag. Jag vill så gärna se hur valparna utvecklas ...sååå otålig !!! Tre veckor tills vi får se henne. Det är enda som vi vet att det blir en HON. En Lady :-)
Igår föll första ordentliga snön. Så underbart ljust det blev. Snön kommer att smälta bort men jag önskar att den inte gjorde det. Jag gillar inte vintern men hellre vinter med snö än utan !
Ikväll blir det mys i soffan med make och dotter. Snart är semestern slut!!!

tisdag 3 november 2009

Semestervecka


Härligt med semester och ingenting inbokat . Slappar och kollar tv och stryker lite tvätt mellan varvena. Sovit gott och mår mycket bättre :-) Nu borde huset saneras inför vovvens ankomst. Har ju 8 veckor på oss men det går fort. Väntar med spänning på att få se valparnas olika personligheter. Jag som hundägare....det hade jag aldrig trott fast min högsta önskan som barn var att få en hund. Sätter in ett foto av valparna då se är 1 dag gamla.

söndag 1 november 2009

Valparna är födda !!!

Jag hade det på känn igår att valparna kommer att födas på natten. Riktiga Halloween valpar :-) Blev nästan besviken då vi vaknade i morse och inget meddelande hade kommit. Halv ett kom meddelandet äntligen. 4 valpar hade fötts . 1 hane som är svart och 3 tikar. 2 av dem är svarta och en sobel . Foton skulle uppfödaren skicka senare då de tagit igen sig efter händelsen . 4 stycken riktiga spökvalpar. Lite konstigt när man tänker att de kom till vid den tidpunkten när Mimmi dog. Ödet kanske.... Nu väntar vi bara på fotona :-)