torsdag 29 juli 2010

Liten köksremont gjord .

På ett dygn har jag fått ett nytt kök  :-)  Maken hämtade vit panel igår som han spikat upp idag . Nya lister har han också lagat . Nu är allt så ljust och fräscht. Fönsterbrädan fattas ännu och blommorna som ska stå på den  förståss. Ivrig som jag är lägger jag upp några bilder på hur det ser ut nu med panelen på plats . Tänk vad små ändringar kan göra mycket :-)

tisdag 27 juli 2010

En annorlunda kulinarisk upplevelse

Sonen tar åt sig av buffe'n
Välfyllda tallrikar !

I helgen firade vi svärmor som fyllde 80 år vid Linds kök i Närpes. Vi som aldrig varit där förut blev helt tagna av både synintryck och smakupplevelser. Buffen som var uppdukad bestod av mängder av frukter och grönsaker. Sallad, tomater,gurka och paprika i olika färger var fint upplagda på serveringsfat. Appelsinklyftor, blodgraipe , mandarin, 3 olika sorters melon och ananas ...de smakade som frukterna gör när man är i södern. Marinerade champingjoner , jordgubbar med vitlök och fetaost-tomat-rödlöksallad var andra delikatesser som var uppdukade. Väldigt skeptisk var jag till jordgubbar med vitlök på men det var annorlunda och riktigt gott. Varmrätten bestod av lax , revbensspjäll och kött med potatis och sås.Rekommenderar detta ställe för alla som gillar fräsch mat och lite annorlunda upplevelser.

tisdag 20 juli 2010

I nöden prövas vännen !

Så sant detta ordspråk är . Tänk va ett litet ord kan göra mycket. Ett kort meddelande eller en samtalsstund per telefon. Bara för att fråga  "hur är det?"  Hur mycket värmer det inte ens hjärta när man märker att nån undrar och bryr sig . När människor man inte trott skulle bry sig tar kontakt , ja det värmer väldigt mycket. Besvikelsen över att folk man trodde skulle bry sig inte alls gör det.....ja det säger en del om vilket förhållande man har till varann. Jag är så glad över mina vänner <3   Skönt att ni finns....

söndag 4 juli 2010

I väntan på semestern.....

Varmt idag....29 grader i skuggan. Jobbar , solar och vattnar blommor  i väntan på att semestern ska börja  :-)  Bokade in en liten "påtumanhand" resa åt mej och maken tills augusti. Ska bli skoj. Sen blir det väl en o annan tripp men med sällskap :-) 
Sommaren är ju bara för underbar. Passar på att njuta av varje dyrbar liten sekund :-)