måndag 31 december 2012

Gott Nytt År 2013 !

Jag tror att 2013 kommer att bli ett underbart fantastiskt år :-) Vi har många glada händelser att se fram emot . Hos oss blir det att fira att det blivit ett nytt år först imorgon.Maken jobbar kväll och själv gör jag natt-morgonskifte men imorgon ska vi fira :-) Det är inte bara det nya året som vi får  fira utan också att det är 26 år sen vi förlovade oss . Vi bytte ringar på Paradisön medan raketerna lyste upp himlen ovanför oss :-)


Paradisön i dagsljus :-)


                 GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA !!!

lördag 29 december 2012

Julmiddag i Brändö

Idag var alla så friska att vi kunde äta julmat tillsammans hemma hos mamma och pappa i Brändö. Vi blev bjudna på så god mat + efterrätt.Roligt också att få samlas och träffa hela familjen  :-) 


Massor av delikatesser  framdukat på bordet

Granatäppel i salladen var jättegott !

Blandade röda bär med grädde -mums !!!
                    TACK MAMMA OCH PAPPA , DET VAR SÅ GOTT ALLTIHOPA !

Gott med konjak !

Provsmakade Meukows vaniljkonjak  (som vi fått i julklapp) för ett par kvällar sen.
 Den var jättegod.
 Mjuk i smaken.Definitivt en ny konjaksfavorit.

onsdag 26 december 2012

Julhelgen

Nu är det annandag jul och jag och Lady är hemma och tar det lugnt :-) Maken jobbar kvällsskifte. Julen blev lite annorlunda än planerat i år då mamma och pappa inte kunde komma och fira med oss  pga flunssa . Vi får ta igen det med julmiddag på lördagen istället och hoppas att vi alla är friska då. 
Vi hade svärföräldrarna och Daniela och Alexander hos oss på mat. Tommy och Sara kom senare på kvällen och öppnade julklappar med oss.
Alla hade varit snälla i år igen och var nöjda och belåtna med sina julklappar  :-) 
Igår var vi och firade med min bror och hans familj.Vi fick så god mat och hade det jättetrevligt.
En riktigt lugn och stämningsfull jul som hade varit perfekt om bara mamma och pappa kunnat vara med oss.Ibland blir det inte som man har tänkt sig men får göra det bästa av situationen ändå  :-)


Skinkan blev färdig trots en del missöden med en sprucken skinkpåse och spad över golvet.....och i nästa stund senap över hela golvet + glasbitar. God blev skinkan iallafall när den var färdig :-)

Lady sötnosen vaktar julklapparna .

Jodå, hon fick naturligtvis också paket av tomten ;-)

En del av julmaten-fisksidan :-)
Tortillatårta och sallad blev vi bjudna på hos min bror och svägerska.Så gott att äta nåt annat än julskinka och fisk.

Efterrätten-mums !!!
Stämningsfullt med eld i spisen och julgranen som lyser.

GOD FORTSÄTTNING TILL ER ALLA BLOGGLÄSARE !!!

tisdag 25 december 2012

När tomten försvunnit......

....kom dessa två fram :-)


Tomtemonster !??

måndag 24 december 2012

lördag 22 december 2012

Snart är det jul !

Hos oss har vi hostat och snörvlat i tur och ordning den senaste veckan men det börjar vara på bättringsvägen nu :-) Julgranen är klädd och alla julklappar inhandlade. Imorgon ska julskinkan i ugnen och sen blir det julbastu.


Lady ute på gården i kölden.

Julgranen står så grön och grann.....

lördag 15 december 2012

Julfest och brudklänningsprovning

Igår hade vi jobbjulfest. Vi hade bokat bord vid  Kantarellis till klockan 18.00. Jag åt kolgrillade grisnoisetter , vitlökssmör och kantarellstuvning med potatiskroketter 


Min portion......vad tycker ni ?
Konstigt nog så blev jag mätt och visst var det gott ....men jag äter faktiskt godare mat hemma ;-)
Efter maten dansade vi bort alla kalorier vi satt i oss vid Waild. En riktigt trevlig kväll var det :-)

Idag var det tidig väckning för jag skulle med och se på brudklänningar åt dottern . Vilken lycka att få vara med om ett sådant tillfälle. Så stolt och rörd av att få se min dotter i brudklänning. Längtar till sommaren.......

torsdag 13 december 2012

Semester.....

...och jag borde ha all tid i världen att uppdatera bloggen men har prioriterat annat ;-) 
I lördags var jag i Tuuri och shoppade.Det blev en riktigt lyckad dag och jag kom hem med både det ena och andra.
På söndagen firades Jesper som fyllde 9 år och vi fick kalasa med nära och kära och äta gott :-)
Måndagen hade jag bokat tid till frissan för klippning och slingor.Efter det blev det en sväng till sjukhuset på besök och sen laddade vi med en supergod (jättefet) pizza ....
De senaste dagarna har jag försökt öka julstämningen i huset med lite pynt .Älskar att pynta , handla julklappar och packa in paket . Är ingen julstressare utan tar det som det kommer .På julen brukar folk ha annat att tänka på än att kolla varandras skåp och dammtussar under sängen ;-)
Igår blev det avkoppling igen med bio. Vi var 5 tjejer som såg "Bröllop i Italien". En bra film med lite annat innehåll än vad vi kanske hade förväntat oss.
 Nu har jag karelsk stek i ugnen och väntar på att maken ska komma från jobbet så småningom. Bastu och film står på schemat ikväll .


Julkarusellen utanför Tuuri. Helt underbart vacker !

Hemma hos min bror med familj för att fira Jesper :-)

De har en stor och fin stjärna i fönstret hemma hos min bror. Jag gillar den !

Jag har för första gången lagat en egen granriskrans att ha utanför dörren hemma. Ganska nöjd med resultatet för att vara  min premiärkrans :-)

Filmen som vi såg igår " Bröllop i Italien" . Googlat bilden.

torsdag 6 december 2012

Finlands självständighetsdag och pepparkaksbakning

Idag är det Finlands 95:e självständighetsdag och traditionell pepparkaksbakardag i vår familj. Jag som jobbat natt behövde sova en stund innan jag orkade börja med bakningen. Mamma och pappa är så snälla och lagar jättemycket pepparkaksdeg så att hela familjen får komma till dem och baka + äta "tomtegröt".  Jag var där samtidigt och bakade som Sara och Daniela :-) Gröten var jättegod och pepparkakorna likaså . Stort tack till mamma och pappa som orkar ställa till med denna tradition varje år . Snart börjar balen på slottet och sen blir det nattvak för mej .

                         TREVLIG SJÄLVSTÄNDIGHETSDAG ALLIHOPA !




Lady övervakar bakandet  ;-)

Jag vill ha småa pepparkakor. De är av nån konstig anledning godare än större tycker jag  ;-)

Lady stod och kollade under bordet ifall nån skulle råka fälla lite på golvet så att hon oxå hade fått smaka....men hon fick hålla till godo med sin egen mat :-)

måndag 3 december 2012

Vinterdag !

Idag for vi ut till skären för att leta efter en julgran som vi sen ska hämta hem närmare jul. Hemma var det -13 grader och halvmulet då vi for iväg. Vid skären var det -7 och det kom ner  stora vackra snöflingor . En julgran hittade vi , så jag är riktigt nöjd :-)





Lady var så glad då hon fick springa runt i snön .

På jakt efter den "perfekta julgranen"

Lite snöiga ;-)

Puss på dej :-)


lördag 1 december 2012

Suddiga foton...

Jag är lite sur över att jag inte längre kan ladda upp foton med bra kvalitet till bloggen. Jag har tydligen överskridit mitt Picasa konto så nu måste jag krympa alla mina foton så de blir suddiga innan jag kan publicera dom i bloggen. Nån annan som varit med om samma sak? Finns det nån annan lösning än att krympa fotona?

Lillajul

Igår blev vi bjudna på lillajulskinka och "dopp i grytan" vid Tommy och Sara. Anders for och jobbade natt men vi andra för sen hem till oss och badade bastu . En bra början på helgen :-) Idag har vi varit på julmarknad till Botniahallen. Det var inte så mycket folk som det brukar vara , eller så kom vi senare än vanligt dit. Utbudet var inte heller lika stort som det brukar men några burkar av olika slag fick följa med oss hem :-)

GOD LILLA JUL TILL ER ALLA !


Dopp i grytan med skinka :-) Gott !!!

Våra julmarknadsinköp och så adventsljuset som lillajultomten kom med :-)
Till vänster 3 olika chilisåser.Konjakssenap, chilivitlöksklyftor och chilihonung.Längst fram 4 olika små burkar med honung.

Sover....

....som en björn i ide. När man blir äldre behöver man mindre och mindre sömn påstås det men det gäller nog inte mej .Sommartid kan jag klara mej med att sova 7 timmar nattsömn men den här årstiden sover jag galant 10 timmar om jag bara får.Jag är inte trött och har svårt att komma mej i säng "normal" tid. Lägger mej gärna vid halv två tiden på natten , inte för att jag är trött utan för att klockan visar mycket ;-) Sen sover jag ofta till halv tolv.Det går lätt att hålla en sån rytm då man jobbar så lite morgonskiften som jag gör. Efter ett morgonskifte är jag supertrött och kan sova flera timmar , för att sen sitta uppe och va pigg halva natten igen. Nån annan som har "fel" dygnsrytm eller sover mycket ?