onsdag 30 december 2009

Lady har kommit hem !!!


ÄNTLIGEN efter lång väntan har vi fått hem Lady till oss. Jag , maken och dottern körde i värsta snöstormen till Raumo för att hämta hem henne.Ett litet charmtroll följde med oss i bilen. Hon lekte de första 30 minuterna och somnade sen. Hon sov i hela 2,5 timme tills vi var hemma. Hungrig var hon och så full av energi :-) Natten gick bra . Ca 5 ggr stod hon bredvid min säng och vifta på svansen :-) Jag lyfte henne tillbaks i sin egen bädd där hon somnade om. Halv sju var hon full av leklust...bara att stiga upp ;-)
Idag har hon haft många beundrare på besök och hunnit vara ute och prova på att gå i snön också. Sover så sött mellan varven. Hon är så ljuvlig och har redan charmat oss alla. Duktig är hon också. Lär sig så snabbt . Vår älskade Lady <3>

fredag 25 december 2009

God fortsättning på julen !!!


Julafton kom och gick. Allt var så perfekt som det bara kan vara på jul. Utomhus glittrade snön så vackert . Ljuslyktor och lampor överallt. Vår familj och mina föräldrar firade julafton hemma hos oss. Mat i mängder ...alla blev mätta och belåtna . Skinka, kalkon och fisk varvat med allt annat som hör julbordet till. Mums !!! Efter maten var det dags för ANKA....men inte Kalle Anka detta år utan Anna Anka ;-) Nu hör jag upprörda röster över vårt val......men det var just det..VÅRT VAL ;-) Kaffe dags efteråt och sen började väntan på julklappsutdelningen....ÄNTLIGEN fick alla öppna sina paket. Lika spännande för stora som små ;-)
Senare fick jag och dottern en ny erfarenhet.....vi fick tomta hemma hos släkten :-)
Inte illa att få vara tomte för en stund....men varmt :-)
Idag har jag bara tagit det lugnt och det ska jag fortsätta med resten av dagen också. Myskläder , varm glögg och soffan :-)

lördag 19 december 2009

Snart jul !


Snön har kommit och julstämningen är här :-) Julgranen är så fin där den står och lyser i sitt hörn. Så mysigt med allt pysslande inför julen men jag skulle vilja ha mera tid..... Jobbat nu 4 dagar och har en dag ledig före nattskiftena börjar. Mycket ska hinnas på den lediga dagen . Hundfeber har vi allihopa hos oss. Så glad att se hur positivt den påverkar oss alla :-) Maken som var lite emot hundskaffandet först lider nu nästan mest av hundfebern ;-) Dottern köpte en hundkappa i rosa igår...på den står det princess :-) Vår lilla Lady kommer att bli familjens lilla prinsessa...det är jag säker på :-)

söndag 13 december 2009

Trött.....


Så trött efter fem dagars jobb. Äntligen ett par dagar ledigt . Julkort behöver skrivas...helst nu meddetsamma...men de får vänta en stund. Är så tom i huvudet så jag minns inte vad som hänt de senaste dagarna. Foten är ännu sjuk ..så nu ska det vilas ;-) Har just varit på kalas .Det var min brorson som fyllde 6 år. Stora killen redan . Tiden går så fort.
Nu ska jag slappa...känner mej som ekorren ser ut... ungefär ;-)

måndag 7 december 2009

Lediga dagar ...


Måndag kväll ...väntar på Paradise hotell. Helgen har varit intensiv men trevlig. Fredagen slutade jag vaka och på kvällen hade vi julfest från jobbet. Riktigt lyckad sådan med bastubad , simning och lite salladsbuffe´ efteråt. Salladerna var inte lika goda som de lät på pappret men vad gjorde det när humöret och stämningen var på topp :-)
Lördagen var det studentfest ute i skären. Det var vårt fadderbarn som blivit student.
Vi hade tänkt övernatta i sommarstugan och bada tunna efteråt men så blev det inte denna gång. Maken höll på i tre timmar med att försöka få vattenpumpen att fungera innan vi gav upp och for hem och värmde bastun istället. Efteråt lördagsmys framför tv:n :-)
Söndag bakade vi pepparkakor hemma hos mina föräldrar . Det är en tradition på självständighetsdagen att baka pepparkakor hos oss. Många pepparkakor i olika former blev det och alla i ministorlek...de är godast så tycker jag :-)
Idag har jag städat, städat och städat igen. Köksskåparna har fått sig en rejäl genomgång och mycket har åkt ut i soppåsar. Härligt när man ser resultatet efteråt. Imorgon blir det fortsättning med städandet.
Nu har jag slappat i soffan med maken och dottern och sett en romantisk komedi med Sandra Bullock . Nu väntar Paradise hotell....

onsdag 2 december 2009

Jul jul strålande jul !!!


2 december idag...dagarna går så snabbt ! Sov gott efter nattvaket och vakna pigg och full av energi. Idag satte jag upp de sista julgardinerna och ljusstakarna. Maken fixade utebelysningen. Så mysigt :-) Jag älskar att ha det pyntat med rött, vitt och inslag av silver . Julgranen går i samma stil. Så otroligt stilfullt och vackert tycker jag. Nåt år har julgranen gått i blått...men det är inte riktigt samma sak som med den röd-vit-silvriga granen. Granen är viktig och den ska se ut på ett speciellt sätt , lite av en "Kalle Anka gran" ska det vara. Hmm....maken är lika orolig varje gång han själv hämtat gran att den inte skall duga ;-) Julmat är en annan stor passion i vår familj. Det skall vara allt från skinka, kalkon, fiskinläggningar i massor, till ostbrickor och grekiska köttbullar. Mums...sååå gott!!! Julen är en underbar högtid !!!
Min önskejul skulle vara att fira med många nära och kära vid ett stort långbord. Dans kring granen i ett stort vardagsrum där alla får plats. Skratt och glädje hos stora och små. Tomten som kommer...och sen en promenad för att smälta maten och få frisk luft medan snön sakta dalar ner över oss....sen en varm glögg i soffan i lugn och ro......
Så ser min drömjul ut. Mycket av önskejulen har jag redan... men inget långbord med plats för alla man skulle vilja fira jul med och inget stort vardagsrum med plats för dans kring granen. Så det får bli skratt och glädje och god mat i lite mindre skala. Glad och lyckligt lottad känner jag mej iallafall. Önskar alla en riktigt härlig december med eller utan julförberedelser.

tisdag 1 december 2009

Jag är kär !!!!!




Lillajul är över och nu är det jobb som gäller igen. Helgen har varit underbar :-) En lugn och skön fredagskväll med idol och ALLA ungdomarna hemma . Så kul :-) Lördag firade vi lillajul med traditionell lillajul mat och senare på kvällen gravad lax och massor av goda ostar och kex . Så gott :-) Vi varvade film med karaoke kvällen igenom. Jättekul var det.
Söndagmorgon körde vi iväg för att träffa valparna. Vi blev nog alla lika förälskade i lilla sobelvalpen. Så liten, så söt och så underbart näpen är hon.Hon turades om att gosa och sova
i våra famnar. Stapplade fram på sina ostadiga ben och ville leka när hon sovit färdigt. Ja JAG ÄR KÄR !!!! Lång väntan tills 29 december när vi får hämta henne .........