onsdag 16 mars 2011

Ledig dag

Solen skiner och himlen är blå.Finare än så här kan inte en vårvinterdag i mars bli. Jag , maken och Lady körde ut till skären och skottade lite snö så man bättre ska ta sig fram där.Snart är det bara 2 veckor till vår vintersemester och då hade vi tänkt oss dit för att bada tunna och njuta av vårsolen, så det är bra att börja förbereda lite tills det :-) Otroliga mängder snö att ta sig fram igenom för att ens komma fram till stugan men vägen dit var som tur plogad så vi kunde köra ändå fram med bilen.


Terassen-före snöskottningen


Terassen ...efter :-)

En stig till dasset behövdes skottas upp ....snön gick högt över knähöjd

tisdag 8 mars 2011

Trevlig kvinnodag till alla kvinnor :-)

Idag är det alla kvinnors dag .Alla kvinnor är unika och alla firar denna dag på  olika sätt.Jag har jobbat.Promenerade sen hem och njöt av det soliga vädret.Hemma hade maken lagat en god middag och på bordet stod en bukett med vackra rosor  <3 En riktigt fin dag önskar jag alla er kvinnor vad ni än gör eller hur ni än firar denna dag.Huvudsaken är att vi njuter, för denna dag är bara vår :-)

Mina rosor <3



Så vackra






söndag 6 mars 2011

Lyxiga söndag .

Idag var det dags för nästa matbjudning .Att få gå till dukat bord två gånger på en vecka är inte riktigt vad vi normalt är bortskämda med. Det känns verkligen som en lyx :-) Idag var det mamma och pappa som lagat fastlagssoppa och sen bärkvarg till efterrätt. Kaffe med fastlagsbullar som avslutning.Det var så gott.Lagar inte köttsoppa själv för min blir aldrig lika god som mammas <3

Bärkvarg med smultron ovanpå. Mums !

Jordgubbar och hallon för dem som ville ha mera bär på :-)

En del av familjen i bild :-)

Hembakade fastlagsbullar är de godaste       


 



 
 

onsdag 2 mars 2011

Middag hos Daniela och Alexander

Idag var vi så lyckligt lottade att vi slapp laga mat själva och istället fick fara till dukat bord till Ela och Alex. Vi avnjöt en delikat måltid med kaffe och chokladmousse till efterrätt.Maten var otroligt god och vackert upplagd.Efterrätten var pricken över i:et .Vi tackar värdparet så mycket och kommer gärna på mat igen ;-)


Kockarna i bakgrunden :-)

Ögongodis :-)


Daniela och Alexander

Pasta med bla kräftstjärtar,lax och skagenröra.Det var så gott :-)

Tomater och mozzarellaost med citronmeliss ovanpå. Mums !

Lime ,dressing och paprika

Kaffe med hemlagad chokladmousse. Jättegott :-)


Efter all god mat så blir man själv inspirerad att försöka sig på att bjuda på en god middag lite oftare än vad vi gör i vårt hus.På vintern blir det lite att vi går i ide hemma hos oss.Slappar i soffan och ser på tv.På söndag har vi den äran att få fara till dukat bord igen :-) En riktigt bra vecka med andra ord <3


tisdag 1 mars 2011

1 mars

Äntligen är februari månad slut.Kallt har det varit nästan varje dag.Gillar inte vintern när det är så kallt att man inte kan sticka näsan utanför dörren utan att frysa...alternativt vara klädd som en michelingubbe :-) Nu kan jag börja vänta på våren på riktigt . Jag har startat mitt odlande av chiliplantor och vissa kryddor redan. Chili ska sås i januari....så jag är lite sent ute med dem. Kryddorna har börjat visa sig men några chiliplantor har jag inte sett ännu.Lady har sitt första löp nu och eftersom hon är vår första hund så är allt lika nytt för både henne och oss.Vissa nätter har det inte blivit mycket sömn eftersom hon velat ligga tätt upp efter mej i sängen.Svag för henne som jag ju är , så har jag legat vaken och hållit om henne så att hon har kunnat sova ;-) Nu borde det börja vara på slutrakan och det märks på hennes ändrade uppförande.Det som inte var  så lyckat var att  behöva fara och ge rabiesspruta mitt i allt detta , för hon blev rätt trött och hade nog lite feber efteråt i ett dygn.Nu ser vi iallafall framåt och väntar ivrigt på fina vårdagar med sol och många promenader och annat uteliv :-)

Det finns en hel del snö kvar på gården.

Lady har hittat "sin" solstol på terassen att ligga på.

Skönt i solen.Kossan är med som sällskap :-)

Lady håller utkik så vi vet vem som far förbi ute på gatan.