söndag 29 maj 2011

Regnet det bara öser ner.....

Några dagar kvar tills jag blir ledig och semestern börjar.Jag är så trött efter att hjärnan fått arbeta på högtryck för att få sommarens arbetslistor färdiglagade innan jag går på ledigt.Nu ska jag orka mej igenom några nattskiften och sen får jag göra vad jag vill i en månads tid :-) Semesterplaner? Nej...inte en enda inplanerad sak.Ska ta dagen som den kommer och göra vad som känns bra för stunden :-)
Just nu öser regnet ner här. Härligt friskt i luften.Nu gror säkert fröna som jag har sått i rabatten.Trädena är så gröna och fina.Naturen exploderar i färg och form just nu.Regnet gör gott men det behöver ju förståss inte regna hela semestern ...lite soliga dagar behövs ju också :-)

torsdag 26 maj 2011

Mera shopping :-)

Har två dagar med skolning bakom mej .Trött i huvudet och ont i nacken av spänningarna som jag fick av att sitta stilla och koncentrera mej. Skolningen var på finska och det är inte det lättaste att förstå alla svåra facktermer på finska, som man inte ens kan på svenska.Lite klokare blev jag iallafall....kanske ;-)  
Efter skolningen idag åt jag lunch med maken och dottern.Sen blev det shopping ...igen :-)  Hittade inga kläder denna gång men en del småprylar fyndade jag iallafall.En gelsadel från Clas Olsson till cykeln.Efter en tids cyklande så har jag märkt att en sån behövs ;-) Fotoramar , skrubbhandskar och detoxte  hamnade också i min inköpspåse. Clippers detox te är en favorit .Så otroligt gott ! Nässelte med citron är inte heller så dumt.Finns att köpas i Life butikerna och i ekoshoppen.




Ekologiskt Detox te

Ingredienser: * Hibiscus, * nässlor (23,5%), * lakritsrot (20%), naturliga aromer, * Aloe Vera extrakt (0,5%). * Ekologiskt odlad ingrediens.


Nässla och citron te

Ingredienser: * Nässla, Natural citronsmak, * citronskal (1%). * Ekologiskt odlad ingrediens


tisdag 24 maj 2011

Mitt Nivea minne

Mitt minne av Nivea är då jag var liten och mamma smorde in mej med Nivea efter en dag med sol och bad på stranden.




Nivea fyller 100 år och på http://www.nivea.fi/mosaiikki kan man gå in och berätta om sitt eget Nivea minne.


måndag 23 maj 2011

Buzzador

Nån har kanske lagt märke till att det kommit en Buzzador logo på min bloggprofil. Vad är då Buzzador? Någon som har erfarenhet från förut kanske? Om man anmäler sig som buzzador så får man kampanjer som man kan anmäla sitt intresse till och då få prova en ny produkt .Man berättar om produkten för sina vänner och delar ofta ut ett prov på varan.Sen utvärderar man och ger feedback till tillverkaren! Buzzadorer som skriver blogg ska gärna blogga om sina varor och kampanjer , så framöver kommer det att dyka upp såna inlägg här :-) Om någon skulle vara intresserad att gå med som buzzador så kontakta mej så skickar jag en länk där man anmäler sig.Värvar man medlemmar så får man poäng och mera poäng ger mera kampanjer .

söndag 22 maj 2011

Besatt av glass

Glassbilens Tyrkisk Peber glass är så otroligt god.Jag som  annars inte brukar bry mej så mycket i sötsaker är helt besatt av denna glass.Skulle gärna äta mer än en om dan.Idag tror jag det blev två.......

onsdag 18 maj 2011

Shopping !!!

Cyklade igår till Stenhaga med dottern för att se om vi skulle hitta nya sommarkläder av nåt slag. 3 stycken toppar blev mitt första fynd.I nästa affär blev jag så förtjust i klänningen som är på bilden.Den påminner om en klänning som jag hade för ca tio år sen och som var en av mina favoriter.Klänningen satt perfekt på mej så jag kunde ju inte lämna den i affären utan den fick följa med mej hem :-) Den är söt och romantisk och perfekt att ha på sig en varm sommardag . I sportaffären bredvid hittade jag ett par svarta jogging byxor som jag letat länge efter. De var dessutom ganska ordentligt nedsatta i pris , liksom klänningen och topparna också var...så jag är så nöjd över mina fynd !!!

tisdag 10 maj 2011

Morsdagen i bilder

Lady ligger i gungan nytvättad och fin och väntar på att vi skall fara iväg och fira morsdag.

I Solf hos svärmor och svärfar vill Lady absolut bli kliad på magen....helst av flera på en gång. Kolla  hennes min :-)

Pustar ut med Tommy i soffan.Det är en varm dag !!!
Vindruvsklasar i uterummet i Solf.

Jag blev inspirerad att köpa en egen vindruvsplanta.

Alexander och Daniela.
I Korsnäs blommar mammas  scilla så fint.

Likaså blåsipporna.

Pappa är grillmästare och de andra ser på.
Så otroligt gott var det med grillat kött och alla andra läckerheter som mor och far bjöd på.


Mina fina föräldrar <3

Mina söta flickor <3

Daniela och jag.
Lady håller utkik .

Skönt att vila lite i skuggan.Mommo och moffa har en bra terass tycker hon.

En trött Lady efter en händelserik dag !

lördag 7 maj 2011

Lady har vårkänslor !

Kurragömma lek med grannhunden

Vart tog du vägen ?

Kokkooo.......

Hoppa då så får du också en godis ....säger Lady ;-)

Huhuh....varm och trött av allt springande :-)

Tommys båt på plats vid Sandön.

Igår hämtade maken och sonen nya båten till Vasa.Inte så många andra båtar är sjösatta ännu.
SunShine är ett passande namn på båten tycker jag :-)
Stolt båtägare !


fredag 6 maj 2011

Äntligen lugna nätter igen :-)

Jag har ett stort behov av ostörd och lång nattsömn för att kunna fungera till 100 % om dagarna. De senaste veckorna har min skönhetssömn varit allt annat än ostörd. Lady som haft en släng av skengraviditet har tassat runt om nätterna och "bäddat" åt sig på olika ställen i huset.Jag hör när hon tassar runt och ljudet av när hon "bäddar" är allt annat än sov vänligt.När Lady äntligen somnat vid 2 tiden då har maken börjat springa av och an .Han har haft  besvär med sin höft en längre tid och nu har den värkt så mycket att det stört hans nattsömn....och min . Nu har Lady lugnat ner sig nattetid och maken fick en kortisonspruta i höften för ca 1 vecka sen....så nu sover också han lugnt om nätterna igen :-) Friden är återställd och min skönhetssömn nattetid kan fortsätta :-)

torsdag 5 maj 2011

Skären !

Var och körde ut till skären idag.Snart börjar villalivet igen :-)


Dass inredningen är påbörjad till min stora glädje :-)

Dassbänken har blivit vitmålad och elen är kopplad :-)
Mindre trevligt ....blå huggorm !!!

En bit från den blåa ormen.....ett ormskinn....

Lady fick hållas på isen som fanns kvar vid stranden. Inga ormar där...