onsdag 27 november 2013

Shopping dag

Idag har jag varit och shoppat hela dagen i Tuuri tillsammans med Ela och Catha. Fick handlat det som jag var ute efter och lite till :-) Det var inte så fruktansvärt mycket folk där som det brukar kunna vara ibland och det var skönt. Ingen kö alls vid kassorna. De hade ändrat om en del inne i butiken , bl.a så fanns alla julsaker nu längs den bortre sidan av huset. De hade också en automat mitt i butiken där man kunde köpa kaffe/te/kakao + bullar och sen sätta sig ner vid ett bord och ta en liten paus från shoppandet.Det har varit en riktigt bra dag och visst är det skönt att komma sig bort hemifrån en stund ibland.Nu har jag energi att fortsätta med julpysslandet här hemma :-)


lördag 23 november 2013

Första julgardinerna på plats.

Mysigt blev det när fick upp mina röda julgardiner i vardagsrummet som jag köpte ifjol från Hemtex .

Julmattan på plats och de nya tabletterna på bordet. En bra början på julförberedelserna tycker jag :-) Jag älskar att ha det rött och juligt runtomkring mej hemma långt före jul . Det ger en så varm känsla med tända ljus och så kombinationen av rött-vitt-silver i inredningen. Direkt efter nyår vill jag gärna ha bort allt juligt för då börjar jag vänta på våren igen :-)
Lady har lagt beslag på den nya ,mjuka filten som jag köpte från Minimani för några veckor sedan. Fjärrkontrollen till tv:n har hon också lagt beslag på verkar det som ;-)

fredag 22 november 2013

Äntligen mera snö :-)



Ingen kan väl undgå att se hur Lady njuter av att rulla sig i snön :-) Gissa hur hon såg ut när vi kom in igen ;-)


torsdag 21 november 2013

Oro och chakran

Oro är totalt slöseri med tid. Det förändrar ingenting.
Allt det gör är att stjäla din glädje och håller dig väldigt upptagen med att göra ingenting.
Bilden är tagen från fb

Hittade just denna bild på facebook.Texten stämmer så bra in på mej just nu. Jag oroar mej för flera saker och oron stjäl av min positiva energi :-( 
 Jag borde inte lägga ner energi på att oroa mej så mycket för saker jag ändå inte kan göra något åt.Ibland är det bara så svårt att inte oroa sig men jag borde åtminstone sluta oroa mej för saker som inte ens har hänt och inte heller kommer att hända....
En liten stund före jag  hittade bilden ovan så  gjorde jag ett chakratest . Resultatet ser ni nedan.



Alla chakran utom rootchakrat är öppna. Ett underaktivt rootchakra tyder på oro och rädslor . För att öppna detta chakra borde jag ta långa promenader.Gärna gå barfota i gräset (lite svårt just nu kanske) . Hmmm...nå så nervös och orolig är jag väl ändå inte men finns det nåt man funderar på lite extra så blir det lätt att man kommer lite i obalans med sitt rootchakra tydligen :-)
Många sidor hos mej själv har jag med tiden lyckats ändra på men detta med att lyckas sluta oroa sig är nog svårt :-)

måndag 18 november 2013

Julstjärnan lyser !

Idag kunde jag inte låta bli längre utan köpte en röd julstjärna till inglasade terassen :-) Funderade länge om jag skulle ta en vit eller röd men tillslut blev det den röda och jag är så nöjd . Anders hängde upp den direkt vi kom hem och nu lyser den så fint både inne hos oss och ut över Infjärden. Snart blir det att börja byta till julgardiner och få till lite julbelysning inomhus också :-)

Stjärnan sedd inifrån vardagsrummet och utifrån gården.

Terassen.

onsdag 6 november 2013

Carrie

I måndags var jag , Anders,Ela o. Alex på bio och såg filmen Carrie.
 Stephen Kings skräckfilm om en 17 årig flicka som konstant blir mobbad. På skolbalen när mobbandet  går för långt tar hon till sina övernaturliga krafter och förödelsen blir stor.
Jag och Ela tyckte väl inte att filmen var direkt bra..... Jag skulle inte gå och se den nu när jag vet hur den var iallafall. Många blodiga scener då jag fick kolla in golvet istället för bioduken ;-) 
Jag har inte sett den äldre versionen från 1976. Skulle vara intressant att se den och se olikheterna i filmen från då och nu.


Bilden är googlad.