tisdag 25 januari 2011

Solen skiner idag :-)

Vädret växlar mycket just nu. Ena stunden är det snöstorm och nästa regnar det. Idag lyser solen så vackert och jag ville bara ut för att njuta av ljuset.Genom fönstret såg det så fint ut men när vi kom ut var det inte alls lika fint. Solen gömde sig lågt nere bakom hustak och träd.Kall blåst som trängde in genom kläderna och kylde ner en efter bara några sekunder.Skönt var det att komma in i värmen igen och njuta av en kopp varmt kaffe :-)

Lady gillar att vara ute trots blåsten.

men var är solen??? Så lågt nere på marken ser man inte mycket av den....

Skönt med vinterjacka ...då fryser man inte lika lätt :-)
 

söndag 23 januari 2011

Sköna söndag!

Nu är vi 3 veckor in i Januari och jag tänkte berätta lite hur "mitt nya hälsosammare liv" går framåt. Att äta nyttigt är inget större problem för mej eftersom jag älskar sallader och grönsaker. Jag har minskat i med kolhydrater och äter för det mesta bara grönsaker med kött, fisk eller fågel.Nån enstaka gång har det blivit lite fullkornsris eller nudlar i en måltid men betydligt mindre mängd än förut. Bröd äter vi sällan och om vi äter så är det endast knäckebröd eller mörka rågbitar.På morgonen blir det oftast naturell yoghurt med frysta blåbär i. Ovanpå häller jag min egen mysli blandning som består av fullkornshavregryn, vetekli, havrekli, linfrön och solrosfrön.Nyttigt och gott! På helgerna utsätts jag för min stora svaghet när ungdomarna invaderar tv soffan och har med sig chips ,chiliostbollar och dipp. Då hjälper det inte att min hjärna säger att jag ska tänka nyttigt och sunt...men nån svaghet måste man ju få ha bara det inte är för ofta ;-)
Motionerandet går i vågor. Lediga dagar går det bra att motivera sig att motionera lite mer än att "bara" gå ut med Lady.De dagar då jag vakar är det jobbigt att göra nåt annat än det man måste....men jag försöker motivera mej :-)Vattenjoggingen har jag kommit igång med igen och det känns så bra :-)
Så har vi skönhetsprodukterna som jag vann.Fungerar de? Ja , de som jag provat nu i en veckas tid är riktigt bra . Har inte öppnat mer än tre olika produkter ännu då jag vill använda upp de jag hade från förut först. Ögonkrämen som lovade mindre svullna ögon och som skulle trolla bort svarta skuggor är en av dem som jag provat. Mina känsliga ögon brukar snabbt reagera på de flesta produkter men denna verkar fungera bra hittills åtminstone. Ögonen är mindre svullna och jag upplever att de inte ser lika "trötta" ut som de brukar göra ibland .Summan av dessa tre veckors hälsosammare livsstil är iallafall att jag känner mej frisk och glad och har enorm motivation att fortsätta i samma anda :-)

fredag 14 januari 2011

MIN VINST HAR KOMMIT :-)

Jag vann ju valfria produkter till ett värde av 1500 euro från Upea.fi :s julkalender. Det tog tid att välja bland produkterna som fanns då jag inte kände till dem från tidigare. Parfymer provade vi vid Kicks för att veta vilka dofter som var och en i familjen gillade ;-) Förra veckans onsdag hade jag listan klar att skickas in. Idag  fick jag produkterna. Inte illa alls tycker jag :-) Jag hade fått mail om att det kunde ta några veckor innan de kom. Så nu är det bara att börja på och prova om produkterna håller vad de lovar. Intressant att se om det är stor skillnad på mina vanliga  hudvårdsprodukter och de här som  ju är betydligt dyrare än de jag normalt använder. Spännande :-)

Klicka på bilden för att få den större.

söndag 2 januari 2011

GOTT NYTT ÅR 2011 !!!

Julgranen avklädd och klippt i bitar ...på väg ut... 
Nu har vi firat jul och nyår med familj och vänner och mycket god mat och dryck.Nu har ett nytt år börjat med nya äventyr och utmaningar att se fram emot.Mitt nyårslöfte är att ändra kostvanorna och motonera mera. Inget vidare orginellt löfte men då man delar detta löfte med två andra personer som man ska dela sina framgångar och motgångar med....då är det större chans att man har motivation att klara av det :-)
Så nu har julgranen åkt ut...och istället står där motionscykeln. Meningen är att den ska användas flitigt ;-) Kyl och frys fyllde vi på idag med bara nyttiga matvaror.Just nu vattnas det i min mun av bara tanken på blomkål tillagad i ugnen med en sås gjord på lax, grädde och spenat ovanpå...mums !!! Det är en lång väg till målet jag satt upp åt mej....men är man motiverad så går det :-)
GOTT NYTT ÅR 2011 !