onsdag 29 februari 2012

Buzzador - Dove Nourishing Oil Care

Som Buzzador har jag fått prova på Doves nya intensivbalsam "Dove Nourishing Oil Care". 
Jag tycker att balsamet doftar gott. Håret blir jättemjukt och glänsande av det och det märks att håret mår bra av balsamet för det känns mer "livfullt". Det enda negativa för mej är att håret blir svårare att forma och jag behöver mera stylingprodukter i för att få volym i håret.Rekommenderar Doves balsam för er som inte testat det.Jag kommer att köpa mer av det iallafall :-)

Dove Nourishing Oil Care

Vill du bli en Buzzador och få prova olika produkter som intresserar just dej gratis? Meddela mej isåfall så skickar jag en inbjudan till dej . En Buzzador får med jämna mellanrum erbjudanden om att prova en viss produkt gratis + produkter att dela ut åt vänner och bekanta så de också får prova på produkten. Vissa erbjudanden kan gälla att man får köpa en produkt till ett billigare pris , och sen utvärderar man produkten.Man buzzar =berättar om produkten till sina vänner och bekanta,bloggar om den eller twittrar . Vill man inte vara med i en kampanj så tackar man bara nej. 

Premiärgrillning i grillstugan

Det blev ingen invigning av grillandet i grillsstugan i höstas , så nu tyckte vi att det var dags för det:-)  Jag , Anders och Lady for ut till skären med korv , tunnbröd och tunturisallad nedpackat i väskan. Det hade kommit mycket mera snö sen vi var där senast men vägen var fint plogad ända fram , så det gick bra att köra dit :-) 







lördag 25 februari 2012

Dagens middag

Kycklingfileèr gratinerade med getost o basilika, batat i ugnen , svartvinbärsgele, grynost och tomat. MUMS !

fredag 24 februari 2012

Jag vill.....

......ha en sån  :-)

Då menar jag inte mannen...utan plagget ;-)

torsdag 23 februari 2012

Nya Lidl , frissan och Life

Idag har jag ledig dag och sen väntar vakturer över helgen på jobbet. Jag hade tid till klippning hos frissan kl.14.00 och före det tänkte vi kolla utbudet i nya Lidl butiken som öppnade idag.Det var en helt idiotisk ide´ naturligtvis ! Kundvagnen full med varor och kassakön var hur lång som helst  :-(   Efter 45 minuters köande fick vi betala och gå ut. Jag hann precis i tid till frissan :-) Efter en trevlig stund där och med håret lite kortare, gick jag en sväng på stan och köpte mera Yogi te från Life butiken.Jag är besatt av dessa teér. De är så goda och smakar verkligen äkta. Vanliga te sorter från butiken smakar ingenting jämfört med dessa. Lite hundgodis till Lady och sen hem och förbereda tjej-bastuskönhetskväll :-)


Ett av mina Lidl inköp-en Inkakrona

Yogi Tea * 4

onsdag 22 februari 2012

Skären

Idag var vi ut till skären på ett snabbvisit för att kolla läget. Vi tyckte att det  fanns mindre snö där  än i stan. Allt var som vi hade lämnat det.Grillstugan stod och väntade på att bli använd:-)  Lady fick syn på en jakthund som sprang lös utanför grillstugan.En jägare såg vi ett par km bort på vägen.Jag gillar varken jägare som går omkring med gevär eller lösa hundar :-(  På hemvägen stannade vi och kolla på "kossorna" som stod bredvid vägen. Lady var fascinerad av dem.Vid Replot bron såg man redan öppet vatten...så snart är det vår :-) 


Grillstugan stod kvar där vi lämnat den ;-)

Lady kikar ut och fick syn på en jakthund som sprang lös .....

Highlands kor

måndag 20 februari 2012

En kort uppdatering

Jag har varit ledig i två dagar. Igår planterade jag om mina sticklingar + några andra växter. Idag har jag varit en duktig fru och tagit itu med hushållsarbete och tvätt :D  Vi blev bjudna på fastlagssoppa och fastlagsbullar hos mamma och pappa, så matlagning behövde jag inte bry mej om idag :-)  Mamma lagar den godaste köttsoppan som jag någonsin har smakat med riktigt kött i. Hos oss brukar det bli maletköttsoppa som inte alls är lika gott. 
En annan trevlig sak som hände idag var att jag vann i en bloggtävling "kolla här" . Ibland har man tur :-) Gå gärna in och läs "Fisken Sveas "blogg och få inspiration till nya recept .
Nu tror jag att jag ska koppla av med ett fotbad och en tidning. Imorgon väntar jobbet igen.

torsdag 16 februari 2012

Ledig dag !

Äntligen en ledig dag igen . Tog en långpromenad på förmiddagen med Daniela och Lady. Var sen och storhandlade för kylskåpet gapade tomt.... Är det inte konstigt hur kylskåpet ofta tömmer sig själv på mat ;-) 


De sålde färsk timjan och basilika i butiken .Gott med färska kryddor i maten :-)

Köpte också blomkål, broccoli och morötter som jag lagade till lunch idag.


Jättegott blev det :-)




Jag hade färsk blomkål och broccoli som jag ångkokade tills de var mjuka. Morötterna kokade jag och hällde sen över alltihopa i en ugnsform.Lite olivolja och timjan ovanpå.Sen skar jag bacon i små bitar och fördelade dem jämt i formen.Lite ost ovanpå alltihopa och sen gratinerade jag det i ugnen på ca 200 grader.


Jag tycker alla runtomkring verkar vara så flunssiga nu , så jag lagade tzatziki med mycket vitlök i att äta med maten.


Jag använde en hel gurka som jag rev och lät rinna av en stund med lite salt strödd över sig. Vitlök pressade jag ner i lite olivolja, som fick stå och dra medan gurkan rann av sig vätskan.Blandade sedan ner alltihopa i ca en  halv burk turkisk yoghurt .Vi har tzatziki krydda hemma som jag blandade i + färsk timjan och lite av basilikan.


Eftersom dottern är lite förkyld så kokade jag specialte´ som jag hällde i en termos och "tvingade" henne att dricka idag medan hon var här. Jag skivade ingefära och lät dra ca 10 min i kokande vatten med en matsked torkad timjan.Silade bort kryddorna och hällde i termos. Droppade sen citron med i muggen med te + honung. Nyttigt och gott !


Efter maten var vi till  Plantagen där jag fyndade sticklingar av bl.a Pelargon. Så nu kliar det i odlarfingrarna :-)Köpte blomjord av olika sorter och borde börja plantera om de växter som jag har från förut här hemma. Börjar uppdatera min blomblogg efterhand som det "händer" nåt i odlingsväg...ifall nån är intresserad :-) 


Lady ska duschas före Revenge kommer på tv...så jag får vänta med omplantering av blommor till en annan dag .

tisdag 14 februari 2012

Glad Vändag !

Önskar alla mina vänner och bloggläsare en riktigt fin vändag <3 


Njut av dagen och må så gott  !


Kram på er alla vänner <3

söndag 12 februari 2012

Hälso-och friskvårdsmässa !

Idag har jag varit på hälso och friskvårdsmässa. Fick en massa intressant information om olika hälsoprodukter . Produktprover och broschyrer delades ut till mäss besökarna. Om man ville kunde man också gå och lyssna på 4 olika föreläsningar. Jag var och lyssnade på " “Vikt och hälsa på lång sikt – vad passar mig?". 
 Susanna Strandback från Folkhälsan föreläste och det handlade mycket om myter runt kosten och olika dieter som är populära just nu. Enligt henne ska man se till att njuta och må bra genom en sund livsstil och bra kost. Mycket fullkornsprodukter, frukt, grönsaker,oliv-rapsolja och fisk . Ett balanserat intag av protein, fett och kolhydrater mår man bäst av....inga dieter ....
Intressant var det !
En burk snigelkräm fick komma hem med mej igen :-)  På köpet fick jag en annan fuktkräm med nyponolja i och en Triomega. Köpte också Carmolis droppar och halstabletter.
Nöjd med mitt mässbesök :-)



fredag 10 februari 2012

Fredags mys

Ikväll började vi "fredagsmyset" med mat vid Shanghai tillsammans med Tommy , Daniela och Alexander. Denna gång provade vi på menyn för 5 personer. Lite annan mat än vad vi fick sist. Soppan var starkare och öppnade upp  luftvägarna  ;-) Varmrätten bestod av flera olika sorters kött och grönsaker + ris. Efterrätten var densamma som sist , friterade baner och glass med kolasås. Jättegott ! 


Tommy och jag.

Pekingsoppan är stark och så god

Daniela och Alexander

Anders

Grönsaksfat

Friterad kyckling

Köttbullar av nåt slag

Kyckling i sötsur sås

Godast är detta kött tycker jag :-)


Efterrätten...mums :-)


Nu är det soffan och" The voice Sverige" som gäller. Trevlig fredag allihopa !

tisdag 7 februari 2012

Vackra tulpaner !

Maken hämtade hem en bukett med  tulpaner idag . Jag älskar tulpaner i olika färg och form.Synd bara att de ofta vissnar så snabbt men tulpaner är bara ett måste när det börjar bli vår i luften :-)  Ute skiner solen och trots att det är 10 minusgrader så var det jätteskönt att vara ute och promenera. Solen har börjat värma så smått nu också.Snart är det vår !




21 stycken vackra tulpaner <3


Dove Nourishing Oil Care Express Intensivbalsam förpackningen från Buzzador kom igår :-)

Igår före bion hade jag bråttom att hämta ut paketet med prover på Doves nya intensivbalsam som jag ska buzza för. Det första randiga superbalsamet som även gör ett torrt och frissigt hår mjukt och glansigt utan att tynga ner det,  så står det i informationen som kom med. Det beror på en unik formula som består av vitt balsam och guldig inpackning.
Det doftar gott iallafall.Ska bli intressant att prova hur mitt hår blir av balsamet. 
Ni som vill ha prover och mera information meddela mej :-)



måndag 6 februari 2012

The Descendants

Ikväll var vi ett helt gäng och såg filmen "The Descendants" med George Clooney. Filmen är klassad som drama/komedi , så jag trodde inte att den skulle vara så sorgsen som den var.Filmen var mycket gripande och väckte många tankar.



 


Berättelsen handlar om Matt King vars liv passerat obemärkt för andra och för honom själv.
När hans fru råkar ut för en olycka utanför Waikiki tvingas Matt omvärdera sitt liv, ta en mer aktiv roll i sina döttrars uppväxt och besluta hur han ska göra med den bit land familjen ärvt från Hawaiianska kungligheter och missionärer.

fredag 3 februari 2012

Jag känner mej så duktig :-)

Nåt nyårslöfte gav jag inte... men jag sa jag skulle förbättra min livsstil 2012  :-)  Nu är vi inne i februari månad  och jag är en god bit på väg tycker jag. Löpbandet är väl använt och konditionen har ökat. Varierar springandet med  lite yogaövningar och zumba. Jag äter oftare och mindre portioner.....och så äter jag gröt varje morgon :-)  Jag försöker ändra min dygnsrytm från att lägga mej alltför sent och sova till typ 11 , till att lägga mej en lämpligare tid och vakna tidigare . Resultatet hittills är en skillnad på ca 2 timmar ...och det är rätt bra tycker jag :-)  Jag sa också att jag skulle försöka dricka mera vatten/vätska. Jag har alltid haft svårt för att få i mej tillräckligt med vätska.Nu dricker jag massor...inte bara vatten utan som ni säkert märkt också olika sorters te. Viktmässigt ? Jo 3 kg minus hittills....hoppas mera kilon försvinner innan sommaren ;-) 
Jag är nöjd så långt och känner mej faktiskt piggare och har mera energi :D
Nu har jag just sprungit på löpbandet => duschen nästa => bekväma fredagsmys kläder på => sen ett glas rött i soffan framför tv:n  :-)  Man kan ändra sin livsstil till det bättre men ändå unna sig att njuta av livets godheter i lämpliga mängder...eller hur :-)

onsdag 1 februari 2012

Mera te :-)

Jag är helt beroende av att dricka te just nu.  Idag var jag  till Life butiken och köpte mera av Cold Season te. Måste ju också köpa ett nytt te att testa på samma gång .Denna gång ett te för matsmältningen. En glad överraskning var att då jag köpte 2 stycken yogi te  så fick jag en glas mugg på köpet :-)


Yogi te och mugg  :-)