lördag 30 oktober 2010

Glad Halloween allihopa !!!



GLAD HALLOWEEN ALLIHOPA !!!

Jag , Lady och maken firar lugnt ....dottern på väg ut och skrämma slag på stan ;-)

fredag 29 oktober 2010

Det har varit en tung vecka......

Solen skiner därute och himlen är blå. Jag väntar på att det ska bli helg och förhoppningsvis en lugn och skön sådan.Denna vecka började med att maken fick hög feber och hosta.Han uppsökte hälsostationen och läkaren misstänkte sorkfeber eller lunginflammation. Röntgenbilden tydde på lunginflammation men läkaren var inte säker. Remiss gick till polikliniken på centralsjukhuset. Där fick maken sitta utan mat och dryck i ett väntrum med över 39 graders feber i fem timmar. Efter det kom det fram att de GLÖMT BORT HONOM. Han var inte insatt på läkarlistan ens. När klockan var 21.30 blev han inlagd på en avdelning och då var diagnosen misstänkt lungsäcksinflammation.Har man den diagnosen så finns det antagligen en bakomliggande sjukdom som skall behandlas oxå. Inte vidare roligt att tänka på vad det kunde ha varit. Efter en natt med lite sömn på en orolig avdelning så konstaterade läkaren som rondade att diagnosen var dubbelsidig lunginflammation.Ett stort plus var att han hade fått rätt mediciner på direkt för värdena gick neråt och febern hade sjunkit. Bra så långt ! Följande dag skulle han kunna skrivas ut menade läkaren. När följande dag kom hade alla patienter som ätit av kvällsmålet fått MATFÖRGIFTNING !!! Magkramper, diareer och uppkastningar led nu alla sjuka patienter av förutom den sjukdom som de var intagen för. Fruktansvärt att något sådant ska kunna hända !!! Maken blev utskriven innan avdelningen stängdes . Glad över att vara hemma men i betydligt sämre skick än dagen före. Tacksam över att maken kommer att bli frisk och över att vi har ett sjukhus och läkare som kan hjälpa när man är sjuk.Tacksam över att det finns mediciner. Undrar bara hur många misstag som ska få hända på ett sjukhus innan man gör nåt åt saken? Utbränd personal som inte hinner , orkar och har möjlighet att hinna med allt och alla som behöver hjälp? Ja , jag är upprörd men djupt tacksam över att maken är hemma igen. Nu får jag börja se till att han också får sin del av mina "piggare i höstmörkret" produkter :-)  Vem vet , kanske han inte blivit sjuk om han tagit av dem ;-)

söndag 24 oktober 2010

Piggare i höstmörkret !


Här är 3 produkter som gör mej till en piggare och gladare människa under denna mörka tid som vi har just nu. Mivitotal är en dunderkur med vitaminer och mineraler som stärker immunförsvaret och gör en piggare på bara några dagar. Dyrt att köpa i Finland men det är värt pengarna . Det räcker bra att ta en flaska som en kur när man känner sig trött eller förkyld. Onödigt att ta extra vitaminer hela tiden tycker jag. Möllers blåbärskapslar köpte jag för ca 4 veckor sedan. Vår och höst har mina ögon en tendens att bli irriterade och trötta med "svarta flugor" som irrar runt i synfältet. Första veckan tog jag 2 kapslar i dygnet sedan 1/dygn. Efter 2 veckor var flugorna borta och ögonen känns mycket klarare. I hälsokostaffären påstod de att dessa kapslar kan förbättra synen. Jag upplever åtminstone att de har gjort det :-) 
Bastu är ännu ett måste i höstmörkret för mej. Gärna med levande ljus , nåt gott att dricka och så inpackningar  som gör underverk med en torr höst/vinterhud. Lavendelbastuhonung testade jag för en stund sen. Jag som älskar lavendeldoft tyckte att den var underbart skön att smeta på sig och njuta av doften i bastuvärmen.Önskar alla bloggläsare en skön höst !!!

onsdag 20 oktober 2010

Hösten är här !




 Vi var ut till skären en dag och plockade undan det sista inför vintern. Hårda vindar blåste in över land och vågorna var betydligt större än vad man kan se på bilden.Usch, jag gillar inte alls detta väder ! Hösten är vacker bara vädret är fint.  Man måste kunna  vistas utomhus utan att bli blöt eller frysa av kalla vindar.
Lady gillade inte heller blåsten. Hon som älskar att stå ute på bryggan och titta på vattnet i vanliga fall protesterade inte alls då vi satte oss i bilen och åkte hem igen.
 Blommor piggar upp i höstmörkret. Här är rosbuketten som dottern köpte åt maken till födelsedagen.Han firades i lördags, några dagar för tidigt men med våra skiftesjobb så blir det ofta så . Här är vackra rosor i olika färger. Lady gillar rosorna bättre än blåsten ute vid villan ;-)
Visst är det vackert med rosor :-)

En stor glädjespridare i höstmörkret för mej är denna dam <3 Efter 2 timmars pälsvård är hon trött och vill sova i soffan....och jag är lugn och avstressad. Nu blir det kvällsjobb för mej och att kolla hockey står på dagens schema. Det kommer att bli så skoj :-) Önskar er alla en riktigt trevlig dag !

söndag 17 oktober 2010

Grattis pappa på 70 års dagen !

Min kära far har fyllt 70 år i torsdags och på lördagen så firade vi med att äta en god middag på Shanghai.  Hela familjen var samlad och vi bjöds på en god och värmande Pekingsoppa som förrätt. Sen blev det en 6 rätters varm måltid som serverades med jasminris. Efterrätten bestod av friterade bananer och glass. Så gott !!! Vi blev mätta och belåtna.  Det var en fin stund <3



Mina kära föräldrar <3

Sara och Tommy <3

Daniela och Alexander <3

Jag och Anders


En del av varmrätten.







Efterrrätten.

Apelsinklyftor fick vi oxå.



Jag gillar lamporna i restaurangen .

Hela familen samlad. Min bror med fru och deras fina söner till höger i bild.

Dekoration.

En till taklampa som jag gillade.

onsdag 6 oktober 2010

Uppdatering....dassbygge.

Så har vi varit i skären ett dygn igen Anders har byggt på dasset. Nu börjar det vara färdigt på utsidan. Inne finns det en hel del kvar att göra innan man kan kalla det färdigt.Mera  bergull ska sättas  i väggen och panel ska spikas på. Dassbänken skall målas och taket är halvfärdigt. Sen ska det ju inredas också :-) Elen skall kopplas och vatten ska dras in. Hmm....inte lär det bli färdigt i år. Nöjd är jag över att kunna använda dasset iallafall. Så fint hade jag aldrig kunnat drömma om att det skulle bli :-)  Jag har en händig man !


Staketet är färdigt och stuprännorna är på plats.



Här ska det komma en bänk oxå.
Nere till vänster ska vi förvara wc papper.Uppe i bänken till höger finns strö att lägga i byttan.