söndag 29 september 2013

Fixat gästrummet idag

Idag har jag städat gästrummet.Jag tvättade fönstret och bytte gardiner.Fönstret tvättade jag med enbart kallt vatten och lite ättika och det blev så rent och inga ränder alls :-)
 Jag har  nyligen också fått tipset att använda 2 tsk ättika blandat med 4 tsk vatten som sköljmedel till tvätten och det fungerar riktigt bra. Tvätten luktar fräscht blir riktigt mjuk. 
Jag fick också veta att före man tvättar ett nytt plagg så ska det ligga i 10 liter vatten med 3 dl ättika i , för att behålla färgen på plagget. Det är tydligen nåt man gjort långa tider men som jag inte fått veta nåt om förrän nu :-) 
Bäddsoffan är nu på plats och redo att invigas :-)


Soffan i helbild.

Det blev blåa gardiner denna gång.

Bägarrankan  som jag fick av Anders till morsdan fick komma in för vinterförvaring .
Den blommar ännu så fint :-)

Skööön soffa tycker Lady :-)

lördag 28 september 2013

Ledig lördag

Idag for vi ut med båten en stund på eftermiddan.Körde förbi detta fartyg när vi var på väg ut till Matti och Caritas skären.

De var på väg att lägga ut båten och besättningsmän klättrade uppe i masterna  och förberedde avfärden :-) 

Lady har bra utsikt över vattnet .
Efter båtutfärden for vi till mamma och pappa där vi fick smaka en jättegod höstgryta med blå Kongo potatis till :-) Sen blev det bastu. Maken jobbar natt i helgen så jag och Lady firar resten av lördagskvällen för oss själva.

fredag 27 september 2013

Nya bäddsoffan kom idag.

Här ligger man skönt , tycker Lady som var snabb att prova soffan.

Skönt att sitta i den också .

torsdag 26 september 2013

En glad överraskning...

...väntade mej när jag kom hem igår kväll :-) Jag hade varit på skolning hela dagen och sen direkt på yoga , så det var en trött och hungrig jag som kom hem vid halv sju tiden igårkväll. Bredvid trappan låg 2 blomlådor med blomlökar planterade i från mamma och pappa.Så roligt med såna överraskningar :-) Ska bli intressant att se vad som kommer upp ur dem i vår. 


  Tusen tack !!!



söndag 22 september 2013

Nattbio

Igår kväll blev det nattbio för min del. Eller natt och natt men filmen började 21.25 och slutade ca 23.15 så nog var det nästan mitt i natten :-) En skräckfilm blev jag övertalad att komma med och se denna gång. Fyyy vad hemsk den var :-(  Övernaturliga väsen som tar över människors kroppar ...brrrrr.....  Behövde varva ner med en annan film då jag kom hem ;-) 

The Conjuring   -    Googlad bild

lördag 21 september 2013

Dukan diet-halvårsrapport

19 mars i år började jag och maken med dukandieten. Den 22 maj skrev jag om resultatet som vi uppnått efter 9 veckors diet -  HÄR .Nu har det gått 6 månader sen vi började och resultatet har hållit i sig. Under semestern har vi slarvat lite mer än vanligt med kosten. Vi har inte haft några rena proteindagar som man ska ha en gång /vecka. Vi har svalkat oss med nån öl eller cider  värmen.Ätit liiite chips ett par gånger.Godis har också hittat ner i magen och vi har ätit betydligt mer kolhydrater än förut.Glass hör till vardagen när det är sommar-så också denna sommar. Potatis-ris och pasta har vi bara ätit då blivit bjudna på mat. Gillar fortfarande kombinationen kött-fisk-fågel tillsammans med grönsaker bäst. Varma grisar till kaffet brukar vi unna och när vi lever villaliv. I sommar blev det 1 varm gris till kaffet 1 gång :-) Bröd äter vi i undantagsfall , ofta med det resultatet att magen blir orolig och uppblåst direkt.
Denna vecka har vi skärpt till oss och börjat med proteindag 1 dag/vecka igen. Kolhydraterna äts till frukost och lunch men inte till middag eller på kvällen. Dricker mycket vatten. Cider och öl behövs inte på samma sätt när det är kallare ute....rödvin är bättre ;-)
Imorse visade vågen på 58,5 kg. 1 kg mindre än vad jag vägde 22 maj.Jag hade väl inte hoppats på att det kunde gå så här bra och dessutom att vikten skulle hållas.
Jag är nöjd !!!

torsdag 19 september 2013

Blommorna börjar flytta in igen

Murgrönan har jag haft att växa  på terassen i sommar. Nu fick de komma in till köket och pryda väggen där.

Liten brasa

Imorse vakna jag av att telefonen ringde 07.20. Jag har sovmorgon eftersom jag skall till kvällsskifte idag och vanligtvis ringer ingen den tiden på dygnet. Det var maken som ringde från jobbet och undrade om jag såg några brandbilar vid grannhuset mittemot. Han hade varit på väg till jobbet då han kände röklukt och såg att det rykte i skogen bakom huset som är mittemot. Han ringde brandkåren som for och sprutade vatten på brasan. Antagligen nån som grillat korv igår kväll och sen inte släckt elden ordentligt.

Konstigt ställe att grilla på .......eller vad nu de har gjort för att få det att brinna.

onsdag 18 september 2013

En uppdatering i bilder

Trädgården med springbrunnen och mina fina pelargoner .
Jag tröttnar aldrig på strand och vatten bilder .
 Här en vindstilla och varm septembermorgon vid sommarstugan .

Maken och Lady njuter av vädret på båt bryggan.

Mina jordgubbsplantor blommar, har kartar och röda färdiga gubbar att plocka. Hösttecken ?

Midsommar rosen som kommer från Korsnäs har blommor :-)
Lilla stugan eller lekstugan där sonen och hans sambo övernattar då de är på skären.

Inne i "lekstugan" ser det ut så här .


Blått , vitt och segelbåtar på väggarna.

Denna ros blommar så vackert i svärmors rabatt.
Eld i grillstugan.Varmt och mysigt .

När vi åker till eller från skären brukar vi stanna och kolla in hästarna som finns i en hage i närheten. Lady gillar dom jättemycket men denna gång kom det lite för många hästar och ställde sig nyfiket och kikade tillbaka på oss.....då blev hon lite försiktig och ville bort från fönstret och ner i famnen :-)

söndag 8 september 2013

Jag skulle städa idag......

....men hamna i trädgården med en bok i handen istället ;-)
30 grader visar instaweather appen att det är här idag och i solen är det nog det.
Vår termometer visar 20 i skuggan men inte är det illa det heller för att vara september och höstmånad :-)

fredag 6 september 2013

We`re the Millers

Ikväll blev det biobesök med Ela och Alex. Vi såg Jennifer Aniston i filmen "We`re the Millers". En jättebra film som innehöll mycket humor , lite spänning och kärlek ;-)
Perfekt fredagsunderhållning !

Bilden är googlad.

onsdag 4 september 2013

Höstfint

Inne...med en blomma som jag fått av mamma och pappa :-)
Ute....med en blandning som jag köpte vid Blomgården.
Lavendeln som är längst bak doftar underbart !

tisdag 3 september 2013

Semestern är slut ....

....och vardagen har börjat men det kändes bra att börja jobba igen. En liten mjukstart med tre nattskiften och sen är jag ledig  fre-sö igen. Jag är  så inspirerad att förändra "sommarhemmet" till ett "hösthem". Nya gardiner och kuddar och massor av ljus som lyser upp de mörka kvällarna.God mat och roliga program på tv:n. Alla årstider har nog sin tjusning....fast jag gillar vår och sommar bäst :-)
Förra veckan började jag på en yoga kurs vid Wasa Wellness. Det var en  annorlunda yoga som verkar vara riktigt intressant . Hormonyoga för  kvinnor i alla åldrar som bidrar till att man ska känna sig ung och vital :-) Få se om det kan hjälpa mej bli av med mina spänningar i ryggslutet....det skulle vara jättebra .

Här är några foton från villaavslutningshelgen som vi firade med familjen. Barnen med sina respektive + mor och far + min bror med fru och minstingen i deras familj var samlade hos oss för att fira. Det blev en riktigt lyckad och fin kväll....utan raketer :-)

Kaffe paus
Tunnabad 

Lite lyktor och belysningar men mindre än vanligt ;-)

Så vackert !

En fin villaavslutning var det men villalivet fortsätter nog ännu en tid ännu för vår del .

Denna bild är tagen idag hemma på gården. Lady ligger och njuter i gungan :-)