söndag 30 september 2012

Det har varit en underbar helg :-)

Jag har varit ledig i helgen och i lördags hade vi ha hela familjen samlad här :-) Finns inget bättre än att ha sina nära och kära runtomkring sig . Vi har ätit gott , badat bastu och sett på film. Idag hade jag Elisabeth här som förevisade Party Lite produkter för mej och några till. Så mycket olika fina ljus och dofter det finns.Beslutsångest får man ...eller åtminstone jag som hittade flera saker som jag ville ha ;-)

Jag hade lagat Enchiladas för första gången som jag bjöd familjen på.Jag tyckte att det var jättegott...det påstod dom andra oxå att det var ;-)

Familjen :-)

Min portion. Sara hade lagat salladen som passade så bra att äta till Enchiladas. Jättegott !
Idag var det då Party Lite med Elisabeth :-)
Lady var så rolig då hon absolut också skulle vara med och dofta på alla ljus och dofter. Noga kollade hon vad Elisabeth hade med sig i väskorna och hon satt med under hela förevisningen. :-)
En riktigt rolig och glädjefylld helg har det varit  :-)  Nu blir det soffamys med maken och Lady resten av kvällen,.

onsdag 26 september 2012

Öring och plättar !

Maken var och fiskade igår. Här är fångsten som han kom hem med :-)

En del av den hamnade genast på tallriken...stekt med lite lök + sallad och grynost.Jättegott !
Idag blev det plättar på menyn . Är "vaktrött" och behövde energi så det passade bra .

tisdag 25 september 2012

Äntligen sol :-)

Idag fick jag och Lady äntligen njuta av lite sol och värme :-) Visst mår man så mycket bättre om man får en dos sol då och då.
Har njutit av att sitta i inglasade terassen och läsa tidningar idag och äta gott :-) Nu orkar jag med några jobbnätter till innan jag blir ledig :-)

Mårbackapelargonerna blommar och gav sommarfeeling.

Nävan likaså.

Tomaterna och chilina gillar oxå sol och värme .

Citron chilin som är extremt starka.

Njöt av kokospannacotta med havtorn som maken lagat igår :-)

Så gott !

Värmen behövde jag inte klaga på idag :-)

lördag 22 september 2012

Rastlös....

Jag känner mej väldigt rastlös och irriterad just nu. Irriterad över sommaren som aldrig var här på riktigt i år och rastlös då vädret inte alls är så som jag vill ha det just nu.Ska jag stå ut med hösten så ska det åtminstone vara sånt väder att jag vill gå ut på promenader och njuta av höstfärgerna i naturen.Jag avskyr regn och blåst och grå himmel.Får "boa" in mej i soffhörnet, tända ljus och se på film med en fleecefilt runtomkring  mej .....och försöka stå ut till våren :-)

onsdag 19 september 2012

Omväxlande väder idag...

Solen lyser så fint på  husena som är på andra sidan gatan medan regnet öser ner från en mörk himmel.....

måndag 17 september 2012

Buzzadorkampanj - Air Wick doftstickor

Jag har blivit utvald att buzza för Buzzadors kampanj  för Air Wicks doftstickor. 
Jag fick hem paketet för ett par dagar sedan och har nu bekantat mej lite med stickorna :-)
 Om du inte vet vad en buzzador är så kan du läsa om det HÄR
I paketet fanns 12 förpackningar med doftstickor. 11 förpackningar med doften "Cool Linen & White Lilac" och 1 med doften "Midnight Blackberry & Vanilla Silk".Jag får behålla en av varje doft och resten buzzar jag till dem som är intresserade :-)
Cool Linen & White Lilac har jag satt i vårt badrum.Det doftar fräscht och doften passar bra att ha i badrummet tycker jag.Den andra har jag inte hunnit testa ännu. Den kanske hamnar i sovrummet....eller så i andra badrummet?  Intressant att se om de håller doften i 4 veckor som utlovas :-)
Kontakta mej om du är intresserad av att själv få prova på doftstickorna.


Cool Linen & White Lilac står på lavoarkanten i badrummet.

söndag 16 september 2012

Ledigt veckoslut

Gäddmätet  stod på schemat denna helg. Anders ordnade tävlingen och deltog också tillsammans med Matti och Kim.

Ela,Alex ,Lady och jag fixade elden till korvgrillningen efteråt och tog emot deltagarna på bryggan. Här är det Tommys lag som kommer i land.

Ela och lady väntar på korvgrillningen :-)

Söt Lady :-)
På kvällen lärde vi Daniela och Alexander att spela "Liverpool". De hade nybörjartur ;-)  Ela vann och Alex kom tvåa :-) 
Sen badade vi i tunnan och såg på stjärnorna.Jag såg 3 stjärnskott men de andra såg ännu fler. En riktigt skön kväll. 
Sen var det inte riktigt lika kul när jag skulle sova och kände nåt krypa i mitt ansikte och en stor lockspindel kröp över mej :-(  Huuuadå !!!

Vaknade till en solig dag idag.När ungdomarna farit hem så började jag "höststäda". Skönt att ha saker undanplockade ifall vintern överraskar oss. Grillen fick en ordentlig uppstädning och är nu redo för vinterförvaring.Anders kämpade och staplade brädorna som blivit sågade av trädena som togs ner för ett par veckor sen. Det finns en del kvar att göra men jag hoppas hösten blir lång :-)


Lady kunde inte springa på stranden idag för vattnet var så högt att det gick ända upp till trappan.
Snyggt och fint blev det  :-)


Köket är städat :-)

Plankhögen växer...


Rosorna som vi köpte i somras är helt otroligt fina.De blommar och blommar och blommar.... Nya knoppar kommer hela tiden.Borde köpa likadana hit hem :-)

torsdag 13 september 2012

MAGIC MIKE - Channing Tatum, Matt Bomer - OFFICIAL TRAILER (HD)




Ikväll var jag på bio med Daniela och Jenny.Vi såg filmen  Magic Mike.Många snygga män att titta på i filmen , brandmän , poliser och doktorer m.m ......
 Filmen handlade inte bara om strippande män  utan visade också festandet och framgångarnas baksida.Den var helt ok att se på.Kul att se mer män än kvinnor i en film för en gångs skull ;-)

onsdag 5 september 2012

lördag 1 september 2012

Min nya jacka

Har länge velat ha en Colmars jacka men de är rätt dyra. Hitta en liknande från Esprit och köpte den. Fjäderlätt men varm och skön. Så nöjd över mitt "fynd".

http://www.esprit.fi/fi/women/koko_mallisto/CLOTHES/takit_paeaellystakit/villa_nailon/H21832_426


Vår inglasade terass

Terassen är inglasad och inredningen börjar ta form. I taket hänger 3 stycken kinesiska lampor som lyser så fint när det är mörkt.Tunna vita gardiner som jag fynda för 6 euro från Jotex Ljus och kuddar från Minimani.



De 2 stora lyktorna fick Anders i 50 års present av våra bekanta.De passar så bra att stå på terassen.

Genom glaset syns vindruvorna som håller på att mogna. Vi har tänkt försöka plantera 2 rankor inne i terassen också som får växa upp i taket.

Besökt Umeå

Hemma igen efter en shoppingtripp till i Umeå.Det var många år sedan som jag var där senast. Resan över Kvarken med RG1 var en upplevelse i sig ;-) Vi fördrev tiden med att spela Yatzy och klöver åttan.Smakade på pizzorna som de sålde där och de var helt ok. Efter 4,5 timmes båtfärd fick vi ringa taxi till hamnen för att komma oss in till Umeå. Kostnad för rutten hamnen-Hotell Dragonen i Umeå blev 395 kronor. Helt ok pris tycker jag. Efter att ha checkat in på hotellet och kollat in utbudet av affärer så skulle vi äta....tänkte vi iallafall :-/  I Umeå äter man lunch och sen är många restauranger stängda tills kl.16 då det antingen är "after work buffe´ " eller a la carte som gäller. Det blev en varm korv på torget för dem av oss som var mest hungriga ;-) Kl.16.00 gick vi till Costas där de har grekisk mat och där blev vi så omhändertagna. Otroligt god mat och enorma portioner.Mätta och belåtna orkade vi sen shoppa igen.På kvällen blev det bastubad , lite gott att dricka och trevlig samvaro :-) Nästa dag fortsatte shoppingen. Jag köpte en jacka som jag länge kollat på.Så nöjd :-) Blev lite andra inköp också innan vi avslutade shoppingen och gick till O´leary´s och åt "after work buffe´ " . Resan hem med RG1 var som att sitta i bastun i 4,5 timme. Vi mätte 30 grader med en termometer som Alex hade.Det var tungt och tröttsamt. Kom hem straxt efter midnatt .Lady och en nyinglasad terass mötte mej hemma. maken (som var på nattjobb) hade fixat mysbelysningen på terassen före han for på jobb och det var hur mysigt som helst :D Nästa projekt blir att färdigställa terassen med mysiga inredningsdetaljer :-)

Catha ute på däck på den fantastiska RG1  ;-)

Pizzorna på båten var helt ok.

Framme i Umeå.

Ela,Alex och Catha utanför hotellet.

Väntar på mat vid Restaurang Costas

Min portion-moussaka med sallad och tzaziki.Det var så mättande och så gott !

Servitrisen vid Costas tog bild på oss alla.
En riktigt trevlig resa med mycket mat , shopping och många glada skratt  !  Tack till er som var med mej :-)