lördag 29 juni 2013

Årets första båtfärd

Idag blev det årets första båtfärd för min del . Vädret var inte det bästa men solen kämpade med att visa sig bakom molnen och varmt i luften var det iallafall. Det var jag och Anders + Peter , Catha och Jeppe som var med ut på båttur idag.


Maken styrde båten.

En svan med ungar simmade framför båten så vi fick stanna och låta dem passera.
Vi körde ut till Djupskär och hälsade på makens kusin med sambo .

Sen blev det Jannes saloon


Jag tog en varm Amarettokakao att dricka vid Jannes. Gott var det !
Hej då Jannes saloon för denna gång. Hoppas vi kommer snart igen :-)

fredag 28 juni 2013

Fredagkväll

Hittade idag Mythos öl från Grekland i vår matbutik.
Köpte hem en flaska som jag avnjöt i bastun.
 Milt och lätt öl , perfekt att svalka sig med. Ååååh vad jag längtar tillbaka till Kreta !!!

torsdag 27 juni 2013

Dukan diet - uppföljningsrapport

Nu är det 5 veckor sen som jag uppdaterade här och skrev att vi båda nått våra viktmål med dieten. Sen dess har vi ätit mera "normalt" igen . Vi äter fortfarande inte potatis , pasta eller ris med maten (förutom i undantagsfall när vi har blivit bjudna på det nånstans) . Bröd har vi inte hemma men ibland har det slunkit ner nån brödskiva iallafall. Magen blir mera orolig när vi har ätit nåt av ovanstående livsmedel vilket gör att man inte blir så sugen på att äta så mycket av dem heller. Glass har vi båda ätit - kanske tom lite för ofta ;-)
Vikten då?  Jo , vikten har vi båda behållit.Den har tom gått lite till ner efter att vi slutade med Cruisefasen , så jag är så nöjd :-)

Midsommarhelgen

Det blev en lång och härlig midsommarhelg för oss i år. På torsdagen packade vi i bilen och for till Korsnäs till mamma och pappas sommarparadis . Daniela och Alexander hade kommit dit redan dagen före och Tommy och Sara kom dit en stund efter oss.Torsdagen bestod av massor med god mat , bastubad och kortspel.På fredagen kom min bror med familj och midsommarfirandet fortsatte med mera mat och spel av olika slag .
På lördagen var vi bara hem och packade om för att sen fortsätta ut till skären . Tommy, Ela och Alex kom också ut dit och badade tunna med oss. 
På söndagen väntade kvällsjobb för mej och Daniela , så vi for hem och jobbade. Efter jobbet hämtade Anders mej och Lady tillbaks ut till villan.
På måndagen kom min kusin ut till oss och vi satt och pratade och njöt av solen som senare på dagen byttes ut mot moln.
Det blev en 5 dagar lång midsommarhelg :-) 
Efter det har jag hunnit jobba 3 nätter + dra på mej en förkylning. Idag åskar det och lär så göra resten av dagen också , så det är inget vidare...men det blir väl bättre :-)

Några bilder från midsommarhelgen :


Mat i massor.Grillspett ena dagen och fiskbord nästa.Sen blev det några måltider med grillat till innan helgen
var slut.Jättegott var det och ingen gick hungrig från bordet, det är jag helt säker på ;-)

Vi hade med oss vårt tält som vi inte haft upp på många år.Jag blev riktigt sugen på att åka och campa :-) Min bror med familj övernatta i tältet och sov där trots  åska och regn som väckte upp oss på morgonsidan.

Härliga midsommarrosor.

Irisar och fänrikshjärtan i mamma och pappas fina trädgårdsland.



Våra barn älskar glögg , så midsommaren till ära bjöds det på glögg när vi satt och spelade kort på
torsdagskvällen.Ett tecken på att dagarna nu kommer att bli mörkare igen och julen närmar sig kanske ;-)

fredag 21 juni 2013

Glad midsommar alla bloggläsare !

Vi firar midsommar med familj, släkt och vänner - så det blir endast detta korta inlägg från mej idag. Ha det så bra och ta hand om er alla :-)

onsdag 19 juni 2013

Luftkylare

Vi har just varit och handlat mat inför midsommarhelgen och med oss hem fick vi också en luftkylare. Jag har länge velat ha en sån för att kunna få det svalare på villan. Varma sommarkvällar kan det vara olidligt varmt då man ska sova där. Bra också att kunna kyla ner luften så Lady inte behöver lida i värmen. Den här grejen blåser ut luft i olika hastigheter som de kylt ner.Man kan också ha på en funktion som gör att luften renas från damm, pollen och avgaser. På vintern kan man ha den att fukta luften om man har torr luft inomhus. Jag är så nöjd att vi hitta den här.Alla andra apparater som jag har sett har man måst koppla genom luftuttag med slangar . Den här kan man fylla med vatten och sätta var man vill att stå.


Honeywell heter den och köpt från Citymarket

tisdag 18 juni 2013

Ledig igen :-)

Efter 4 nätters vakande är jag nu ledig ändå till söndagen. Jag , Anders och Lady for ut till skären på förmiddagen och klippte gräset och tvätta ur badtunnan. På lördagen far vi dit och badar tunna . Midsommaren ska vi fira i Korsnäs tillsammans med mina föräldrar , min bror med familj och alla" våra" barn . Det ska bli så roligt :-)

Lady vågade sig i vattnet för första gången i år .



Midsommarrosorna blommar


fredag 14 juni 2013

Ny byrå inhandlad

Vi behöver en ny byrå till tamburen under trappan där vi kan förvara lite papper och pärmar. Idag hittade jag en som skulle passa in och fylla våra behov , så det blev affär :-) Det som irriterar mej är att man aldrig får hem det man köper direkt nuförtiden. Inga varor finns i lager !? Allt skall beställas och man får vänta på det  i åtminstone en veckas tid. Nå jag får försöka ha tålamod tills nästa veckas onsdag eller torsdag då vår nya byrå förhoppningsvis anländer :-)


Bilden är tagen från Sotkas hemsida.

torsdag 13 juni 2013

Det blev biobesök ikväll - The big Wedding

Jag och Daniela var och såg "The big Wedding". En rolig  film med många kända skådespelare. Lite smått rörig historia som till slut ordnade upp sig och filmen slutade lyckligt :-)

Strampenkväll igen..

Blev en cykeltur till Strampen igår kväll. Hade några trevliga timmar där tillsammans med Daniela och Linda :-) Kallt blev det fast jag hade långärmad tröja och jacka på mej. Sommarvärmen vart tog den vägen?
Jag behövde ha nåt varmt att dricka så bartendern blandade ihop  Cointreau + Kahlua och varm minttukakao (tror jag det var) + grädde  åt mej. Det var nog det godaste jag har druckit på länge :-) Blev två såna innan jag sen cyklade hem igen.


Fin men kall sommarkväll på Strampen terassen :-)

tisdag 11 juni 2013

25 års bröllopsdag -Silverbröllop

Idag är det 25 år sedan som vi gifte oss. Den 20 juli ,  om bara några veckor är det dotterns tur att gifta sig . Spännande tider som väntar oss :-)
 Vi har båda jobbat turvis idag så något firande har det inte blivit av , det får vi ta en annan dag. Jag hade en jättestor blomma och en flaska vin som väntade på mej då jag kom hem från jobbet ikväll men maken han hade tyvärr redan farit på jobb.Sånt är livet då man skiftesjobbar. Man får ta det som det kommer och fira när det passar in :-)

Googlad bild

måndag 10 juni 2013

Helgen är slut....

....och nu är det måndag igen. Jag har precis just kommit hem från jobbet och tänkte uppdatera bloggen innan jag sätter mej i soffan och tar det lugnt.
Fredagen började med att jag cyklade in till stan för att vara med om Botniaprojektet ännu en gång. Jag som avskyr blodprovstagningar och allt som hör därtill var smått nervös inför denna hälsogenomgång men det gick bra :-) Medan jag satt där och fyllde i papper om mina vanor och ovanor så fick jag sms av dottern som ville bjuda mej på lunch efteråt. Så gulligt av henne eftersom jag inte fått äta eller dricka nåt alls på hela morgonen pga alla blodprov som skulle tas.
Sen tillbringade jag resten av eftermiddagen och kvällen hemma hos min bror och fru och solade på deras terass .
Lördagen var fullbokad med program.På förmiddagen var jag och representerade Kvarkens havsöring på fiskets dag tillsammans med maken och dottern. Efter det var det släkt träff i Smedsby för att fira svärfars 85 års dag och svärföräldrarnas 60-åriga bröllopsdag.
Sen var det dags för prinsessbröllop på tv . Vi cyklade hem till Ela o Alex för att titta på bröllopet med dem + Sara som också var där. Blev bjudna på en jättegod Pekingsoppa som de själva hade lagat. Sen var det bara att cykla hem och lägga sig efter en lång men härlig dag :-)
Söndagen blev betydligt lugnare. Vi for till skären där vi umgicks med Tommy och Sara. Jag och Sara tillbringade största delen av dan med att slappa på terassen i solen.På kvällen for maken i nattjobb och Ela kom hit och badade bastu med mej.En fin avslutning på helgen.
En intensiv men väldigt rolig helg har det varit.


Fredag och lunch på Ela o Alex balkong.Jättegulligt att bli bjuden på mat och vin efter alla hemska blodprovstagningar :-)

Tack till dej Daniela för det :-)

"Vårt" tält vid fiskets dag .

Söndagens läsning vid villan var "Mitt perfekta liv" av Magdalena Graaf.

En bild på vår otroligt fina Rhododendron som blommar måste jag också visa till er .

onsdag 5 juni 2013

Vinrankan....

...har äntligen fått nåt att klättra upp efter. Tackar min händige make för det :-)  Nu får jag bara vänta på en varm sommar så att alla druvklasarna växer och jag får skörda vindruvor i höst.



Upptäck kärlekens olika språk....

.....heter boken som jag läser just nu. Jag gillar att läsa böcker som handlar om hur vi kan utvecklas och lära oss att må bättre på olika plan genom att ändra våra vanor och vårt tankesätt. Slukar böcker som handlar om mat och hälsa och personlig utveckling. Denna bok handlar om att vi människor har olika sätt som vi vill bli bekräftade på av vår partner. Ibland märker man kanske inte den andras kärleksförklaringar pga att man har olika "kärleksspråk" och tolkar varandras signaler fel. Intressant bok och verkligen värd att läsa för de som gillar att studera och fördjupa sig i  människors beteende :-)

"Upptäck kärlekens olika språk" av Gary Chapman

måndag 3 juni 2013

Kan inte låta bli.......

....att lägga upp en komisk bild på mej själv från studentfesten i lördags som dottern fotograferade ;-)


Jag som en "Desperate housewives "
Festklädd  framför tvättmaskinen och mattpiskan och med tvättpulver i bakgrunden. Kan det bli bättre ;-)

söndag 2 juni 2013

Dålig uppdatering.......

.....men jag har haft så mycket annat att göra än sitta och blogga vid datorn den senaste veckan ;-) Maken var hemma och svängde en dag och det var då som vi passade  på att åka och vattna äppelträdena till skären. I tisdags hade vi en riktig "tjejdag" då Annikki kom på besök och vi + Daniela var på stan och shoppade . Vi åt lunch vid Thai house och sen for vi till oss tillsammans med Alex som slutat jobba för dagen och och drack kaffe och åt en sallad . 
Den kvällen blev det sen Strampenbesök tillsammans med Catha och Ela. På tordagskvällen var jag och hjälpte Catha med lite förberedelser inför studentfesten. Vi hann sitta på terassen och koppla av en stund då också :-) 
På fredag var det examenfest hemma hos vänner , där jag var och hjälpte till i köket en stund.
 Igår var det sen min brorsons tur att få ta emot studentmössan och vi var där och  firade honom. Maken som avslutade sin fiske vecka i fredags var också med och firade och vi avslutade kvällen med att ta taxi hem mitt i åskvädret som  höll på till 4 tiden på morgonen. Veckan har gått så otroligt snabbt men tiden går snabbt när man har roligt :-)

Österbottnisk sallad som jag bjöd på när Annikki var hit i tisdags.Receptet finns här !

Solnedgång vid Strampen .

Solnedgång vid terassen hos min bror och svägerska.

Underbart vackra liljekonvaljer som mamma och pappa hämtade till mej en dag . Tack för dom :-)
Skål för Tobias och Sanna och alla andra studenter eller examenstagare :-)