söndag 28 oktober 2012

Lördagskvällen...

...tillbringade vi tillsammans med familjen hemma hos mamma och pappa.

Pappa hade lagat rårakor som vi åt med turkisk yoghurtröra , bacon , räkor och djävulssylt. Så otroligt gott ! Jag måste testa att laga det själv också nån dag :-)

Efter maten spelade vi Canasta. Mamma som var "sekreterare" hann kolla datorn mellan skrivandet.Jag och pappa vann Canastaspelet denna gång :-)
Lady hade det skönt i soffan mellan Anders och pappa .

torsdag 25 oktober 2012

Första snön föll idag

Igår var det sol och havet skimra så blått.....idag ser min värld ut så här :-)

onsdag 24 oktober 2012

Ut till skären en sväng idag

Lady tittar ut över ett  blått hav. Blåsigt men ändå en skön höstdag.

söndag 21 oktober 2012

Lady i solen

Lady -vår fina Bichon havanais voffsing

fredag 19 oktober 2012

Idag är det min mans tur....

....att fylla år. Han kom hem från nattvaket halv åtta.Jag steg upp och grattade honom...sen isäng och sova några timmar till :D
 Kaffe på säng fick han före jag for iväg på jobb till klockan 12.00.
 Då jag kom hem från jobbet efter kl.19 så hade han lagat en underbart god öring-räksoppa med vitt vin i , som han bjöd på med vitt vin till. Han själv som ska fortsätta jobba natt så fick nöja sig med att äta soppa :-) 
 Nu fixar han sig iordning för att åka till jobbet och jag ska ha en lugn och mysig tv kväll tillsammans med Lady . Så kan födelsedagsfirande se ut i vårt hus :D


Grattis älskling !

Öring-räk soppan som min mästerkock har lagat idag :-)

onsdag 17 oktober 2012

Party Lite produkterna kom idag :-)


Jag hade bl.a  beställt Party Lites  reflections teljuscylinder trio som  är så fina :-)

Min bästa vän

Finaste lilla Lady  :-)

tisdag 16 oktober 2012

Lunch och shopping

Idag bjöd maken mej på lunch vid Thai House.Det var fullt med lunchgäster där men vi lyckades få ett bord .Gott var det. Efteråt blev det shopping. Köpte en ny lampa till Tommys rum (som nu fungerar som data och motionsrum efter att han flyttat) , en blus och ett par stövletter till mej. Nöjd med dagens inköp ...men ljusena som jag egentligen hade tänkt köpa från Minimani idag ,de lämnade oköpta :O

Min porton vid Thai house.

Mina nya skor Mekka

måndag 15 oktober 2012

Firade pappa igår

Igår var det pappas tur att fira sin födelsedag.Han bjöd oss alla till Rondo på mat.Så roligt att få plocka åt sig vad man vill och hur mycket man vill från ett välförsett buffébord. Jättegott var det ! Efteråt blev det en promenad med Lady och dottern.
Vakade sista natten på jobbet inatt och blev tvungen att stanna lite längre än vanligt så jag har varit så trött idag. Sov ett par timmar och var sen och vattenjoggade i 50 minuter tillsammans med mamma o pappa. Jätteskönt var det och det känns mycket bättre i foten och höften efter några gångers vattenjoggande. Nu har jag sovit en stund igen så jag ska vara pigg då tv programmena kommer...hmmm ;-)

fredag 12 oktober 2012

Dagens middag

Idag testade jag laga ett nytt recept som jag hittat på nätet nämligen köttfärs- och zucchini gratäng. Lite egna kryddor lade jag till och resultatet blev jättegott.





Min version av köttfärs-zucchini gratängen :

400 gr nötmaletkött
1 stor zucchini
1 stor grovt hackad gul lök
4 pressade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (370 g)
2 dl grädde
1,5 dl riven ost
salt, peppar ( paprikapulver, oregano och timjan hade jag oxå i + lite av min egenodlade heta chili )

Gör så här :
1. Skala och tärna zucchinin. 
2. Fräs maletkött och lök i en stekpanna, slå på tomatkross och krydda.
3.Koka upp grädden och lägg i osten så den smälter och blir till en slät sås.
4. Varva maletköttröran med zucchinin i en ugnsform och häll sen över ostsåsen.
5. Grädda i ugnen 200 grader ca 20 min.

Dagens chiliskörd


torsdag 11 oktober 2012

Alexanders födelsedag firades igår

Igår var det Alexanders tur att fira sin födelsedag med släkt och vänner. En trevlig kväll och återigen en massa gott att äta ;-)


Jag satt med Lady ute på  Ela o Alex fina balkong en stund och fotade då  deras vackra höstbalkonglåda :-)

Lady gillade att stå och titta ut från balkongen .

Jag gillar ordtavlan som de har i sitt sovrum.

Vi blev bl.a bjudna på cupcakes som var så fina och jättegoda  :-)

Sallad och tacopaj som var så gott . Farligt med födelsedagar då man blir bjuden på en massa gott...så svårt att hålla tillbaka och tänka på vikten då ;-)

Skärirosor

De nya rosorna " Bonica"som vi planterade vid skären blommar ännu så här fint.Maken tog hem några åt mej då han var ut till skären senast :-)

Buzzador-Air Wick

Nu har jag provat doftstickorna från Air Wick som jag skrev om HÄR i snart 4 veckors tid. Cool Linen & White Lilac doftstickorna placerade jag på lavoarkanten i nedre badrummet där bastun finns. Det doftar fräscht fortfarande men den doften är inte lika behaglig som Midnight Blackberry & Vanilla Silk som jag har i övre våningen där sovrummena finns.Den doften är mjukare och sötare och passar väldigt bra att ha där man vill ha något som doftar gott men ändå inte nån påträngande stark doft. Den andra doften är nog mera en badrumsdoft enligt min smak men smaken är olika :-)

söndag 7 oktober 2012

lördag 6 oktober 2012

Firat Saras födelsedag idag

Vi blev bjudna på så mycket gott. B.la denna jättegoda smörgåstårta som Tommy och Sara lagat.
......och så  en god cheesecake. 
Jag är glad att jag hann förbruka lite kalorier före kalaset så att jag med gott samvete kunde äta av allt det goda :-) Oktober är en riktig kalasmånad i vår familj = mycket motionerande om man skall kunna äta av det goda och ändå ha en möjlighet att gå ner i vikt ;-)

Instagram

Jag kunde ju inte låta bli att installera Instagram "som alla andra gjort"  :D  För de som vill följa mej där så hittar ni mej som "Susannemarie67"  Nybörjare som jag är så har jag inte en aaaaning om vad jag kan göra eller inte göra med mina bilder där....men jag får ju lära mej :-)

Tränat


35 minuter och är helt slut

Frukost

Jag börjar dagen nyttigt iallafall  ;)

Naturell yoghurt med blåbär och solrosfrön :-)

fredag 5 oktober 2012

Simhallsbesök

Nu har jag verkligen en anledning att komma i form till nästa sommar.Jag ska på fest och vill ha en fin klänning och en slimmad kropp då ;-)  Jag måste genast ta tag i min form och jag har börjat    idag :-) 
 Var till simhallen med min kusin och simmade + vattenjoggade i en timmes tid. Tänker inte ta till några dieter utan äter med sunt förnuft. Håll tummarna nu så jag orkar genomföra detta utan att avbryta och falla in i gamla vanor igen ....så som jag brukar göra.

tisdag 2 oktober 2012

Det regnar......

.............igen . Finns inte så mycket mer att skriva om det . Att det är en bra dag att jobba kanske.... ;-)