måndag 30 augusti 2010

Villaavslutning firad.

Sommaren och semestern är nu slut. Villasäsongen avslutad...eller?  Villaavslutningen är iallafall firad. En riktigt lyckad helg med alla våra närmaste som var med :-) Mina föräldrar kom ut över dagen och barnena med sina respektive var med oss hela helgen. Enda tråkiga var att sonen blev sjuk och inte riktigt kunde delta i firandet som alla andra. Nu är han på bättringsvägen iallafall <3

Kräftor hör  till villaavslutningen hos oss


Snaps till kräftorna hör oxå till


Pajer och kräftor.Mätta blev vi .

Goda sallader.

Maken med alla lyktor och facklor.


Våra eldar fotade från båten. ca 80 stycken olika lyktor och ljus.

Utedasset tar form

Taket är färdigt.

Dörren på plats.   



Yttre panelen på gång...


Maken fortsätter flitigt att bygga nya dasset. Dörren och fönstret är nu på plats och yttre panelen på ena sidan. När man en gång bygger så ska det byggas ordentligt tycker min man ...och jag väntar med spänning på reultatet :-)

Våran sötnos

Måste bara lägga in en bild på Lady då hon springer på stranden vid skären. Utan rosett ser hon ut som ett litet skogstroll ;-)

måndag 23 augusti 2010

Semesterdagarna flyger iväg.......


Hinner inte med att uppdatera bloggen så ofta som jag hade tänkt just nu. Ska sammanfatta den senaste veckan med hjälp av lite bilder tänkte jag :-)


Victoria anländer till bryggan.
En dag kom en Marino körande in mot vår brygga. Ingen av oss hade en aning om vem som hade en sån båt så det blev en trevlig överraskning då det visade sig vara släktingar som kom på besök . Blev en fin eftermiddag med kaffe, grisar och plättar och trevligt sällskap.

Jag och Lady 



En varm sommardag for vi till Djupskär och såg ett nybygge . Lugnt och fint på sjön men så varmt.

Högfärdig prinsessa ;-)


Daniela kom hem från Tammerfors med en festklänning åt Lady :-)   Hmmm.....Lady visste nog inte riktigt vad hon skulle tycka om prinsessklänningen men nog ser hon lite högfärdig ut där hon poserar på bordet :-)   Så söt <3


Yyteri sandstrand


Så var det dags för minisemestern till Stockholm. Startade tidigt och for en sväng via Yyteri och beundrade sandstranden där.

Lyxhytt på Isabella


Vi som aldrig åkt lyxhytt förut blev ju glada åt hytten på Isabella. Inte var det nåt som var så speciellt med hytten egentligen , den var som vilket hotellrum som helst. Däremot var den betydligt bättre än A-hytterna som är utan dubbelsäng och tv .

Ett mulet Stockholm

Från ett soligt Åbo till ett mulet Stockholm kom vi tidigt på tisdag morgon. vi åt frukost i Gamla stan på cafe Kaffekoppen. Efteråt tog vi Djurgårdsfärjan till Djurgården. Där kollade vi in Aquariavattenmuseet , Vasamuseet och Skansen. När vi kom till Skansen så var bland det första vi såg MÅNS  som repeterade inför kvällens allsång på Skansen.Han var nog min huvudattraktion i Stockholm  ;-)  Vi åt smörgåsbord vid Sollidens restaurang på Skansen. Det var DYRT men otroligt gott :-)  17 tiden när vi steg iland från Djurgårdsfärjan vid Slussen så började det ösregna. Glada och nöjda med dagen gick vi ombord på Amorella och började färden hemåt igen .

Måns vid Skansens scen

Hemma igen började byggandet av nya utedasset. Maken har många fina ideer om hur det ska börja se ut. Blir intressant att följa med hur planerna och byggandet  fortskrider ;-)


Nya utedasset tar form




Släktkalas , tunnabad och kräftskiva har de senaste dagarna bestått av. Det har varit trevligt .
Nu några dagars lugn och ro  hemma ....har jag tänkt iallafall ...sen blir det att fira villaavslutning :-)

Mina underbart vackra blommor :-)

Som avslutning en bild på mina vackra krysantemer vid villan.

måndag 9 augusti 2010

Mera sommarläsning !

Beställde mera böcker från cdon.com för en vecka sedan.Böckerna kom idag. Läsning är bra sysselsättning i detta tråkiga väder.

söndag 1 augusti 2010

Grattis mamma på 65 års dagen !!!

Min kära mor på 65 års dagen
Min mor , Lady och min dotter
Kära mor och far <3
Mamma och våra barn med sina respektive .
Maken och Lady.
Jag och Lady

Idag firade vi igen. Denna gång min kära mamma som fyllde 65 år idag . Firade också Lady som  blev 9 månader idag och att Tommy o Sara  varit ihop i 9 månader :-)   Många trevliga saker på samma dag att fira. Alla nära och kära var samlade . Vi har ätit och druckit så gott. En trevlig dag :-)