torsdag 31 maj 2012

Shopping igen...

Jag köpte ju inget annat än rosorna sist jag var till stan så idag blev det shopping igen.
 Jag och Daniela cyklade in till stan  (= dagens  motionspass avklarat .) 
Jag hittade ett par jättesköna sandaler från Koo kenkä som jag köpte.De är så mjuka och behagliga att gå med . Rieker-antistress skor , perfekt för mina ömtåliga fötter :-) 
Köpte oxå ett par jeans från Kappahl , likadana som jag har från förut för de har sån bra passform.
 Jättenöjd men hungrig cyklade jag sen hem. 
Jag är så stolt över mej själv då jag orkade fixa till en god och nyttig middag till mej själv istället för att lockas av snabbmaten som fanns överallt runt i stan.Jag gillar inte att laga mat....allra minst åt bara mej själv. 
Nu borde jag vara duktig och städa lite innan jag slår mej ner i soffan och ser på dagens avsnitt av Revenge. Lady sover så sött bredvid mej .Hon förstår inte varför Anders är borta så länge då han är på sjön. Stackarn! Snart är han hemma igen och ordningen är återställd ;-)


Rieker sandalerna

Sallad,tzaziki,getost och stekta kalkonstrimlor till middag. Mums !

Sötnosen min <3

Gardiner och mattor

För en tid sedan köpte jag mörkläggningsgardiner till sovrummet och förra veckan köpte jag tre stycken sovrumsmattor i matchande färg. Jag är så nöjd med resultatet :-)  Drömmer också om hur jag ska fixa till terassen när den är inglasad.Har sett ut vilka möbler jag vill ha dit och idag beställde jag sommarvita gardiner att hänga upp där :-)


Sovrummet....
Gardinerna som ska hänga i uterummet :-)

tisdag 29 maj 2012

Dag 10

Idag är det tionde träningsdagen med "bikini form" programmet. Jag har intervallsprungit på löpbandet i 28 minuter.Det var svettigt värre men så skönt! Vågen är fortfarande 0,5 kg på plus sen jag började med programmet men kroppen känns smidigare.Jag har inte mätt mina mått sen dag 1.Tänkte låta det gå nån dag ännu och hoppas på ett bra resultat sen när jag tar fram måttbandet :-) 
Nu väntar snart jobbet. Då jag kommer hem ikväll ska jag göra dagens styrkeövning-magmusklerna.
Anders for iväg till Rönnskär idag igen och blir borta till fredag , så jag får koncentrera mej på mina övningar ifred här hemma :-)

söndag 27 maj 2012

Sköna söndag

Hela helgen har jag och Daniela varit så duktiga på att motionera , så också idag :-) Efter morgonpromenaden med Lady så gick vi på en 1timme och 15 minuter lång promenadlänk.En vecka har jag nu hållit på med I forms bikiniprogram.Jag har haft mer eller mindre träningsvärk efter varje övning men det känns så bra. 5 veckors träning kvar nu :-)
 Efter maten grävde jag gropar i rabatterna och planterade rosorna som jag köpte igår...det är också träning som tar på krafterna :-) 
Vi fick hem våra män tidigare än väntat idag. Lady har väntat hela dagen på att Anders ska komma hem. Nu ligger de båda utmattade och sover i vår säng ;-)


Idag gick vi runt motionsspåret i gerby

Daniela pustar ut mellan springandet

Rosorna som jag planterat.De rosa heter "Lady like"  :-)

Dagens mat

Grattis Loreen !!!

Idag har jag varit på shopping med Daniela.Vi var duktiga och cyklade till GW Gallerian där Daniela fyndade en hel del.Min shoppingkasse var tom ända tills vi kom till Blomtorget där jag köpte tre stycken rosor .
När vi kom hem slappade vi i solen en stund .Talade med våra män som är på sjön och njuter av det härliga vädret men som inte haft nån fiskelycka ännu.
På kvällen fixade vi till en sallad och tzaziki och stekte laxmedaljonger som vi sen griljerade i ugnen med en "sörja " av tomat-lök-örter på + getost. Det blev så gott !
 Sen var vi redo för Eurovisionskväll . 
Vi gav också poäng åt bidragena och hade Loreen som vinnare :-) Ganska så eniga var vi också om resten av bidragena. Cypern, Grekland,Malta ,Estonia och Irland var de som låg i topp efter Sverige på våran lista.
Stort GRATTIS till Sverige och Loreen :-)


Laxmedaljongerna på väg in i ugnen.
Våra Eurovisiomsmiddag :-)
Kvällen blev lång innan alla bidrag var presenterade.Här ett av dom från Malta.
Mina fina flickor....den ena lite trött på allt eurovisionstittande ;-)
Sverige med Loreen vann .GRATTIS LOREEN !!!   (Expressens bild)

Fredags kväll

Det blev ingen terassrunda på fredagskvällen pga regnet.Istället blev det pizza vid Dallas för mej , Daniela och Catha.Då vi satt där med våra pizzor blev himlen blå och solen kom fram igen :-)


2 av oss nöjde sig med små pizzor och den tredje blev knappt mätt på en stor.....gissa vem ;-)

fredag 25 maj 2012

Helgen har börjat

Dagen började med en cykeltur till Brändö. Lady fick komma med.Gissa om hon njöt :-)
Sen blev det glass vid Brändö torg tillsammans med Daniela.

Fina planteringar hade vi bakom oss där vi satt.

Trött efter nattvaket, råddig i håret men njuter av en glass. Lady är snål....
På terassen njöt vi sen av bubbeldryck på som Daniela hade med sig .Jättegott !

Lady kollar in grannarna.....

Ikväll hade vi planerat in en terass runda på stan men regnet fick oss att ändra våra planer.Nu får det bli Dallas ikväll istället....och sen Let´s dance. Ha en fin helg alla bloggvänner !

torsdag 24 maj 2012

Tjejhelg väntar :-)

Helgen som kommer far alla män i familjen till Rönnskär på trollingträff.De har planerat och fixat inför denna helg så till den grad att det ska bli riktigt skönt när de äntligen kommer sig iväg ;-)  Det är inte alltid det lättaste att ha en entusiastisk (trollingträff-febrig) man som springer runt och packar och organiserar inför detta stora evenemang.Telefon ringer stup i kvarten av andra entusiastiska trollingmän som behöver fundera och planera. Pust , stånk och stön tycker jag !!!  Snart börjar MIN helg som också är full av trevliga planer som planerats i lugn och ro utan stress ;-)
 Sol, solstol , god mat och dryck hör till en del av planerna. Goda vänner och en inplanerad terassrunda likaså. På lördagskvällen blir det förståss eurovisionen på tv i trevligt sällskap . En shoppingrunda tänkte jag också hinna med.
 Njut av helgen  - på det sätt som passar just dej bäst, det ska jag göra  :-)

måndag 21 maj 2012

Sommaren är här !

Idag har jag och Daniela suttit på terassen iklädd endast bikini. Så underbart skönt !
 Då bikinisäsongen är inledd måste det ju betyda att sommaren är här ... eller hur  ;-) 
Jag har börjat förbereda inför terass inglasningen så för min del blev det inte långa stunder i solstolen. Jag har "möblerat om " och burit upp saker från terassen till balkongen och sen burit ner saker från balkongen till terassen.Ombyte förnöjer.
 Hann med att plantera om morsdagsrosen och några örter också.
Efter en dag i solen så blev det lite träning också.
Dag 2 och rumplyft :-) Gårdagens tåhävningar och intervallträning fick mina stackars vader att bli ganska så ömma...få se hur det känns imorgon :-)

söndag 20 maj 2012

Dag 1.....

......av tidningen I forms bikiniprogram är nu gjord . Jag ska nu försöka motivera mej till  6 veckors träning efter ett specialprogram som ska ge mej en  bikinikropp :-) 
 Löpandet på mattan räcker inte riktigt till tycker jag.  Årets första månader gick jag ner 4 kg i vikt men sen  var det stopp.
 Så nu har jag gjort övningen för dag 1  dvs intervall sprungit och gjort tåhävningar.Imorgon blir det rumplyft :-)  

fredag 18 maj 2012

Buzzador-Vanish

Nu har jag testat en del av produkterna som jag fick med i Buzzadors Vanish paket. 
Jag har  bl.a tvättat vita kläder och strumpor med Vanish oxi action white och kläderna och strumporna blev vitare :-)  
För att  testa Vanish på nåt som var riktigt smutsigt med massor av ingrodda fläckar så tog jag makens "jobbjeans" och tvättade med Vanish oxi action .Jeansena har han använt då han arbetat i skären och de var rejält smutsiga och på väg att slängas. Bildbevis nedan .


Före Vanish....

Före....

Efter tvätten med Vanish ! Byxorna är rena :-)

Otroligt! renare trodde jag att dom skulle bli men inte så pass rena som de blev.

söndag 13 maj 2012

Morsdagen firad !

Nu är morsdagen firad och solen har lyst hela dagen.En fin dag  <3

Denna vackra Cineraria fick jag idag av Tommy <3

Vi for först till Korsnäs för att fira min fina mamma <3
Massor av Scilla har mamma och pappa på gården . Så vackra!

Så  idylliskt .

Anders och Lady  :-)

Jag och Lady  .
Efter att vi ätit gott i Korsnäs for vi vidare till Solf för att fira svärmor. Här är Ingegerd bland druvor,passionsfrukter och citroner som växer i deras uterum.
Vitsippor och gulsippor överallt.

Denna söta lilafärgade vitsippa fick jag några plantor av :-)

Glad Morsdag alla mammor !

Idag firar vi morsdag här  i Finland. Om en stund ska vi hämta upp "barnena" och fara iväg för att fira min älskade mamma och sen min svärmor.
Igår kom Daniela och Alexander hit och uppvakta mej lite iförväg.  De hade med sig en underbart vacker ros. Jag  blev så glad då jag såg att rosorna som jag fick till födelsedagen och morsdan ifjol har överlevt vintern i rabatterna . Jag älskar rosor :-)


Rosen är så vacker. Tack för den <3

fredag 11 maj 2012

Fredag kväll

Äntligen ledigt efter 4 nätters vakande på jobbet. Är så glad för idag gjorde vi avtal på att  glasa in vår terass :-) Hur länge har jag inte önskat mej det ?!!!  Ett tag var jag  helt säker på att det aldrig kommer att bli av men sen började jag tänka på ett annat sätt och se då hände det ;-) Det är så många fördelar med en inglasad terass.Saker man har där blir inte våta av snö eller regn.Man kan sitta där fast det regnar utan att själv bli våt. Det kommer inte att dra lika kallt in till vårt vardagsrum på vintern mera.Det blir snabbare varmt  att sitta "ute"på våren och håller sig längre varmt på hösten. Mina växter som gillar värme kommer garanterat att gilla det... mmm...tror att Lady och maken kommer att gilla det också ;-) Jag är så nöjd !!!
Nu ska jag koppla av efter att jag varit effektiv hela dagen. "Inglasningsgrejen" gjorde att jag fick enormt med energi och har städat ,tvättat och sprungit på löpbandet i 40 minuter. Ska krypa in i min "onepiece" och slänga mej i soffan. Trevlig fredagskväll allihopa :-)

tisdag 8 maj 2012

Jobbat natt......

.....kom hem , packade i bilen och for ut till skären. Maken började med nya projektet "terassbygget runt grillstugan" och jag och Lady la oss på soffan i köket och sov ;-)
Räfsade lite och njöt av solen efter att jag vaknat .


Lågt vatten vid vår strand.

Terassgrunden börjar ta form.

tisdag 1 maj 2012

Firat Valborg ....

....med att cruisa på stan och sen äta sushi som maken hade lagat .Ett vappenfirande helt i min smak :-)

Vi cruisade i den grön-vita skönheten som syns bakom den röda.

Makens egenhändigt lagade sushi. En annorlunda smakupplevelse.Gott men doften av algerna var lite väl kraftiga.