söndag 29 juni 2014

Sista semesterveckan - imorgon börjar jobbandet igen.

1. Irisar  2. En ny buskros som jag inte vet vad den heter !?  3. Blodnäva



Jag älskat blått-rosa-vitt och det syns i mina rabatter :-)


Familjen Svan har kommit på besök varje kväll ganska så sent. De senaste dagarna har de börjat dyka upp på dagen också. Så fina och ståtliga och ungarna så små och söta .




Sista semesterveckan har nu gått och imorgon börjar jag jobba igen. Det känns riktigt bra. Största delen av semestern har vi varit vid sommarstugan ute i skären. Det ska dras vattenledningar till oss och till våra villagrannar så det har gått mycket tid åt att passa skogshuggarna som varit och fällt träd där det ska grävas. Har vi tur så ska vi ha rinnande vatten innan sommaren är slut. Regnvattnet har inte räckt långt men idag kom äntligen regnet och vattnade mina äppelträd och jordgubbarna och allt annat som led av torkan. Nu blir det att njuta av resten av sommaren mellan jobbturerna. Det är långt till nästa sommarsemester nu :-)

lördag 21 juni 2014

Midsommarfirande

Kommer just hem från Korsnäs där vi varit hela familjen och firat midsommar tillsammans med mamma och pappa. Vädret har varit kallare än normalt men solen har iallafall visat sig och vi har kunnat ha våra traditionella midsommartävlingar utomhus :-) Det har blivit mycket god mat. Fiskbord på midsommarafton med jordgubbstårta och rabarberpaj till efterrätt och idag var det grillat kött/broiler på menyn. Proppmätt fortfarande men så glad och nöjd för det har varit två fina dagar . Tack mamma och pappa för att ni tog emot oss alla . Det har varit så skoj :-)


1. Jag i mina nya fina gummistövlar som jag invigde igår .De matchar så fint min midsommarklänning :-)
2. En lite dämpad Lady som löper just nu och inte riktigt orkade vara med och midsommarfesta .

Sonen hittade en gammal midsommarstång som han tog fram och som han och Alex började klä med björkkvistar. Daniela dekorera den med blommor och vips så hade vi en ny fin midsommarstång med en flagga i toppen :-)

1.En del av familjen poserar bakom vår lilla midsommarstång.Sara + min bror med familj fattas på bilden .
2.Mamma och pappa har så fina lupiner. Gillar de vita...jag har bara blåa vid skären.

1.Vi spelade kubb båda dagarna och det var så kul. Tjejlaget hade lite otur och av nån konstig anledning så förlorade vi alla omgångar men var glada ändå :D
2.Grillade lax /fjärilskotletter.
3. Min fiskmåltidsportion ;-)

torsdag 19 juni 2014

Mera semesterbilder

1. I söndags hade vi besök av familjen Sundqvist och av dem fick vi en underbart söt kruka med fat med en lavendelplanta i + matchande servetter. Så fint .Jag som älskar lavendel . Tusen tack till er  :-)
2. Mina aklejor blommar som aldrig förr i år. Tror det beror på min specialgödsel  ;-)



1. Strandiris   2 Lupiner  3. Snöbollsbuske


1.Igår fick sonen en gös i nätena.  Ingen av oss har fått en sån förut.  2. Wasaline glider förbi i kvällssolen.

Två kvällar i rad hade vi regnbågen som gick över hela himlen. Det gick inte att få med hela på bara en bild.

måndag 9 juni 2014

Mera trädgård :-)

Rhododendron "Haaga"

1.Orkidéen som jag fick till min födelsedag blommar fortfarande lika vackert .
2.Krukan med violer blommar fint vid ytterdörren.
3.En blå SaintPaulia som är så vacker.

Vallmon-ett konstverk att se på.

Rosenhagtornen blir inget träd hos oss men blommar ändå vackert i  buskform med sina små rosliknande blommor.

1. Syrenen mme Lemoine har börjat blomma.
2. Rabatten med en blandning av pioner , violer , liljor och några andra blomsorter i.

1.Zucchini och Aubergin + en skymt av en chiliplanta i bild.
2. Övervintrade basilika, timjan och citronmeliss i en rabatt och nu står de på terassen bredvid grillen i en låda.Bara att plocka och sätta i sallader eller i matlagningen när man behöver :-)

söndag 8 juni 2014

Trädgården idag

1. Vinrankan "Zilga" med sina små druvklasar .
2. Blodnävan blommar  och blir frodigare för varje år.
3.Förgätmigej  som jag fick ifjol till min födelsedag i kruka och planterade ut i rabatten

1. Hängkaraganen har aldrig varit så vacker förut.
2.Rosenbräcka
3.Småfåglarna i rabatten.
4. Löjtnantshjärta
Jag har varit "fiskeänka" i helgen och har hunnit med så mycket kul  :-) I fredags hade vi tjejkväll på Strampen . Roligt att se lite "uteliv" nångång. I lördags var jag på stan och shoppade lite  och hade sen myskväll hemma med dottern som också hon var fiskeänka . Idag cyklade vi till Smedsby och firade svärfar som fyllde 86 år idag. På hemvägen blev det blomuppköp vid Blomgården.Några pelargoner och lobelior fick följa med hem. Nu har maken, sonen och svärsonen kommit hem från sina fiskeäventyr .En lax på 6,7 kg blev fångsten denna gång :-)


Vi gillar fisk i vår familj .Här är en bild på vad jag och dottern åt på lördagskvällen. Sallad med räkor och kallrökt lax. Jättegott !!!



onsdag 4 juni 2014

Semesterdagarna går...

I söndags for jag ,Lady och Ela till Korsnäs där mamma och pappa har sommarställe. Där har vi njutit av några fina semesterdagar tillsammans . Vi hann t.o.m gå på massage och det var verkligen behövligt.Vi har ätit god mat , promenerat runt byn ett antal gånger med Lady och spelat Canasta.Jag och Ela spelade mot mamma och pappa och det gick "sådär" måste jag säga...fast vi spelade hur bra som helst ;-) Ett stort tack till er mamma och pappa för att ni orkat med oss i så många dagar :-)  Idag när jag kom hem planterade jag blommor som blivit inköpta i Korsnäs. Efter ett  besök vid Blomgården och mera blommor i bagaget så åkte vi ut till skären. Här har solen skinit och åskan mullrat om vartannat. Mera blommor är planterade här vid villan och jag är så nöjd. Sonen lagade nypotatis och halstrade lax i grillstugan och bjöd på sallad till. Jättegott! Efter all god mat känns det som om jag borde öka motionerandet lite ;-)


1 Mammas fina blommor i en av hennes rabatter. 2. Vi lagade mat tillsammans på en muuripannu. 3. Maten som vi lagade var rårakor med bacon och halloumi med tillbehör. Jättegott !

1. Så fina blev sommarblommorna i krukorna vid grillstugan 2. Utsikt från grillstugan
 3. Halstrad lax , nypotatis och sallad  ,lagad av sonen.. Jättegott !

söndag 1 juni 2014

Semester och skäriliv

 Här är några foton från de senaste dagarna vid skären. Tommy och Anders har jobbat med vedklyvning och terassbygge. Jag har mest tagit det lugnt och läst en bok ;-)
 I går var vi på Sofias student och examens fest.Tyvärr har jag inga bilder därifrån.
 Nu har männen dragit till sjöss och jag ska börja packa lite för några dagar söderut :-)


Tommy har använt vedklyven flitigt och nu har vi betydligt mera ved än förut :-)

Halstrad öring till mat smakar gott .

En terass till lekstugan/gäststugan byggdes upp på några timmar.Fin utsikt över vattnet är det därifrån. Fattas bara stolar och ett litet bord .