tisdag 30 augusti 2011

Villaavslutningen i bilder

Ska nu äntligen ta mej tid att lägga in lite bilder från helgen då vi firade villaavslutning vid skären.Det var en underbar helg .Vindstilla och varmt och solen sken från en blå himmel. Inte ofta man fått uppleva sånt väder på villaavslutningen. Vi njöt allihopa av vädret , maten , ljusena , raketerna , tunnabad och samvaron <3


Det var helt vindstilla på sjön. Anders , Peter och Jesper var ute en sväng med båten för att fiska.

Här är Jespers fångst. En id som är 50 cm och vägde 2 kg  :-)

Lady ville också bekanta sig med iden , så när den släpptes ut i vattnet igen simmade hon efter ;-)
Pappa var modig och var den första av oss (förutom Lady) som vågade doppa sig i det 18 gradiga vattnet.

Här är en till som vågade sig i....... men vem ?
........här är "grodmannen"
Mat behöver man mellan varvena. Kräftor, hemlagad potatissallad , vanlig sallad , pajer av olika sorter m.m  Allt var jättegott . Sara hade bakat jättegoda cupcakes till kaffet så vi fick alla smaksinnen tillgodosedda :-)

Tunnabad i omgångar. Här är det Daniela , Sara och Jesper som badar.

Mamma och pappa njuter <3

Alex och Anders fixar inför kvällens ljussättning :-)
Peter och Catha solar på bryggan
Jesper orkade outtröttligt leka med Lady på surfbrädan.Så fort vi försökte få bort henne därifrån så "grät" hon och försökte springa dit tillbaka :-)
Grillhuset i eldarnas sken.


Våra eldar från vattnet sett.
En av alla raketer som skjöts.
Följande dag var det lika fint väder. Ela paddla runt med vår "fiskspanare" på surfbrädan.
Vi fick denna fina lykta av min bror med familj.
Den hitta genast sin plats i grillhuset :-)

torsdag 25 augusti 2011

Grillstugan

Idag har vi varit och hängt upp gardinerna och satt in sittdynorna i grillstugan. Villaavslutningen närmar sig och då ska stugan invigas. Insidan börjar vara klar men utsidan ska ännu målas innan det är helt färdigt.Jag tycker det är så mysigt...är så nöjd :-)


Omtagena till gardinerna fattas ännu .Annars börjar det vara klart inomhus.

Verandan fattas ännu som ska komma mot badtunnan till.

måndag 22 augusti 2011

Tallinn resa 17-19.8.2011

Mitt första besök till Tallinn i juli blev inte så lyckat.Denna resa blev desto bättre :-) Denna gång hade jag min svägerska Catha,dottern Daniela och svärsonen Alexander med mej.Bussresan ner till Helsingfors gick bra förutom att det började ryka och lukta bränt vid ena framdäcket när vi var vid Tammerfors.Chauffören fixade problemet och vi kunde fortsätta resan. Vi kom till Skatudden i tid och fick gå ombord på Viking XPRS.


Vi lämnar Helsingfors på väg mot Tallinn.

Alex, Ela och Catha

Buffe ´åt vi och gott var det :-)
Det är midnatt och vi har just anlänt till Tallinn.
Följande dag såg vi tallin i dagsljus. Här är en del av hamnen i Tallinn.

Superalko är Finländarnas största turistattraktion ...har jag förstått nu.

Vi måste ju också se vad superalkot hade att erbjuda ;-)
Underbara blommor såldes framför porten in  till Gamla stan.

Blev imponerad av alla mysiga uteserveringar som fanns där.

Häftiga åkdon ;-)


Vi gick till Beerhouse i Gamla stan för att äta.Mysigt ställe där de brygger olika ölsorter.Servitriserna gick klädda i medeltida kläder.

Pizzorna var enormt stora

En väggmålning i Beerhouse
Torget i gamla stan

Avslutar Tallin berättelsen med ett foto på en stor fin kisse som kika ut genom ett fönster i Gamla stan :-)

måndag 15 augusti 2011

Fullt upp.....

Dagarna går så snabbt just nu.Tiden vill inte riktigt räcka till.Grillhuset som vi beställde från Arctic Finland House  kom förra veckan och monterades upp i helgen.Jag och maken hade båda jobbat nattskifte då , så det var rätt så tungt. Som tur var hade vi folk som hjälpte oss med att bära , lyfta och montera huset.Ett stort tack till er <3 Nu ska grillhuset målas och alla detaljer skall skruvas fast innan vi kan inviga det.Vi hade beställt inredningen i blått men fick sittdynor och gardiner i blå-gul rutigt. Hmmm....gillar inte riktigt det. Hoppas på att det går att byta. Förutom det är jag jättenöjd :-) Det kommer att bli en härlig plats att sitta och njuta  och umgås på .
På onsdagen blir det en till Tallinn resa.Ser jättemycket fram emot den. Ska bli så skoj att få uppleva lite annat än Prisma och hamnen denna gång ;-) Förra gången var det i jobbets tecken...nu blir det bara som nöjesresa :-)

torsdag 11 augusti 2011

Paketet från Jotex kom idag :-)

Jag tyckte att sovrummet behövde förnyas lite ... så jag tog och beställde nya gardiner från Jotex. Ett vitt sängtäcke fick jag på köpet.Inte så praktiskt med vitt men det blev ljust och fräscht tillsammans med gardinerna och de nya kuddarna.Jag brukar ofta ha mera färgstarka gardiner på hösten men just nu känns det helt rätt med dom här :-)




Sängkuddarna

Sovrummet i sin helhet

fredag 5 augusti 2011

Moussaka

Idag har jag lagat moussaka.Denna gång provade jag ett nytt recept och använde auberginer istället för zucchini.Det blev jättegott och det var första gången som jag fick det att smaka "nästan som i Grekland" :-)






3 st auberginer
1 st citron
1 st stor gul lök
750 g malet lammkött
3 st stora tomater
4 msk tomatpuré
30 g smör
2.5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 st äggula
150 g ost
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
muskot
kanel




Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär auberginerna i tunna skivor och pressa över citronen. Citronen inehåller C-vitamin som verkar som antioxidant och gör att aubergineskivorna inte mörknar. Varva skivorna med salt i ett durkslag, täck med en tallrik och en tyngd. Låt stå svalt i 0.5 timme så att auberginerna hinner vätska ur sig.
3. Skala och skiva löken och bryn den i lite matolja i en stekgryta. Tillsätt köttet och bryn det på medelvärme under omrörning. Smaka av med salt, peppar samt rikligt med malen kanel.
4. När köttet är brynt och vätskan avdunstat tillsätts tomaterna och tomatpurén under omrörning. Låt det hela sjuda utan lock på medelgod värme i 15-20 minuter. Rör om då och då.
5. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tag kastrullen från spisen och rör i mjölet. Späd med mjölken och öka värmen så att såsen kokar upp. Tag kastrullen från spisen och ställ att svalna.
6. Skölj aubergineskivorna och torka dem noga med hushållspapper. Hetta upp 2 matskedar olivolja i stekpannan och stek skivorna tills de blir guldgula. Låt dem rinna av på hushållspapper.
7. Varva aubergineskivorna med köttröran i en ungsfast form.
8. Riv osten och vispa ner den i såsen tillsammans med äggulan, häll över de varvade auberginerna och köttet.
9. Grädda i 25-30 minuter. Servera med sallad och ett gott rödvin.



Jag använde nötfärs istället för lammfärs.....