fredag 29 juni 2012

onsdag 27 juni 2012

EN GÅNG I PHUKET - TRAILER



Ikväll var jag och såg på "En gång i Phuket" på bio. Jag gillar svensk film jättemycket.Den här filmen var både romantisk och komisk.En riktigt"må bra film" med fina vyer från Thailand  :-)

tisdag 26 juni 2012

Kanotägare :-)

Idag när jag var på jobbet ringde maken upp mej och sa att han är på väg och se på en kanot som är till salu !!! Visst har vi talat om hur kul det skulle vara att kunna paddla kanot när det är fint väder och vindstilla men mer än så har vi inte utvecklat tanken..... så gissa om jag blev överraskad :-)
 Kanoten är nu vår och ska hämtas imorgon .
Åh vad det ska bli kul och så intressant att lära sig paddla.Det bästa är att vi kan ta Lady med oss i kanoten.Hon som älskar att sitta på när vi paddlar runt med surfbrädan...det här blir ju så mycket bättre :D
Längtar efter semestern......

måndag 25 juni 2012

Midsommarhelgen är över för denna gång

Vår midsommar började på midsommardagen .Efter att vi båda slutat jobba så packade vi och for ut till skären.Där hade Tommy redan börjat elda tunnan och bastun var varm <3 En stund senare kom Sara och sen Daniela och Alexander.Som vanligt åt vi alldeles för mycket av allt gott som alla hade med sig.Fisk på lördagen och kött på söndagen med en massa goda tillbehör.Efter maten blev det tunnabad :-) Tommy och Lady är de enda som vågade doppa sig i sjön .En riktigt fin midsommar blev det och vädret kunde ju inte vara bättre än det var :-)
Lady var glad över att få komma ut till skären :-)

Massor av blommor på denna buske. Vet inte vad den heter?

Terassbygget är igång...fast det är midsommar  :-)

Vi har ätit gott , badat tunna ,spelat kort och umgåtts.Kan inte bli bättre :-)

Daniela lånade min kamera och tog denna vackra bild .

Jordgubbstårta är ett måste på midsommaren :-)
Anders och Alex byggde och en bra bit på väg kom de.Halva verandan är klar.Bildbevis kommer senare ;-)

lördag 23 juni 2012

Väntar.....

........på att maken ska komma hem från jobbet och vi får fara iväg och fira midsommar :-) Räkröran och tzazikin är ihoprörda och klara att ta med som tillbehör till laxmedaljongerna som ska grillas.Nypotatis , sill , laxröra och sallad finns bl.a på menyn idag.Solen skiner och det är varmt och skönt.En trevlig fortsättning på midsommaren till er alla :-)

onsdag 20 juni 2012

Träning !

Några ord om min påbörjade 6 veckors "i bikini form program" . 3 veckor har jag följt programmet stenhårt och gått ner ca 1 kg och minskat 2 cm i midjan + 3 cm runt stussen.De sista veckorna har jag inte riktigt hunnit prioritera det exakta programmet , så jag har gjort en del av grejerna och lagt till lite annan träning istället. Sommaren kom och plötsligt fanns det så mycket annat som man hellre gör än tränar slaviskt ;-) Just nu förbereder jag inför midsommarfirande och kommande semestern :-) Hos oss firas midsommaren en dag senare eftersom både jag och maken jobbar på midsommarafton.Det går fint det också. Hoppas på bra väder.Jag fortsätter träna i "min takt" över sommaren och tar tag i träningen på allvar igen när den ruggiga hösten kommer ;-) Hoppas ni alla får en riktigt fin midsommar !

måndag 18 juni 2012

Dagen i bilder

Vaknade tidigt och steg upp och fotograferade naturen.Här är Vallmon.


Solens strålar genom vattnet  var så vacker syn.

Stranden

En utslagen Vallmo

En Vallmo på väg att slå ut.De är så vackra tycker jag .

Ladys egna brygga där hon kan stå och spana på vågorna och fiskarna.

Äntligen lite villaliv :-)

For ut till skären ikväll då jag kom hem från kvällsskiftet kl.21.30. Äntligen får man börja med lite villaliv igen :-)  Lady var så glad att få komma hit och sitta på terassen och titta på alla fåglar och på vattnet.Nu börjar det vara läggdags. Hoppas få vakna till solsken imorgon bitti.


Så söta <3

söndag 17 juni 2012

Lördag kväll

Igår var jag och Anders bjudna till Nykarleby hem till Alexanders familj. Vi firade hans lillebrors födelsedag lite iförväg och blev bjudna på jättegod mat.Förrätt,varmrätt,efterrätt och sen kaffe med dopp.Allt var så fint upplagt och så otroligt gott.Jag som avskyr att laga mat själv men älskar att äta god mat trivdes som fisken i vattnet ;-) Tusen tack till er som hade ordnat det det så fint för oss <3 


En bild på efterrätten.

Detta fat med färska bär och frukt fanns på kaffebordet.Allting var så gott !

onsdag 13 juni 2012

Kvarken 1

En helt underbar film från då min make och min bror tar upp laxen på 11,5 kg. Jag blir så glad av att se den :-)




Laxen

Idag kom Anders och Peter hem från Norrskär och med sig hade de dagens fångst , en lax på 11,5 kg :-) 


Brorsan med laxen :-)

Laxen

Bokpaket från Adlibris

Jag fick mitt bokpaket med sommarläsning från Adlibris idag. En skön blandning av lättsamma romaner och konsten att hålla sig frisk -böcker.Jag älskar att ligga i solen i en solstol med en bra bok i handen att läsa .Det är avkoppling för mej :-)




Böckerna



tisdag 12 juni 2012

Bröllopsdag

Idag hade jag och maken 24 årig bröllopsdag. Han är på sjön med min bror och söker laxar...så jag firade den med middag vid Strampen tillsammans med 2 av mina vänner, dvs dottern och svägerskan :-)  Det var en skön och solig kväll . Vi åt gott ...och nästan alla blev mätta ;-) Efteråt delade jag och Catha på en flaska rosa bubbel hemma hos oss.En riktigt fin kväll blev det......jag får fira tillsammans med maken sen med mera god mat och skumpa ;-) Skål !


Kycklingsmörgås med getost och sallad. Gott :-)

lördag 9 juni 2012

Ledig lördag

Idag har det varit en lite annorlunda dag.Den började inte så bra om man kan säga så....men blev sen bättre och bättre .Början vill jag inte desto mer berätta om...kan bara säga "FY VILKET SKRÄMMANDE SAMHÄLLE VI LEVER I "...... !!! 
På dagen var vi och firade svärfar som hade födelsedag igår.Efter det lade jag mej i solstolen och läste en bok.På kvällen var vi och "plundrade" Blomtorget på plantor av olika slag :-) Nu har jag planterat och komponerat mina egna krukor och amplar.Tänk att en färdig ampel kostar mellan 13-20 euro . Jag köpte plantor för 30 euro som jag hade fått ge 90 för om jag köpt färdiga amplar.Jag är så nöjd ! Nu ska jag varva ner med lite film tillsammans med Lady.Har maken i nattjobb så jag får njuta av lördagskvällen själv :-)


Mina amplar 

onsdag 6 juni 2012

Snabb leverans

I måndags satt jag och gick igenom fotona som jag skulle beställa. Sent på måndagkväll laddade jag upp dem till Ifolor för framkallning. Idag fick jag dem i brevlådan....eller 1 förpackning av 3.De andra två förpackningarna rymdes inte i brevlådan så jag måste hämta ut dem från posten imorgon.Det kallar iallafall jag för snabb leverans ! Ibland har jag nog fått vänta 5-6 dagar men oftast har jag nog fått dem efter ca 2 dagar. Imorgon får jag börja sätta in dem i album och skriva texter till fotona.Det tar sig :-)

tisdag 5 juni 2012

Liljekonvaljer

Liljekonvaljer är en av mina favoritblommor. Liten och söt  och doftar underbart. Idag kom min mamma och pappa med liljekonvaljer till oss.Jag har delat upp dem i små buketter som jag satt runtomkring i huset. Doften är underbar :-) 
Tack mamma och pappa <3




Beställt foton...

Jag har jobbat två morgonskiften nu och är så trött.Avskyr verkligen att stiga upp när klockan ringer.Jag vill stiga upp när jag har sovit färdigt.....typ sådär efter 9 timmars nattsömn :-)
Nu har jag suttit och gått igenom foton på datorn .Raderat dåliga foton och satt datum på alla så att man lättare kan sortera dem när de sen ska in i album.Jag har kommit till 2010 års foton och beställde nu foton från maj- augusti månad.Det blev 353 foton...... 
Efter att Mimmi dog så kunde jag inte riktigt förmå mej att bläddra i fotona eller beställa av dom så nu har jag en hel del att ta igen.
Det är så roligt att se vad man har gjort under årena. Bland fotona som jag beställde nu fanns bl.a Stockholmsfoton.Så kul att återuppleva dom minnena igen :-) 
Imorgon är jag ledig. Hoppas på lite bättre väder än idag ! Gonatt alla bloggläsare !

lördag 2 juni 2012

Let´s dance final och solnedgång

Fredagkväll och Let´s dance final. Lady och jag kollade noga in alla danser och bestämde oss för att det var Anton som skulle vinna ;-) Molly och Anton var ju båda så otroligt duktiga men ärligt sagt så gillade jag Antons" kroppsspråk" mer :D
I pausen skynda jag och Lady oss ut i småregnet för att hinna med vår kvällsrunda innan rösterna var räknade. Det var så otroligt vackert där ute. Tog en bild med telefonen men det återger inte färgerna ordentligt! Inne igen så fick vi resultatet att ANTON OCH SIGRID VANN :-)
 GRATTIS !!!


Lady följer noga med Let´s dance. Hon gillar oxå Anton. (telefonbild)

Kvällspromenad i solnedgången.

Himlen var så vacker !