torsdag 30 september 2010

Dassbygge och tunnbad !

Trappräcket är nästan färdigt.

Staketet  är ännu ofärdigt.

Underbara fönsterluckor .
Skänkbräden med hjärtan. Jättefint!

Gamla dasset i bakgrunden.


Min utsikt från tunnan :-)
Så vackert och rogivande.

Ser man riktigt noga ser man maken som står och målar brädor. 
Efter några dagars stressande på jobbet åkte jag , maken och Lady ut till skären. Efter att ha badat tunna igår kväll i lugn och ro så kom krafterna tillbaka och stresshuvudvärken försvann :-) Helt underbart att sitta i varmt vatten och se på en stjärnklar himmel och månen som speglade sig i vattnet. Det är avkoppling för mej :-)  Idag har jag grävt upp en gammal rabatt och planterat lökar i den. Påskliljor, narcisser och tulpaner hoppas jag ska komma upp och  blomma vackert på våren.Efter allt grävande och planterande satte jag mej i tunnan och njöt med en bok som sällskap. Min duktiga make fortsatte bygga på dasset . Ett härligt dygn . Nu hemma igen och full av energi :-)

onsdag 15 september 2010

Så trött efter lek ;-)

Så trött när man lekt hela dan...


 Skönt att sova inlindad i filten  <3 

Söta vänner :-)

Hej.....vad gör du ?


Vad skönt vi har det  :-)

 Kokkooo......ser du mej?

fredag 10 september 2010

Dassbygget fortsättning....



Så här såg det ut igår när vi kom till skären. Byttan på plats men väggen bakom fattas. Till höger om byttan kommer en lucka där kompost strö ska förvaras. Nere till vänster kommer en lucka för förvaring av wc papper. Hela bänken ska vara i trä och sen lackeras med lack som har vit nyans.
Idag när vi for från skären så var väggen bakom helt färdig och wc papper  förvaringen och kompostströ boxen klara.  Snart får man börja spika  innerpanelen :-)

Gissa vem som var först att provsitta  byttan ;-)


Fönsterluckor med hjärtan på ska man ha tycker maken :-) Idag har jag målat dem vita och nästa gång kan man spika fast dem på riktigt . Sonen kom igår och drog elkablarna. Kollar man  noga så ser man utelampan som finns på terassen. :-)

söndag 5 september 2010

Dassbygget

Dasset är målat i en blå nyans.




Trappan börjar ta form.

Dasset framifrån.

Utsikten genom fönstret.

Dassbyggarföljetongen fortsätter......  Nu är ytterväggarna målade i en blå nyans som vi båda var lite tveksamma för hur den skulle se ut när den väl var på plats. Vi var båda nöjda med valet när dasset var färdigmålat :-)   Trappan är nu på väg att ta form. På verandan skall det komma staket och en liten bänk att sitta på. Räcken kommer på båda sidorna av trappan. Inne i dasset är bänken att sitta på  nästan klar. Nästa gång ska biolan torrkomposten sättas in.