söndag 29 januari 2012

Rampfeber

I fredags var jag och såg på Rampfeber som går på Vasa teater , tillsammans med Daniela och Catharina. Jag hade otroligt höga förväntningar då jag hade läst att Rampfeber är en jätterolig fars och man får vika sig dubbel av skratt. Nåja...jag är kanske kräsen men så rolig var den inte .Det var  många upprepningar som gjorde att det blev tjatigt. En annan sak som ofta förekommer i roliga pjäser vid Vasa teater  är att publiken missar en massa poänger pga att det händer saker på olika delar av scenen samtidigt. Åtminstone  jag kan inte se  fem olika händelser på olika ställen på scenen på samma gång ! Följer du två av skådespelarna så missar du vad som händer nån annanstans på scenen , vilket gör att man inte kan hänga med i hela handlingen. Visst fick jag skratta.....men det var mera lite fniss än hejdlöst roligt. Jaaaa...jag är kräsen :-)



lördag 28 januari 2012

Pizza med parmaskinka .

Idag kom Daniela hem till oss och lagade mat  :-) På menyn stod parmaskinka-pizza med ruccola . Det är inte dåligt att ha en egen kock ibland :-) Pizzan var jättegod ! Tack Daniela <3




Först skulle pizzan in i ugnen en stund med mozzarellaost , körsbärstomater ,riven ost och tomatsås på.

Det ser redan  nu gott ut tycker jag :-)

Färdigt gräddad....

Kocken själv   <3

Sen på med parmaskinkan och så in i ugnen igen...

Sist på med ruccola salladen.  Sen fick vi äta :-)  Svärsonen som kom en stund senare fick oxå smaka på den delikata pizzan :-)

onsdag 25 januari 2012

Ännu en fin men kall dag

Så härligt då solen skiner men måste det vara så kallt? 
Idag var jag och hämtade ut teaterbiljetterna till fredagens föreställning av Rampfeber .Efteråt for vi  och tog lite mera vinterfoton till Vasklot. När det är sånt här väder borde man va ute och ta vara på ljuset men hur många minuter står man ut i kölden ? Nästa vecka har de lovat -30. Hur ska man stå ut ? Brrrrr  !!!!
Idag ska jag fortsätta med mitt "sätta foton i albumet" projekt. Igår fick jag äntligen text skrivet till fotona i Kreta albumet.Då jag nästan var klar så upptäckte jag att det fattas foton till en dag ! Jag beställde nästan 400 bilder som är tagna under en vecka tid ...och ändå missa jag en dag !!! Hur råddig får man bli?  Nå nu har jag ju börjat projekt skärpning , ordning och reda ...så nu blir det kanske lite mer ordning på mina vanor. Hoppas kan man ju iallafall  :-)


Dagens bilder från Vasklot.





När jag går i snön faller jag ofta ner i nåt hål och fastnar...så oxå idag  :-)

Lady är snabbt och kollar om allt är ok  <3
Sötisen vår <3

Sen hjälper hon till att dra upp mej igen :-)

tisdag 24 januari 2012

Kall men solig dag .

Vaknade idag till solsken :-) Åt frukost och tog sen en promenad med Lady. Då maken hade vaknat efter sitt nattvak for vi med bilen till Gerby strand och kollade ut över isen. Solen höll på att gå ner och det kändes så mycket kallare än tidigare på dan då jag var ute med Lady.Några fina bilder fick jag iallafall.


Min sötnos-alltid lika snöig i ansiktet då vi är ute :-)

Intressanta dofter :-)
Gerby bodarna

Vackert men kallt....

Det fanns de som inte brydde sig så mycket i kölden....

Vacker bild tycker jag :-)

måndag 23 januari 2012

Ätit och shoppat !

Jobbat fyra nätter och är nu ledig igen nån dag. Halvsov en stund på förmiddagen och for sen till stan med Daniela. Jag hade slut på mina blåbärs-havtornskapslar och skulle köpa nya från Life. Har ätit enbart blåbärskapslar förut för mina torra och irriterade ögon.De var också bra men de här är många gånger bättre :-)  För att orka med shoppingen gick vi och åt lunchbuffe´ till Thai house. Det var sååå gott  :-)


Min portion :-)  



Maten var jättegod som vanligt :-)  Sen kollade vi in vårens trender i klädbutikerna men hittade inte så mycket att se på där ännu. Nya gardiner till köket hade jag hoppats på att hitta ...men icke denna gång. Fick mina hälsokost preparat iallafall :-)


Stark havtornsolja + blåbär

Jag har ätit en förpackning med kapslar nu och har mycket mindre besvär med ögonen + att synen blivit skarpare. Förra förpackningen betalade jag 27 euro för. Idag betalade jag 19,90 .....i en annan butik. Såg att de sålde dem för 24,90 på ett tredje ställe , så det löns att kolla runt. Hittade ingen information på svenska på nätet om kapslarna men länkar HÄR till information på finska ifall nån vill läsa om dem.


Vid ekoshoppen hittade jag två olika te sorter som lät intressanta. var ju bara tvungen att köpa dem och testa :-)


Cold Season och Lime Mint



Yogi Te Cold Season,

15 påsar

Ett Yogi-te speciellt för vintern! Det värmande receptet innehåller ekologisk ingefära, kardemumma, kryddnejlika och kanel som alla sägs ha uppvärmande egenskaper inom ayurveda. Teet har kryddats ytterligare med pepparmynta som ger en härligt frisk arom samt eukalyptus och basilika vilka har en positiv inverkan på luftvägarna. Ett perfekt te för mörka, kalla dagar!

Ayurvedisk info: V-P+K-

Yogi Te har kombinerat modern kunskap med mångtusenårig ayurvedisk filosofi för att ta fram sina otroligt smakrika och balanserade teer! Samtliga tesorter från Yogi har en väldigt spännande, karaktäristisk, och exotisk smaksättning. De är dessutom KRAV-märkta samt ekologiskt certifierade av Soil Association. 


Yogi te Lime Mint

En perfekt blandning av bland annat frisk lime, mint, lakrits och gurkmeja. 

Kan drickas både varmt och som iste. 

Yogi Teas fantastiska smaker är resultatet av modern kunskap förenat med femtusenårig ayurvedisk filosofi. De är gjorda av värmande, väldoftande örter och kryddor. Alla har en mycket karaktäristisk, spännande och exotisk smaksättning. Dessutom är de ekologiska och KRAV-märkta. Naturligt koffeinfritt. 

15 påsar.

Innehåller: Lakrits, lime, kardemumma, pepparmynta, torkad limejuice, gurkmejarot, ingefära, kanel, kryddnejelika, svartpeppar.

fredag 20 januari 2012

Jag kom med i Buzzadors nya kampanj ...

....så nu ska jag få buzza för  " Dove Nourishing Oil Care Express Intensivbalsam". Det låter som en intressant produkt att testa tycker jag. Intensivbalsamet ska ge tre gånger mer näring till håret än ett vanligt balsam och är perfekt för ett torrt och frizzigt hår. Jag ska så småningom få paketet med posten som innehåller en stor flaska med intensivbalsam till mej själv + 10 stycken mindre provflaskor att dela ut . Så den som är intresserad av att få veta mer om denna produkt och vill ha en egen provflaska => meddela mej  :-)


Dove Nourishing Oil Care Express Intensivbalsam




Vad är då en buzzador? Läs HÄR om du vill ha mera information om det.

onsdag 18 januari 2012

Julgranen är utslängd !

Nu är julen slut i vårt hus ! Jag har ledig  idag och nu har jag plockat bort alla ljusstakar och slängt ut granen. Det tog emot lite att plocka bort alla fina saker från granen men då jag märkte hur den barrade då jag rörde i den så gick det bättre ;-) Kollade upp här i bloggen att ifjol åkte granen ut redan den 2 januari , bildbevis finns här . Jag brukar vara snabbare med att plocka undan julen men i år hann jag inte få en tillräckligt stor "juldos" före julen , så jag njöt av den efter jul istället. Nu kan jag börja koncentrera mej på att vänta på våren :-)

måndag 16 januari 2012

Äntligen...

...på väg till simhallen för att vattenjogga. Det var ett tag sen som jag sist var där. Bra att göra lite annat än att springa på löpmattan. Omväxling förnöjer :-)

onsdag 11 januari 2012

Bokpaket från Adlibris


Igår kom böckerna som jag beställt från Adlibris. En blandning av olika böcker denna gång.....


En intressant bok att fördjupa sig i.....

Lite mer lättsam läsning.....förutom boken om energitjuvarna.Den kan ge en saker att tänka på...

En box med olika te sorter hittade jag igår. Gott att smutta på då man  läser :-)

Ska njuta av julen ännu några dagar till :-)

Jag fick några väldigt vackra julpynt i julklapp i år. Ett hjärta och klockor i vitt som passade ihop med mitt andra nya julpynt som också gick i vitt. Dessutom fick jag två fina renar som jag satt och hänga ner från ljuskronan i vardagsrummet. Jättefint blev det :-)  Jag ska njuta av granen och alla vackra julpynt  ännu några dagar innan julen åker ut :-)


Hjärtat 

Klockorna
En av renarna

Skål för det nya året !

Firade det nya årets början med lite bubbel :-)

Har inte hunnit med att uppdatera bloggen de senaste dagarna men årets första dagar har börjat riktigt bra :-)  Maken har startat en egen blogg . Den bloggen hittar ni här http://troller1961.blogspot.com/
Löpmattan är installerad och används flitigt av mej , så konditionen går uppåt ;-) Jag är riktigt nöjd med den. Om mitt löpande ger nåt resultat på vågen återstår att se ;-)

onsdag 4 januari 2012

Idag kom ett paket med posten....

...och det var löpbandet . Så nu finns inga ursäkter mera.Det är bara att börja springa  :-)

söndag 1 januari 2012

Gott Nytt År 2012

Nyårsafton har blivit firad och förutom det så firade jag och maken att det var 25 år sen som vi förlovade oss . Vi for till vår favorit kinarestaurang Shanghai och åt en jättegod middag.Maten är alltid lika god där och vänlig och bra betjäning.Denna gång blev vi betjänade på svenska, vilket var en trevlig överraskning :-) Vanligtvis brukar man bli betjänad på engelska där. Efter maten for vi hem till Lady som inte riktigt gillade ljudet av alla smällare och raketer som tjöt utanför huset .Oljudet höll på från 17.30-03.15 på natten men vi fick  se många fina raketer :-) Före tolvslaget for vi in till stan och parkerade på långt avstånd från där det " stora fyrverkeriet " skulle avskjutas .Musik på i bilen och inlindad i en filt i famnen så gick det riktigt bra för Lady att fira in  det nya året med att se på raketer med Anders och mej :-) Sen hem och öppna champagnen :-)  Det blev ett lugnt och fint slut på 2011 för oss och en fin början på 2012. För mej har det gångna året varit ett riktigt bra år. Jag har fått många insikter om vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt för mej.Vilka vänner som är värda att satsa på och vilka som mest suger kraft av en.Jag vill bli bemött med respekt och förståelse för den jag är.Jag orkar inte med vänner som tycker de kan behandla en olika från dag till dag  efter sitt eget goda eller dåliga humör.Nu har jag hittat en balans i mitt liv som jag själv mår väldigt bra av.Visst finns det människor i min omgivning som jag inte kan förstå varför de gör  si eller så...men de som är mej närmast  känner jag mej trygg med och det gör mej lugn och lycklig :-) Vissa saker kan man bara inte förstå och kanske det är bäst så  för man behöver nog inte förstå allt och alla ! Hoppas att det nya året blir ett riktigt bra år för oss alla . GOTT NYTT ÅR 2012 !


Menyn bestod av majs-höns soppa  att börja med .

Sen fick vi ris och var sitt fat med läckerheter att äta. Här är bla höns med champingjoner,
 friterade räkor och kött i sötsur sås. Det var jättegott alltihopa :-)

En nöjd make som äter av alla läckerheter :-)

Till efterrätt fick vi friterad banan med glass och kinuskisås. Denna meny som vi tog kostar 21 euro per person.
 Inte alls dyrt med tanke på allt vi fick att äta .