tisdag 28 juni 2011

Midsommar

Vi firade midsommar i Korsnäs i år tillsammans med hela familjen.Vi åt massor av god mat , spelade spel och hade den traditionella sommarolympiaden :-) En riktigt härlig midsommarhelg :-)


Midsommarstången

Blomrabatterna är så vackra i Korsnäs

Kött på grillen....första omgången av tre....

Namnam....

Otroligt fin och god jordgubbstårta

Goda shottar

Krocket match

Boule

Lady ser på och undrar vad vi gör

De finaste midsommarflickorna <3
Daniela
Sara



torsdag 23 juni 2011

Dasset är färdigt !!!

Nu är dasset färdig byggt.
Lavoaren på plats med rinnande vatten :-)

Projektena avlöser varann när man har ett sommarställe. Är det inte en terass som ska byggas så är det nåt annat. Sist fick vi remonta stugan där vi sover pga att väggen sugit i sig vatten. Det blev mycket jobb med väggen + att vi målade om både tak och väggar . Det blev ett stort lyft för bastubyggnadens sovrum.
I fjol höstas började maken bygga på dasset. Det var inte meningen att det skulle bli så pass avancerat som det blev...men jag är glad för det. Nu har vi ett ordentligt dass med spegel och handfat och belysning som lite extra lyx. Det mesta virket till dasset är köpt från  Byggmax  i Vasa  :-) 
Nästa projekt är en grillstuga eller ett lusthus med grill .Grunden ska fixas och i augusti kommer förhoppningsvis elementena till grillhuset som ska monteras upp.......så fortsättning följer med projelt skären :-)

En behandlingarnas dag !

Till morsdag fick jag ett presentkort av min dotter till en kvinna i Nykarleby som ger olika behandlingar bl.a zonterapi och fotvård. I tisdags hade jag beställt tid till denna kvinna för att få just fotvård och zonterapibehandling. En mycket nervös jag klev in genom dörren kl.15.45 då jag hade min tid. Kvinnan tog vänligt emot mej och önskade mej välkommen dit. Jag fick sätta mej i stolen i rummet där hon ger fotvårdsbehandlingar och tog sen av mej mina strumpor. "Oj ,vad fina fötter du har, sa hon.Vad ska jag göra med dom" Det var ju roligt att höra att mina fötter är fina som dom är :-) Jag fick ändå fotbad och hon filade lite på mina hälar och naglar. Sen väntade zonterapibehandlingen i nästa rum. Jag fick lägga mej ner på mage iklädd bh och trosor. Sen fick jag den underbaraste massage som jag någonsin varit med om med varma lavastenar och nån olja som går in i huden och driver ut slaggprodukter.Det var så skönt! Jag hade gärna fortsatt den behandlingen en stund till och säkert då också somnat på britsen.Rekommenderar denna behandling varmt ! Efter massagen skulle jag vända mej på rygg och hon började ge zonterapi. Jag låg och väntade på att det skulle börja göra ont men det gjorde aldrig det. Det var skönt och avslappnande.Hon berättade om vad hon såg att min kropp berättade för henne...om mina svagheter och mina styrkor.Jag är en frisk människa med undantag för min allergi . Mina överrörliga leder gör att jag borde tänka på vad jag gör så att jag inte tar ut mej och blir spänd och stel. Sen var det ju också det där med regelbunden gymnastik och tänjningar som är mycket viktigt för mej med mina spända muskler......jo jag vet...och jag ska skärpa mej ...snart...bara semestern är slut :-) 
Det var en härlig upplevelse både fysiskt och psykiskt. Jag njöt !  
Tack Ela för att du gav mej möjligheten att få prova på detta <3
Efter behandlingarna som tog 2 timmar så for vi och drack kaffe och åt pajer till svärsonens familj. Det var riktigt roligt att träffa dem igen :-)
En riktigt skön semesterdag !


En räv vid vägkanten på hemväg från Nykarleby

Inte så trevlig blick ...

måndag 20 juni 2011

Dassbygget fortsätter....

Spegeln och handdukshängaren är på plats.Tvättstället är inte riktigt färdigt ännu.Bild på det kommer senare :-)

Hängare för kläder. Private skylt att hänga på dörrhandtaget när dasset är upptaget .

Prydnader som är vackra att se på ville vi ha på vårt dass :-)
Pappershållare och tidningsställ.

Snart är dasset färdigt.......

Grill och trimmer behövs vid sommarstugan !


Vår gamla gasgrill har gjort sitt.Blev att köpa en ny så vi kan grilla i sommar när vi är i skären.

Samma sak med grästrimmern....den gamla gav upp.
En trimmer behövs för att få bort långgräset där vi inte kan klippa med gräsklipparen Jag har testat den nya och den fungera  bra :-) 

söndag 12 juni 2011

Semesterdagar !

Fredagkväll åkte vi ut med Tommy o Sara på sjön för att se på solnedgången.

RG-line på väg till Vasa.
Jag och Lady njuter !

Tommy är kapten på båten 



Så vackert!
På lördag firade vi vår 23 åriga bröllopsdag.

Blommorna har maken köpt till mej <3

32 grader i skuggan idag. Vilken tur att det inte var lika hett i luften den dagen som vi gifte oss för 23 år sedan.

fredag 10 juni 2011

Dukan diet -avslutad

Nu är det slut dietat för min del. Denna diet gjorde varken till eller från på vågen.Nu har jag handlat och har jordgubbar, melon, vindruvor och salladsingredienser i kylskåpet...och så kött,fisk och fågel förståss :D  Njut av sommaren med god mat och dryck allihopa ! Nästa vecka kommer regnet ...........

tisdag 7 juni 2011

Lady och gäddan





Vad är det där för en varelse, undrar Lady.
Måste gå lite närmare och kika på den
Usch! Den rörde på sig .
Bäst att hålla sig undan...
Kanske den inte ser mej om jag lägger mej här vid stolpen :-D

måndag 6 juni 2011

Shopping till Tuuri

Idag har slösan i mej fått härja fritt igen. Jag , dottern och svägerskan åkte iväg  till Tuuri  imorse för att se om vi skulle fynda något. Första halvtimmen gick trögt men sen började fyndena kasta sig över oss och ville med oss hem ;-) Det har handlats allt från väskor,skor,plånböcker till trädgårdssaker och småplock av olika slag.Vi  lunchade mellan våra inköp.Liiite fusk blev det för min del med tanke på Dukan dieten...men inte mycket :-) Åt massor av köttgryta och tog lite sallad till ,vilket man inte får göra.Imorgon tar jag nya tag med dieten. Det har varit en riktigt bra dag :-) Ett stort tack till mitt sällskap !


Nu ska det shoppas !!! !!!
Här har  jag och Catha våra första fynd i påsarna  :-)


söndag 5 juni 2011

Dukan diet Dag 2



Min frukost idag bestod av ett kokt ägg, grynost,2 skinkskivor och lite stekt forell.Gott och mättande.Gårdagen gick bra förutom att jag fick i mej lite sallad med köttet vilket inte var tillåtet....men jag försöker mitt bästa :-)
Imorgon blir det utfärd till Tuuri och då är det möjligt att det blir svårt att hålla dieten helt men jag ska försöka :-)

Pepsodent anti-age

Jag är just nu med i en Buzzador kampanj med Pepsodent anti-age tandkräm.Tandkrämen lovar hjälpa mot 5 olika ålderstecken och ska bevara tänderna starka och vackra.Jag som aldrig har klarat av att borsta mina tänder med Pepsodent tandkrämer utan att få  irriterat tandkött  har nu provat denna tandkräm i över en veckas tid.Jag har annars också ofta besvär med blödande tandkött och ilningar.Använder normalt Sensodyne tandkrämer som fungerat bra. Hittills har jag ingenting att klaga över med denna anti-age tandkräm. Tvärtom så upplever jag att tandköttet är friskare och blöder inte alls. Är positivt överraskad och ska fortsätta  använda denna tandkräm ännu några veckor för att se om resultatet håller i sig eller om ilningarna kommer tillbaka.

http://www.pepsodent.se/tandkram/pepsodent_anti-age

Lördagskväll med grillat och jordgubbar

Alex hade med nötkött att grilla ikväll.


Grillmästaren själv på bild :-)

Olika salsasåser och sallad som tilltugg.Så gott !!!


Stort tack till min svärson för den goda maten :-)
Lady fick inget kött men en kram av mej :-)

Jordgubbat till efterrätt.Mums !!!

lördag 4 juni 2011

Dukan diet

Nu tänker jag ta tag i min vikt.Har hittat ett sätt som jag tror ska passa mig och mina vanor.En vecka med enbart kött och mejeriprodukter för att sedan lägga till grönsaker i kosten följande vecka. Köttätare som jag ju är så lär jag inte lida nån nöd.30 minuter motion om dagen lär jag ju nog också klara av.Enligt de som provat denna diet så försvinner kilona jättelätt ;-) Nu är jag motiverad och kör igång !!!


Länk till mera fakta om dukan dieten
http://mabra.com/dukanfragor/
http://mabra.com/ny-dukan-succe-mirjam-gick-ner-5-kg-pa-10-dagar/

onsdag 1 juni 2011

Tropiclandiabesök

Idag var jag och Daniela till Tropiclandia med mamma,pappa,moster och en släkting från Kalifornien.Det är många år sen som jag varit dit senast.Det var så skönt att sitta i den Turkiska ångbastun.Önskar att jag hade en sån hemma också.Bubbelpoolerna och vattenströmmarna gillar jag men rutschbanan är jag för feg för att åka i.Det var riktigt roligt och avkopplande.En skön dag !!!

Skönt och avkopplande i bubbelpoolen.

 Länk till Tropiclandias hemsida