onsdag 28 maj 2014

Klyvmaskin och lågvatten

Vår egen "playa"

Bild 1. Dessa stenar brukar inte vara ovanför vattenytan men nu kan man gå ut till dem.
Bild 2 .Villagrannarnas båt är "nästan" på land  ;-)
Bild 3. Tommy har köpt en klyvmaskin och plötsligt var det jättekul att klyva ved :-)
Bild 4. Playa Vallgrund

måndag 26 maj 2014

Romantiskt kök !

Efter kvällens shoppingtur till GW gallerian så blev vårt blått inspirerande kök rosa-romantiskt. Det är länge sedan som jag hade ros inspirerande textilier hemma så nu kände jag att det var dags igen :-)

Gardiner , löpare till bordet och en kökshandduk i samma mönster blev det + ett rosa ljus till bordet.



Semestern har börjat

Äntligen ledig i 5 hela veckor. Det blir att pendla mellan skären och hem till stan .Några andra planer har vi inte inbokade men man vet ju aldrig om man får lust att ge sig iväg någonstanns .  Här är några bilder från helgen. Jag har varit ute vid  villan medan Anders som ännu jobbade veckoslutet har pendlat mellan stan och skären.

1. På fredagen var jag och alla  "barnena" vid villan. Satt i grillstugan och grilla lite gott. Skön avkoppling !
2. På lördagen kom Anders ut efter jobbet.Lugnt och skönt och ett glas avnjöts  ute på terassen.
3 och 4. Sämre väder på söndagen och jag städade hela grillstugan .Nu är den redo för mera grillkvällar :-)

Mina påskliljor-narcisser har blommat otroligt fint i år.Olika färger  och alla lika fina. Fick en rosa liljekonvalj av svärmor som jag planterade.Hoppas den också börjar trivas och sprider sig.

1. Lady njuter .
  2. Köpte en mjölkkärra till villan.Jättebra att lasta alla väskor , vatten dunkar m.m på den så man inte behöver springa av och an så många gånger då man kommer till villan eller då man packar ihop och far hem igen.

måndag 19 maj 2014

Värmen har kommit!




Om man ser riktigt noga så kan man se fiskarna som ligger i ytan på bilderna.


Idag for vi ut några timmar till  skären eftersom de hade lovat varmt och fint väder. Det var som i södern när vi kom fram dit. Ofta är det flera grader kallare ute i skären än hemma i stan men idag var det verkligen varmt. Kl.14.00 hade vi +28 grader i skuggan. Vi åkte ut med båten för att få lite svalka.Vattnet var så klart att man kunde se när fiskar simmade bredvid båten. Det var kul när det låg fisk på så nära håll bredvid båten när vi sakta åkte förbi :-)
 Nu är det mulet och åska i luften. Jag gillar inte åska och maken ska i nattjobb , så jag hoppas åskan tar en annan väg idag :-)

söndag 18 maj 2014

Festdag

Idag har vi firat att Alex har fått sin ingenjörsexamen. Familj , släkt och vänner samlades hemma hos Ela och Alex för att fira honom. Jag var med och hjälpte till  att laga smörgåstårtor. Jag har aldrig lagat någon  själv förut , mamma har alltid  hjälpt mej laga dem . Nu är mamma och pappa i Kroatien så jag fick försöka mej på att visa mitt kunnande och vad jag lärt mej av mamma åt Ela och Alex. Det blev sammanlagt 3 stycken smörgåstårtor och jag tror att gästerna nog uppskattade dem :-) Det är roligt när man lagar nåt nytt och det blir bra. Bakning är ju inte min starka sida men att göra smörgåstårtor hör kanske inte riktigt till den kategorin så kanske det var därför de lyckades ....eller så var det för att Alex och Ela var med och hjälpte till :-)  En bra dag har det varit iallafall. soligt och varmt och många glada människor har vi haft runt oss :-)


Den största smörgåstårtan på bild.

Den nyblivne ingenjören med sin fru :-)

lördag 17 maj 2014

Trädgård och blommor

I vår har jag rensat i rabatten längst nere på gården där pionerna finns.Vår lökarna hade spridit sig och blev lite som ett ogräs så den har jag gallrat i rejält.Nu har jag planterat penséer längs med kanten och det blev så bra .
Uppe i högra hörnet är en vacker vit våreld som jag fick till morsdagen av sonen :-)
På de nedre bilderna syns lavendel och en pelargon som skall hålla bort myggorna (enligt lappen som var med den) och så klockrankorna som jag sått från frö. Det är så roligt att se hur allt växer från  dag till dag.
Bilden blir större om man klickar på den :-)

tisdag 13 maj 2014

Nyfixad rabatt

Jag kommer just hem från skären där jag varit sen igår. Anders har jobbat men Lady ,Ela och Alex var med så jag hade sällskap . Rabatten framför terassen har länge varit i behov av att förnyas och nu har det äntligen blivit av med Alex hjälp . Han har grävt upp alla gamla ihopväxta växter , trädrötter och  stenar som funnits där.Nu är det ny jord i hela rabatten och helt andra förutsättningar för växter att trivas där. Jag och Daniela har planterat varsin ros (jag fick min ros i morsdagsgåva av henne :-) ) och några perenner + sommarblommor dit. Det känns så bra då man får gjort saker som man länge tänkte på att göra men av nån anledning inte hunnit med eller prioriterat.



söndag 11 maj 2014

Grattis på morsdagen alla mammor !

Idag har vi firat morsdag här i Finland. Jag har jobbat nattskifte och hann inte sova lång stund innan vi skulle iväg för att fira svärmor.Vi hämtade upp sonen och for iväg på kaffe med dopp till dem.På bilden högst upp i mitten syns svärmor vid kaffebordet. Bredvid i bild är sonen och svärfar. Tyckte det blev ett så bra foto på dem så det kom också med i collaget.
 Efter att vi varit hos svärföräldrarna hämtade vi upp dottern från jobbet och  Lady hemifrån och for sen iväg till Korsnäs för att fira min kära mamma . Nere i mitten sitter Tommy och Daniela med min mamma mellan sig.
 Bilden bredvid är det Daniela och mamma som poserar på gården :-)
 Lady ville också vara med på bild och jag tror alla vet vem hon är vid det här laget ;-)

Daniela , Lady och Anders i gungan i Korsnäs. Pappa är grillmästare och gott blev det.Alla njuter av den goda maten. .Min portion nere i mitten ;-) Underbara blommor blommade överallt på gården i Korsnäs och solen värmde så skönt .
Tack alla för en fin morsdag  :-) Nu väntar nattjobb för min del igen.

söndag 4 maj 2014

Varit på en shoppingtur till Umeå

Dag 1 : Wasa Express avgick från Vasa hamn kl.9.00 med oss 4 som skulle över Kvarken till Umeå för att shoppa ombord. Korstspel sysselsatte oss på båten.
 Hotellrummet som vi övernattade i vid Hotell  Scandic Plaza.
Middagen blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss men efter flera timmars shoppande
 var det ändå gott med det som erbjöds ;-)
 Kvällen avrundades med bastu på 14:e våningen.
Dag 2. Frukost vid hotellet. Sen tog vi en promenad i varmt och vackert väder till Strömpilen.Vi fick se roliga byggnader och klänypor på vägen dit.Efter ca en timmes promenad var vi framme vid Strömpilen och shoppingen kunde börja.Jag fyndade flera blusar och nå lite annat smått och gott där. När vi var klara och skulle promenera tillbaka så haglade det så vi tog bussen tillbaka till centrum. Efter en trevlig dag med många väderomslag så var det dags att åka tillbaka hem med båten. Orkestern spelade bra och det var full fart på dansgolvet.
Nu är vi hemma igen efter en fin resa :-)