fredag 30 mars 2012

Äntligen semester !!!

Sista arbetsdagen avklarad och nu börjar min efterlängtade semester :-)  Jag är nu ledig i hela 18 dagar . Kalendern är så gott som helt obokad , så jag får fylla mina lediga dagar med precis vad jag själv vill. Härligt !
Nu väntar fredagsmys och premiäravsnittet av Let´s dance   :-)

fredag 23 mars 2012

Minisemester bokad :-)

Hit far jag och maken och kopplar av med bad och shopping om några veckor :-)
Det ska bli så skönt   :-)

En snabbtur till skären

Härligt väder idag igen . Jag började klippa häcken på gården .Det är ett projekt som tar tid och eftersom jag såg att flera knoppar höll på att slå ut , så var det bara att börja på och klippa. Aronia häckar ska helst beskäras/klippas på våren före knopparna börjat slå ut.På sommaren kan man sen underhållsbeskära den om man vill :-) Tur att jag har semester på kommande så jag hinner med alla projekt som hör våren till :-)
 På eftermiddagen körde vi ut till skären.Där hade snön smält massor sen vi senast var där. Lady var så lycklig då hon fick springa i snön och på isen .Hemma är det inte så mycket snö kvar mera .




Lady och Daniela på isen.

Jag och Lady poserar.

torsdag 22 mars 2012

Varit ledig idag.



 Igår gick och lade mej vid midnatt och sov till tio idag  :-) Utvilad och pigg fixade jag en god frukost av kokat ägg, avokado och tomat till mej . Efter många dagars jobbande finns oftast en stor tvätthög som behöver tvättas,så också idag ;-) Jag har hunnit njuta av solen ute i trädgårdsgungan mellan städ och tvätt uppgifterna. 
På kvällen for vi till GW gallerian där Cubus och Dressman öppnade idag. Där var alltför mycket folk för att man alls skulle kunna se på nå kläder...vilket vi borde ha förstått ;-)
Efteråt hann jag med ett 30 minuters gå-jogga pass på löpmattan. Jag har varit aktiv att gå/springa varje vecka.Det brukar bli ca 5 ggr / vecka ett 20-40 minuters pass.Jag tycker att det är lättare att springa på förmiddagen än på kvällen.På kvällen känner jag mej alltid tyngre i kroppen.
 Vikten går långsamt ner . 4 kg sen nyår har försvunnit. 6 kg kvar tills jag är nöjd ! Jag har de senaste veckorna ätit mera bröd igen och det märks genast viktminskningen stannar upp då :-(   Får skärpa mej på den punkten !!!


Så snabbt gick min lediga dag !!!

lördag 17 mars 2012

En ny favorit :-)

Igår fick jag paketet från Dermosil med produkterna som jag hade beställt därifrån. En nyhet som jag inte kunde motstå att beställa denna gång var "Body sugar scrub vanilla".Jag använder ofta peelingar av olika slag när jag badar bastu och jag sen brukar jag avsluta med att smörja in mej med bastuhonung som gör huden  mjuk. Dermosils nya sockerpeeling med vaniljdoft var så härlig. Den doftar ljuvligt och huden blev så mjuk och len , så någon bastuhonung behövs inte om man använder den här. Helt klart en ny favorit för mej :-) 


Sockerpeeling vanilj.

fredag 16 mars 2012

Nya skor

Idag fynda jag ett par perfekta skor att använda när jag ska promenera med Lady eller gå till jobbet nu i vår.Skorna är vattentäta vilket är ett måste i sånt klottväder som det är nu .De var dessutom nedsatta med 20 euro...så jag är så nöjd :-)




Middagsgäster

Idag är vi båda lediga och då passade vi på att bjuda middagsgäster hem till oss.Anders stod för matlagandet och resultatet blev en delikat laxsoppa :-)


Bordet är dukat med och gästerna kommer snart :-)

Familjen är samlad <3

Lady måste ju oxå få vara med på en bild <3





torsdag 15 mars 2012

Fullt upp....

Denna vecka har jag haft ovanligt mycket program mellan nattvakandet och sovandet. I måndags var jag på lunch med en väninna som jag inte träffat sen i somras.Vi åt gott på Amarillo och hade det trevligt :-)
 Igår kom en annan väninna och hälsade på en stund innan jag skulle iväg till nattskiftet och idag hade jag min svägerska på besök . Så roligt att träffas och prata :-) 
Nu kommer jag just hem från ett biobesök med 4 andra "biotokiga" tjejer ;-)  
Vi var och såg "This means war" , som handlade om två män som båda blev förälskad i samma kvinna. 
Hehe....de andra 4 tjejerna gillade den ena killen bättre...så jag fick tycka bäst om den andra killen själv ;-)  En bra film tyckte jag . Lite mer action än vad de "traditionella romantiska komedierna" som vi brukar se har ...och inte riktigt samma humor...men den var bra :-)


THIS MEANS WAR

söndag 11 mars 2012

Pilktävlingar och priser

Igår var maken på pilktävling i Öjna och kom hem med 12 kg lax och 4 kg abborre .Förts laxen vann han då han köpte lotter. Den andra lottade dom ut bland alla de 147 som deltog i pilktävlingen...och den vann han också :-) Han hamnade på 5:e plats i tävlingen och som pris fick han  hörlurar med radio.Dem kan  man kan ha på sig tex då man klipper gräset :-) Inte illa eller hur ?


Laxarna och Lady



Idag var det dags för Kalajuttus egen pilktävling "Abborrpinnen" .
 Anders och en av hans vänner arrangerade tävlingen och   jag , Ela o Alex  + en väninna och hennes barn var också anmälda till den .
Strålande sol och blå himmel var det när vi kom ut på isen. Lite kall blåst men ändå så skönt att sitta ute på isen. Enda negativa var att ingen av oss "amatörer" fick nån fisk :-(
 En tröst är att det var många av "proffsena" som inte heller fick nån ;-)




Daniela var den enda av oss som fick napp...men fisken smet ;-)

Jag njuter av solskenet 


Korvgrillning och prisutdelning efter tävlingen.

Eftersom ingen i damlaget fick nån fisk så lottades priserna ut mellan oss som deltog.
 Jag vann första pris och fick denna finna termoskanna som jag tänker som te kanna.
En godispåse fick jag oxå men den är redan uppäten :-)

Loreen vann...

......så det gick som jag hade gissat att det skulle göra i Sveriges Melodifestival i år.
 Jag hade Loreen , Lisa och Molly som mina favoriter ikväll, tätt följd av Danny och David Lindgren.Första gången som jag haft mer favoriter med än såna som jag  absolut inte vill att ska  vinna. Nöjd med kvällen :-) 
 Till er som undrar.....nej , jag har inte följt med vår egen festival i år.....tyvärr :-(

fredag 9 mars 2012

Fredagskväll och biobesök

Äntligen ledig efter många intensiva jobbdagar. Jag och Anders inledde helgfirandet med att gå och se "Nobels testamente"  på bio tillsammans med Daniela och Alex.
Filmen var bra och hade exakt den spänningen som jag vill ha i den här typen av filmer . En bra inledning på vår lediga helg :-)


En mystisk kvinna i aftonklänning smyger sig obemärkt in på Nobelfesten i Stockholm. Mitt på dansgolvet skjuter hon den israeliske Nobelpristagaren i medicin, Aaron Wiesel, och Nobelkommitténs ordförande Caroline von Behring. Annika Bengtzon dras ofrivilligt in i dramat – inte som journalist, utan som vittne.

torsdag 8 mars 2012

Kvällens projekt- tvätta Lady :-)

Nu har vi en nytvättad,gott doftande och fin vovve igen :-)


Vår lilla älskling <3

Lady <3

tisdag 6 mars 2012

Ledig dag och ute på isen igen :-)

Jag och Lady på isen vid Vasklot

 Idag vaknade jag med världens huvudvärk som aldrig tänkte ge med sig.Så typiskt att efter fem dagars jobbande få förstört sin enda lediga dag med att ha ont :-(  Jag blev kanske förgiftad av all örtte som jag drack framför tv:n igår...eller så har jag fått för mycket frisk luft ;-) 
På eftermiddagen for vi och hämtade Daniela som kom med oss ut på isen en stund och njöt av solskenet.Vissa av oss promenerade på isen och vissa pilkade...Daniela hann med båda två :-) På isen märkte jag inte av huvudvärken mera och när vi kom hem var den helt försvunnen ? Skönt var det iallafall att komma sig ut fast det tog emot lite först när huvudet strejka ;-)


Nån har fått upp en fisk :-) Gissa vem ?


Lady är nyfiken !




lördag 3 mars 2012

Våren är här-pollensäsongen har börjat !

Så var det dags att börja medicinera mot pollen igen. Kliande, grusiga ögon brukar vara första tecknet för mej på att pollena är på gång men i år har jag inga symtom alls från ögonen.
Undrar om blåbärskapslarna som jag äter kan påverka att ögonen inte blir lika lätt irriterade av pollen ?
I förrgår hade jag tungt huvud, var småråddig och okoncentrerad och det kändes som om jag hade feber.I en veckas tid har jag också känt mej täppt. Kollade pollenrapporten och såg att hassel och alblomningen är på gång i Tyskland, Danmark och Sverige. Vindarna för pollen också hit  till oss och de mest känsliga människorna får symtom redan nu .
Jag är inte ensam om att känna av allergin märkte jag på kommentarerna på facebook ;-)
 Så nu äter jag Heinix , använder nässpray och ögondroppar. Hoppas pollensäsongen blir kort och lindrig i år :-)