lördag 23 februari 2013

Shape ups -dag 2

Imorse när jag vaknade och ännu låg i sängen tänkte jag att det inte alls kändes nånting i kroppen av gårdagens löpbandsträning med nya Shape ups skorna på . Några timmar senare började muskler ömma från topp till tå ;-)  Muskler som inte brukar påverkas när jag gör mina löpbands pass känner jag att har fått arbeta nu . Vågade mej inte på mera löpbandsträning med nya skorna idag utan det blev en promenad och sen afrodans. Imorgon tar jag nya tag på löpmattan :-)

Våra söta flickor

Fredags mys i soffan under filten :-)

fredag 22 februari 2013

Shape ups

Jag fyndade ett par skor med rund botten idag .Jag har länge velat testa såna för att se hur de fungerar . Nu tog jag en runda på löpbandet ikväll med skorna på. Gick i 50 minuter och jag blev inte alls trött :-) Fick inte ont i bakryggen heller som jag annars brukar få. Intressant att se hur det känns imorgon :-)


Syns inte hur rund botten är på bilden.

Shoppat idag.....

Jag vet inte varifrån jag fått min energi idag men efter att ha vakat  4 nätter och fått väldigt lite sömn  så for jag in till stan direkt på morgonen för att shoppa. Vi behövde en matta till vardagsrummet för jag slängde den gamla före julen. Jag hittade genast vad jag sökte vid Sotka som för övrigt hade mattrea idag. En mjuk och skön och BILLIG matta som vi inte behöver vara rädda om utan som vi kan leka våra vilda hundlekar med Lady på :-)
Nöjd med inköpet kom jag hem och började städa undan både julmattan och gardinerna som matchat till den.. Nu är nya mattan på plats och gardinerna upphängda. Jag är nöjd och kan börja fredagsmysa :-)

Lady gillar mattan redan :-)

Buzzador kampanj - Oral-B Pro-Expert

Idag hämtade jag ut mitt Buzzador paket som kommit till posten . Paketet är fullt med tandkrämstuber och en tandborste.Nu ska jag bekanta mej med produkten och prova den själv för att se vad jag tycker om den.  Om nån är intresserad av att prova och vill ha en tub ,  så meddela mej :-)



tisdag 19 februari 2013

Klänning funderingar

Jag söker en passande "brudens mor klänning" till bröllopet i sommar . Någon som vet var jag kan hitta en sådan ? Googlar man "brudens mor klänningar" så är det värsta balklänningarna som kommer upp på bild. Visst vill jag vara fin men kanske inte så fin som klänningarna som  kommer upp som förslag när man googlar är  ;-)  

måndag 18 februari 2013

En avkopplande dag

Idag har jag plaskat runt i bassänger och suttit och bubblat i bubbelpooler vid Tropiclandia. Använt alla massagepunktställen som går att hitta i bassängavdelningen och njutit av ångbastun i flera omgångar.Så skönt det är att bara njuta och ta det lugnt :-) Jag borde unna mej såna här besök mycket oftare än vad jag gör. Nu är jag avslappnad och redo för 4 nätters jobbande igen :-)

lördag 16 februari 2013

Helg igen

Helgen till ära köpte jag tulpaner igen. Gula denna gång :-)

Kunde inte låta bli denna söta orkidé som fanns vid Plantagen
då jag var dit och köpte pelargonsticklingar idag.

Dom här  fick också följa med hem.
Dem ska jag ha på väggen i tamburen och hänga mina väskor på :-)

torsdag 14 februari 2013

Glad vändag allihopa !!!

En söt blå murklocka fick jag av maken idag + en jordgubbschokladplatta
som var  jättegod  :-)

Dagen till ära blev vi bjuda till Tommy och Sara på hembakade fastlagsbullar.  Det var jättegott !
Tack Sara för att vi fick komma och äta av bullarna som du bakat :-)

Jag älskar blåklockor av olika slag.I rabatten är de så fina tillsammans med rosa rosor eller pioner. Får jag denna att överleva till våren så får jag gräva ner den i rabatten :-)

söndag 10 februari 2013

Ledig helg !

Jag har så njutit av denna lugna lediga helg. Gått runt i mysdräkt och tagit saker i den takt jag haft lust med. På lördagskvällen kom Daniela hit och såg melodifestivals deltävlingen med mej.
Flera bra bidrag var med denna gång.
Hejade på Pernilla ,Hanna och Jenny ( Swedish House Wives) som  tyvärr inte gick vidare :-( 
Gissade på att Erik & Tone , Louise , Sean Banan och Anton skulle gå vidare . Bra låtar allihopa men på olika sätt. Resultatet blev att Louise och Sean gick direkt till final och dom andra två till andra chansen.


Jag vet inte om Lady var lika road av Melodifestivalen som jag och Daniela var men Sean Banan tyckte hon om ;-)


Mina favoriter -som tyvärr inte gick vidare.


Låten blev bättre då man hört den flera gånger.


Ja jag är barnslig och galen men låten gör mej glad :-)


Helgens tulpanbukett  är röda :-)


Uttråkad sötnos som väntar på uppmärksamhet ;-)

Tänkvärt !

Bilden är lånad från meditationsguiden sida på fb.
...och om man svänger på det :
"Om man själv tycker att någon har förändrats så kan det betyda att den personen bara slutat leva så som man själv tycker är rätt sätt att leva "    

                           

söndag 3 februari 2013

Sått chilifrön

Nu är det dags att så chilifrön så plantorna hinner ge skörd i sommar. Jag har fyra olika sorter som jag ska försöka driva upp. Kommer att uppdatera om mina odlingar och annat som hör till blommor och trädgård  i den andra bloggen som jag har http://blandblommorochblad-nattugglan.blogspot.fi/
Kika in där om du är intresserad :-)


lördag 2 februari 2013

Tortillatårta....

....blev det på menyn idag. Första gången som jag lagade en sån. Det finns en del olika versioner på nätet och våra tårtor blev en blandning av olika recept.Det är bara att googla så får man olika alternativ. Bara att pröva sig fram efter eget tycke och smak :-) 



Det räckte bra med en tortillatårta till 3 personer , så den andra får bli kvällsbit eller  avnjutas till lunch imorgon :-)


fredag 1 februari 2013

Vårkänslor

Jag har jobbat inatt och hade tänkt sova lite längre än till kl.11.00 ...men det tyckte inte Lady.Hon skulle absolut ha bort mej från sängen och uuuuuut !!!! Maken fixade snabbt mat åt oss och sen gick vi ut på långpromenad i skogen. Lady hoppade ,skuttade och rullade sig i snön. Det syntes på långt håll hur vårkänslorna bubblade i henne ;-) När vi kom hem skulle hon ut på terassen . Till vår stora förvåning var det varmt när vi gick ut dit. Mössan och jackan fick jag snabbt ta av mej. Lady la sig i sin bädd och njöt av solen. Tog ut en termometer och kollade på skoj hur varmt det var där ...ca 18-19 grader i solen. Underbart !!! Snart är våren här :-)



Svårt att se nåt med luggen för ögonen men ingen rosett hålls på då hon bökar med huvudet före i snön ;-)





Så skönt i solen :-)