onsdag 28 april 2010

Vårblommor

Springbrunnen har vi arbetat med de senaste dagarna.
Vi har tagit bort alla växter runtomkring och lyft upp själva springbrunnen.
Växterna har vi ersatt med stenar. Det gröna är plast växter.
De skräpar inte ner vattnet. Nån liten fin staty skulle jag vilja ha dit ännu.
Sen ska pumpen på plats och sen är det bara att njuta av ljudet av vattnet
som sprättar runt.




Vårstjärnorna är mina favoriter. Jag har både vita och blå.
Vintern har gjort att de är mindre än vanligt och inte lika många heller.



De rosa blåsipporna har börjat blomma. Den har inte alls lika många
blommor som ifjol med de som finns är helt bedårande vackra :-)




Mina blåa blåsippor har inte gillat den kalla vintern och snömängderna.
Plantan är så liten med några få men vackra blommor.

måndag 26 april 2010

Äntligen har jag fått min nya fina cykel :-)


Så glad över min nya cykel som jag fick idag. Min vita Lady går som om man skulle flyga fram där man cyklar :-) Lätt att cykla . FOTBROMS !!! Lampor som lyser både fram och bak bara man trampar lite :-) Cykelkorg så "tanter" som jag kan ha väskan bekvämt framför sig när man cyklar.....och det bästa av allt man sitter bekvämt och rak i ryggen :-) Inget ont om min gamla cykel men den har onödigt många växlar vilket gör att kättingen hoppar ur i tid o otid.Måste vrida handlederna för att kunna bromsa och sen fick jag luta mej framåt så jag fick ont i ryggen. Ingen cykelkorg eller inbyggda lampor har den heller.....men visst har den oxå varit bra . Cyklar man mycket så behöver man en ordentlig cykel tycker jag....fast det finns dom som inte håller med mej ;-)

fredag 16 april 2010

Ett år äldre ... och semester :-)


Började semestern med att fira min födelsedag . Inget stort kalas efter att man haft nattvak men med de närmaste . Dottern har hjälp mej att ställa till kalaset och det är hon som hade bakat kakan som blev jättegod :-) Många fina presenter fick jag och är då glad och nöjd. Blommor och gott att dricka , en ny cykel, 90 min massage och nya fina länkkiskor ,ett ljus med underlägg + pengar att fynda nåt för fick jag. Tack mina kära ...jag känner mej så uppvaktad och glad :-)
Idag har jag , dottern och Lady tillbringat största delen av dagen ute på gården. Underbart väder med solen som lyst från blå himmel. Häcken klippte vi och räfsade sen undan lite vartefter. Nu ska jag ta lugn fredagskväll och slappa i soffan. Imorgon är en ny dag :-)

lördag 10 april 2010

Lady , grodan och kisse



Mina dagar går åt att förbereda vårens ankomst :-) Däremellan jobb och så försöker jag få in lite motionspass också .Mycket tid tillsammans med Lady blir det ju helt naturligt :-) Njuter så av att vara med henne . Nu har Lady upptäckt att det är jätteskoj att vara ute på gården och leka med kissen. Hon står och krafsar på terass dörren och ska ut nästan hela tiden...som ett litet barn som vill ut och leka :-) Undrar om mina rabatter håller för deras vilda lekar ;-) Igår hittade jag första snödroppen på gården. Underbart med vårtecken !!!

onsdag 7 april 2010

Pollen pollen pollen....

Så trött på detta huvud som inte alls fungerar som det ska.....helt inbäddat i svart bomull känns det som. Varför svart bomull? Jo , för att det gör ont!!! Ätit zyrtec sen jag började känna av pollenbesvärena...men nu när det är massor av al pollen i luften blev det jobbigt igen. Avskyr detta !!! Hämtat ut mera allergimedicin idag, så nu ska det droppas i ögon och sprayas nässpray. Som tur är slipper jag besvär av björk och gräspollen. Nästa hemska period blir när gråbon blommar...och det är länge tills. Så till er alla som tycker jag är konstig...och varken hör eller förstår er.....jag bor inne i mitt huvud med svart bomull som blockerar mej ;-)

lördag 3 april 2010

Dagens meny och program








Äntligen kom vi oss ut till skären. Snö i massor men "barnena" var med och hjälpte till att skotta upp lite gångar runtom så att det var lättare att gå. Lady fick bekanta sig med stugan för första gången och hon sprang också runtomkring på isen och i snön. Gissa om det var en trött och våt hund som vi tog med oss hem sen.



Hemma laga jag tzaziki som vi åt med tonfisk och en blandning med batat, rödlök, champingjoner , blomkål , räkor och fetaost som varit i ugnen. Så gott !!!



torsdag 1 april 2010

Så gott !




Dottern hade lagat sallad en dag och hon var så snäll och hämtade åt mej oxå att smaka en dag då jag var på jobb i kvällsskifte . Jättegod var den ! Igår köpte jag ingredienserna och idag lagade jag ...med dottern hjälp...en likadan sallad.

Här är receptet ifall nån av er vill prova på att laga den.


Österbottnisk sallad ( 4 portioner)


ca 300 g (1/4 ) kinakål
50-60 g (ca 10 cm) purjolök
60-70 g ( 1/2 äpple av syrlig sort
200 g ( 1 burk) grynost
300-400 g gravad lax


sås: 1/2 dl olja
3 msk vatten
2 msk senap
1/2 dl finhackad dill
1 krm vitlökssalt
2 krm socker
(1 krm salt)
1 krm svartpeppar

Beredning: Finhacka kinakål , purjo och äppel. Blanda väl samman i en skål. Fördela salladen i portionsskålar och smula över grynosten. Finstrimla den gravade laxen och placera den snyggt överst i portionsskålarna. Blanda såsen och smaksätt med kryddorna.Låt den gärna stå i kylskåpet ett par timmar så att kryddorna hinner ge smak.Häll över såsen och garnera med en dillkvist och en citronskiva. Servera salladen med sprödvarmt bröd.


Smaklig måltid :-)