onsdag 29 december 2010

En glad dag !

Idag är det exakt 1 år sedan som vi hämtade hem Lady från Sanillas kennel i Raumo.Vi var då nyblivna hundägare som ingenting visste om hundar eller deras beteenden.Att fostra en hund är inte alls som att fostra en människobabys.Massor har vi lärt oss om hundar... och om oss själva.Nya människor med hundar träffar vi hela tiden , mera motion får vi också.Lady har gett oss så mycket glädje i vårt liv. Älskar henne så mycket <3  Så glad att hon blev just vår hund :-)
Idag hände en annan sak som också gjorde mej glad. Jag hade just kommit till jobbet då min telefon ringde.En kvinna meddelade att jag hade vunnit huvudvinsten i en julkalender på nätet. Jag får valfria skönhetsprodukter till ett värde av 1500 euro från http://www.upea.fi/upea.nsf/start 
Parfymer,smink och hudvårdsprodukter av olika märken finns det att välja mellan.Jag har aldrig vunnit en vinst till ett så stort värde förut och är så glad :-)

En glad dag !!!


Vår Lady <3

lördag 25 december 2010

Julen är här !!!

En del av våra fiskinläggningar

Så gott med gravad lax

Rom är inte min favorit men det finns många som gillar det oxå ;-)
Lady har fått en ny kossa...den gamla är "uppnött"

Mera paket till Lady ;-)


Glada svärföräldrar och föräldrar på bild.

Min kära pappa och Lady <2


Tommy , Ela och Alex äter lite till...

Tomtarna får man inte glömma på julafton :-)

Renen kom med tomten ändå från Lappland med julklappar till oss.

Tomten sa att jag varit snäll och gav mej flera paket ;-)  Här är några av dem.

Min snälla make hade berättat för tomten att jag önskat mej  smycken i Kalevalas konvaljserie.Halsbandet har jag från förut. Nu fick jag örhängena och det vackra armbandet. <3

söndag 19 december 2010

Julgranen är färdigpyntad :-)

Snöflingan i granen

God Jul allihopa !

Min julängel

Snögubben och granarna


onsdag 15 december 2010

Mina favorittomtar :-)



En av mina favorittomtar har min mamma gjort åt mej.Han är gammal men hänger troget på väggen i december och inväntar julen med oss :-)


 
Några andra favorittomtar som kommer från Rovaniemi.Tomteparet köpte jag själv när jag var dit för några år sedan.Tomtefar har jag fått av mina föräldrar :-)



Min underbara tomtemor som följer med allt som händer i huset vid juletid.Hon är "hustomten" i vårt hus .
Henne har jag också fått av mamma o pappa.

 

onsdag 8 december 2010

Min nya telefon :-)

Min gamla telefon gav upp. Navigationsknappen  trilla ur.....så det blev första hjälpen med en bit sinitarra för att fästa knappen provisoriskt ;-) Efter några dagars studerande av Nokias telefonutbud på nätet och i affärer så beslöt jag mej för denna knapplösa variant med plats för mycket musik och foton. Nu blir det att studera alla funktioner och sen att  försöka lära mej hur allt fungerar. En julklapp som jag nog inte kan låta ligga under granen ändå till julafton ;-)

NOKIA 5228
 

tisdag 7 december 2010

Snigelkrämen Baba De Caracol

Ifjol köpte jag denna snigelkräm på en hälsodag som de ordnat vid Academill.En arbetskamrat  hade hört talas om krämen och  rekommenderade den. Hon hade förstått att den är lite av en mirakelkräm. Jag var nyfiken och ville verkligen prova krämen. I vanliga fall kostar denna kräm ca 40-50 euro. Jag fick den till mässpris och betalade 20,- . Krämen lär vara bra mot mycket. Jag har använt den mest som nattkräm då min hud stramat och känts torr. Ansiktet gillar krämen...mina torra händer också...t.o.m mina torra läppar har fått nytt liv under en natt med snigelsalvan på sig. Jag rekommenderar den för såna som har torr hud eller problemhud av något slag.
Kopierar hit nedanför text som jag hittat om denna kräm.


Snigelkrämen Baba De Caracol

Snigelextraktkrämen som har blivit en storsäljare i Europa.
Baba de Caracol är en helt naturlig produkt och ett resultat av de senaste upptäckterna inom kosmetik.

Under 1980 började Fransmännen importera sniglar för att användas i det Franska köket som en delikatess och det var vid anrättningen av dessa rätter som man av en slump upptäckte att de som tillagade sniglarna och som hade hud problem med sår etc. fick ett mycket snabbt läkningsförlopp och att hud problemen försvann. Efter den upptäckten skedde en 15 årig forskning och utveckling till den slutprodukt (Baba De Caracol) som vi nu har.

Krämen är en multifuntions behandling för ansikte, händer och kropp som underlättar en djup och konstant hudförbättring.

Krämen avlägsnar alla slags rynkor och linjer, kråksparkar vid ögonen, fula hudfläckar.

Det aktiva ämnet är allantoin som utvinnes från sniglar.

Med allantoin producerande körtlar har sniglarna förmågan att reparera sig själva, där av denna unika kräm.

Då allantoin är både sammandragande och fuktighetsbevarande kan det även användas vid sårbehandling då den har stor självreparerande och snabb läkande effekt.

Krämen innehåller snigelextrakt, allantoin, glycolic, acid, collagen, elastin, vitaminer och proteiner.

Allantoin, reparerar och återskapar hudceller.

Glycolic acid, bidrar till en naturlig hudrengöring och föryngrar huden, då den har åldershämmande effekt.

Collagen och Elastin, ger huden spänst och lenhet.

Vitaminer och Proteiner, ger huden näring och bidrar till mjuk hud.

Krämen har vunnit en mycket stor marknad då det har konstaterats att den har en mycket gynnsam effekt för en mängd hudproblem, som bland annat acne, hudfläckar, ärr, bristningar, rynkor, mm. Krämen masseras in 1-3 ggr/dag och undvik ögonen

En burk innehåller 50ml.

lördag 4 december 2010

Omprövar mitt förhållande till vintern !

Mitt förhållande till vintern har alltid varit mörkt och kallt.Vintern har år efter år  tillbringat alltför mycket tid i min närhet. Vintern som med sitt mörker  inte direkt har  fått mej att vilja tillbringa nån tid utomhus.Kylan som gör att man skall klä på sig så man ser ut som en michelingubbe gör ju inte saken bättre precis.Nu har jag börjat ompröva detta förhållande och börjat se på vintern med andra ögon.Denna helomvändning har att göra med att vi skaffat hund.Denna hund som vägrat promenera längre sträckor hela sommaren, vägrat springa i gräset på gården och istället bara velat ligga på bryggan och studera vågorna.Denna hund älskar vintern och snön.Hon vill ut hela tiden . Rullar runt i snöhögarna tills hon ser ut som en snögubbe.Promenadtakten är det inget fel på  heller, så nu är det bara att hänga på :-) Man kan inte annat än älska denna glädje som man ser hos Lady då hon får vara ute i snön .Vilket också gör att vintern får en annan betydelse för en själv.Nu kommer jag mej ut flera gånger om dagen och kan njuta av det.Så mycket piggare och gladare blir jag  av att vara ute också vintertid.Hoppas min känsla håller i sig så att jag i fortsättningen kan njuta mer av alla årstider. Hoppas Lady kan ompröva sitt förhållande till sommaren också ;-)

Lady efter att ha kramats med snöhögarna ;-)