söndag 27 november 2011

1 :a advent .

Idag är det första advent .Ingen riktig julkänsla har infunnit sig ännu sen den förra snön försvann men för ett par timmar sen så började det snöa så nu är det faktiskt vitt på marken igen :-) Firade lillajul på jobbet och det gick bra det med.Kom hem efter jobbet och låg och gosade med Lady och läste tidningar  i sängen innan jag somnade.Trött som vanligt släpade jag mej upp ur sängen i morse för att jobba igen.Efter jobbet var vi en sväng till Botniahallen på julmarknad. Köpte sulor till vinterstövlarna gjorda av fårull, tomatmarmelad till julen och 5 stora påsar med kryddor . Blev så glad då jag fick 5 stora pepparkaksformer på köpet med kryddorna :-) Sen var vi via Minimani för att köpa en ny uteljusslinga till gården.Hittade mera julgranspynt som jag bara måste köpa. Har en vision av ett mycket rött hem till julen med en övervägande vitklädd gran .Få se hur det blir ;-)


Lady gosar i sängen  .

En stund är det skönt att ligga i sängen,sen vill hon ner och sova i sin egen bädd.

Hittade detta tips i en av tidningarna som jag läste.Måste absolut testa , det låter så gott!


Julgranspynten som jag köpte idag.Så fina ! Jag har renar och änglar i samma serie från förut som jag köpte från Lappland.

tisdag 22 november 2011

Öring i ugnen

Visst är det roligt när man trött och hungrig kommer hem från jobbet och får sätta sig vid dukat bord och bli serverad jättegod mat :-) Idag hade maken lagat en rätt som vår vän Micke gett oss  receptet på. Det var jättegott ! Tack Micke för det :-)  Jag blev så mätt och belåten...och mera trött... så jag somnade i soffan efter maten och sov i 2 timmars tid.







Mickes recept:


1 lök

1 cremefraiche chili

1 paprika-hackat

5 färska champinjoner-hackat

200ggr mögelost-ner smulad

1 förpackning feta ost

3 dl gradde

Citronpeppar + salt

Lite senap på känsla

ca 10 delade cocktail tomater

En liten skvätt vitt vin.

Stek yta på laxen sen lägg dem i en form.Bara salt å citron peppar innan stekning (bryn bara snabbt på hög
 värme i smör)

Allt utom laxen ska blandas ihop i en bunke och ska sedan hällas över laxen!

 I Ugn 200grader ca 30min tills all ost smält och man har en "gratäng yta"



Måste provas!!! Gott!!! Serveras med jasminris och en flaska vitt

måndag 21 november 2011

Danielas födelsedag idag !

Idag fyller vår dotter 22 år och hon har firat med kaffekalas i Brändö.Närmaste familjen var på plats och fick äta en massa gott som de bjöd på :-) Så skoj att träffas och kalasa...speciellt då man själv inte behöver ställa till ;-)  Grattis gullunge och tack för en fin kväll <3

En glad 22 åring <3

söndag 20 november 2011

Kalender 2012

Jag fick ett så bra tips av min svägerska häromdagen.Hon hade lagat sin egen kalender för 2012 med egna foton i. Jag tyckte det lät så skoj så jag måste ju bara härma henne och  laga en likadan men med mina foton i :-)
 Här är länken därifrån man kan beställa om man vill ha en personlig kalender för nästa år  :  veckokalender från ifolor  . 
Nu väntar jag med spänning på att jag skall få hem kalendern med posten ,så att jag får se hur den blev att se ut :-)

7 dagars cyklande.....

....och jag är så stolt över mej själv :-)  Jag vet inte när jag har cyklat så mycket och så länge förut nångång .Julfesten närmar sig och jag har gett mej på att jag ska vara minst 2 kg lättare den dagen än vad jag är nu.Har nästan 4 veckor på mej ,så helt omöjligt är det ju inte .
7 dagar i rad har jag trampat medan jag sett på min serie.Varje avsnitt tar 40 minuter så jag cyklar snällt tills avsnittet är slut.
Nu har jag dessutom börjat promenera till och från jobbet igen .Promenaderna med Lady ger också motion.Nåt resultat skall  väl börja visa sig hoppas jag .Skall byta ut nåt cykelpass i veckan mot yoga och zumba......men just nu är det så spännande avsnitt som kommer så jag fortsätter med dagscyklandet en tid till :-)

lördag 19 november 2011

SNÖ !!!

Äntligen kom första snön :-)  Julstämningen kom på samma gång som snöflingorna började dala ner. Jag hade just bytt till julgardiner i köket och höll på att laga en ljusslinga i lyktan  ute på gården , då första snöflingan landade bredvid mej :-)
 Gissa vem som också är lycklig då hon upptäckte snön? Jo Lady  :-)  Hon tog några glädjeskutt-varv runt i vardagsrummet efter kvällspromenaden då hon fått se att snön kommit igen :-)

måndag 14 november 2011

Nöjd !!!

Vissa dagar känns det som om man har massor av energi och andra dagar är man bara helt trött och slut. Idag har jag haft en energidag :-) Jag har fått så mycket gjort och som pricken över i:et så kom jag igång med motionscyklandet igen.Jag tänkte cykla en stund....men det blev 40  min=15 km. Har en säsong av Desperate housewives på datorn och jag tänkte se på första avsnittet av säsong 5 medan jag cyklade en stund.Då avsnittet var slut hade jag cyklat i 40 minuter utan att ens tänka på att jag motionerade  :-) Nu är jag motiverad att  motionera och samtidigt se resten av avsnittena...inte illa alls :D

Det kom ett paket med posten....

Idag hade jag ett litet paket i postlådan som innehöll en tandborste och tandkräm från Pepsodent.Jag  hade fyllt i en ansökan om gratisprov på facebook för en tid sedan men helt glömt bort det.Så nu får jag testa deras nya tandborste "inside precision" och tandkrämen "white now". Jag har aldrig kommit överens med Pepsodents tandkrämer före jag som Buzzador fick prova på "antiage"tandkrämen som var jättebra.Jag har fortsatt använda den efter att provtuben tog slut och jag är  fortfarande jättenöjd. Blir intressant att se om jag blir lika nöjd med denna specialtandborste och tandkräm :-)



söndag 13 november 2011

Farsdag firad idag

Idag är det alla pappornas dag.Jag hoppas att alla pappor haft en riktigt fin dag!
Pappan till mina barn blev firad igår kväll pga tidsbristen idag :-)
Idag, efter att jag uppvaktat maken med kaffe och dopp på sängen tillsammans med Lady, så for vi för att fira min svärfar.Där blev vi bjudna bla. på en god fisksmörgåstårta. Sen  for vi vidare för att uppvakta min pappa.Maken hann komma in en sväng och gratulera innan han var tvungen att fara iväg till jobbet.Jag och barnena och Lady hann umgås i lugn och ro med resten av familjen och äta en jättegod smörgåstårta med skinka denna gång.Mätta och belåtna med dagen for vi sen hem för att ta det lugnt resten av kvällen :-)


Min fina pappa <3

Mammas jättegoda smörgåstårta <3

onsdag 9 november 2011

Sovit gott och mår fint igen :-)

Tänk vad en  god nattsömn kan göra underverk :-) Idag känner jag mej pigg och kry igen.Avskyr känslan av att inte va frisk .Vitlöken , c-och d-vitaminerna + vilan i soffan igår hjälpte nog oxå till. Idag har jag haft energi att ta itu med tvätt och städning och nu tänkte jag ge mej på fotona som ska in i album. Imorgon är det en till skön ledig dag :-)


En bild på den av buketterna som stod sig längst av makens födelsedagsblommor. 3 veckor var den fin :-)

måndag 7 november 2011

Sååååå trött !

Sällan nattskiftena på jobbet är så tunga som mina tre senaste nätter har varit.Har inte ens orkat uppdatera bloggen.Ännu en natt ska jag orka igenom ...och jag är redan sååååå trött :-(   Ser fram emot mina lediga dar då jag bara ska slappa och njuta av sånt som jag mår bra av :D

torsdag 3 november 2011

Friends with benefits

Idag var det 5 euro/film biokväll på Gloria så jag och svägerskan var och såg på "Friends with benefits". Det var en rolig och romantisk komedi med många sängkammarscener ;-) En sevärd underhållningsfilm med vissa undertoner av allvar ibland  :-)


Mila Kunis var jättebra i sin roll som Jamie .

tisdag 1 november 2011

Lady 2 år idag

Vår underbara lilla vovve blir 2 år idag.Hon är hela familjens "kelgris". Jag trodde inte att det var möjligt att lära sig så mycket av en hund som jag har lärt mej av Lady.Det kanske låter konstigt....men jag har blivit  öppnare ,gladare och en mer harmonisk människa sen Lady flyttade in till oss.Varför? Jo en hund känner direkt av hur du mår och vilken sinnesstämning du befinner dej i.Hon mår bra om jag mår bra och kan vara en lugn,säker och trygg flockledare för henne. En  sak jag fått  lära mej är att vara här och nu ,både i tanke och handling.En bättre vän kan man inte få <3

GRATTIS PÅ 2 ÅRS DAGEN  MIN LILLA SÖTNOS  <3