tisdag 31 mars 2015

Äntligen ledig :-)

Efter åtta dagars jobbande ska det nu bli skönt att få vara ledig ett par dagar . Idag var jag och Anders och åt Italiensk pizza till Pizzabistro Marco Polo. Det var första gången som jag var dit och lite annorlunda var det nog. Salladen var ingen "vanlig pizzasallad" utan bl.a  blomkål och surkål( ?) smaksatta med kryddor. Det var annorlunda men ganska gott iallafall. Jag tog en piccolo pizza som var lite mindre än en vanlig och det enda som jag inte gillade med den var att kanten var tjock och lite bränd. Det var körsbärstomat-mozzarella , ruccola och parmaskinka på pizzan  (Deliziosa). Saftig och god var den och bottnen var tjockare och mjukare än på många andra pizzor . Det som var mest annorlunda var att pizzorna inte var dränkta med ost som de ofta är .På både min och hans pizza fanns bara mozzarellaost. Jag kan inte svara på om den var bättre eller sämre än andra pizzor. Jag gillade att den var saftig :-) 
På kvällen var jag och hälsade på mamma och pappa :-)  Mamma hade bakat en chokladkaka som var jättegod . Daniela och Alex var också med och de fick med sig hem mera urgulliga stickade plagg som mamma stickat till babyn :-)
Jag kan sticka....men mamma gör ju det så bra så jag kan istället koncentrera mej på att köpa gulliga klänningar  till babyn  :D


Igår kunde jag inte låta bli att köpa den här söta sjömansklänningen :-)

Min pizza.
 Ni ser själva att kanterna inte ser så goda ut....iallafall inte enligt min smak .

måndag 30 mars 2015

Jag fick det påskpyntat :-)

Trött och råddig av för lite sömn men jag är glad att jag orkade få lite påskkänsla i huset . Jag har inte påskpyntat så mycket sen barnen flyttade hemifrån. Förut sådde vi påskgräs och hade kycklingar ,hönor och tuppar lite överallt. På påsklördagen brukade vi köra runt till Sundom, Solf och Voitby och kolla in deras påskbrasor. Äta gott hör ju också till men påskmat är inte direkt nåt som hör till mina favoriter så det brukar bli nåt annat gott istället . Ägg och chokladägg det är gott men lamm och memma.....nåja lamm går an men memma det sätter inte jag i min mun. Nu är det iallafall pyntat och snart ska jag iväg och jobba min fjärde och sista natt för denna gång. Maken börjar med nattskiften på torsdag , så han vakar hela påskhelgen. Själv jobbar jag långfredagkväll och morgonskifte på lördag så vi hinner ta påskbraserundan innan han skall iväg på nattjobb.

Påskpynt i olika varianter .

Hemtrevnad passar jättebra att använda istället för påskgräs
 Kycklingarna blev så fina där med påskhäxorna flygande ovanför.

lördag 28 mars 2015

PÅSKKORT !


Idag vaknade jag kl 15 efter att ha jobbat nattskifte . Orkade inte ta tag i så mycket annat med mitt vaktrötta huvud men tänkte att jag  ska väl klara av att skriva några påskkort.
Jag tycker att påskkort är vackra och gillar dem med blommor ,kaniner och kycklingar bäst :-) Dottern konstaterade att jag inte köpt ett enda kort med påskhäxor på och det verkar ju stämma om man kollar in kortena nedan.....nästa år kanske . Ni som tar emot nåt av dessa påskkort och namn eller adress är felaktiga så beror det på mitt trötta huvud :-) 




söndag 22 mars 2015

Skärgårdsbord vid Bernys


Idag var vi och åt skärgårdsbord till Bernys med svärmor och svärfar. 26 euro kostade det . Först plockade jag åt mej av alla fiskinläggningar , rökt lax och räkor och det var otroligt gott. Min favorit var den rökta laxen och havtorns sill (tror jag att det var). Jag tog så mycket fisk på mitt fat så jag fick hämta salladen efteråt och den glömde jag fotografera . Som varmrätt fick man välja mellan lamm och lax , eller båda som jag tog. Jag har inte ätit lamm förut (smakat nån bit rökt lamm men inte annat) så jag valde både lamm och lax för säkerhets skull . Lammet var bra och laxen var supergod. Laxen smälte i munnen och såsen till  var väldigt speciell med smak av curry. Potatis skivor och broccoli serverades till detta.Såsen till lammet var smakrik och jättegod. Till efterrätt blev det kaffe och chokladmousse för min del. Anders tog också nån syrlig cheesecake och melon.Personalen var trevliga och serviceinriktade . Mätta och belåtna for vi sen hem .

lördag 21 mars 2015

Grillsäsongen 2015 inledd




Igår inledde vi grillsäsongen för 2015 hemma hos Ela och Alex. Kött och broilerfileèr fick sällskap av tomater och halloumiost på grillen. Det grillade åt vi sen med solsallad + grönsallad.Det smakade jättegott :-) Enda som fattades var att vi skulle ha ätit utomhus men det var lite för kallt att göra det ännu.

söndag 15 mars 2015

En tur ut till skären i solskenet .

Väntar på våren -av flera anledningar ;-)
Idag for vi ut till skären av och an före maken skulle i kvällsjobb. Daniela kom också med oss dit. Det var så skönt där då solen lyste.Gården var helt snöfri men isen låg kvar. Lady skulle absolut ligga på bryggan och se ut över isen.Kanske hon väntade på att vattnet skulle börja komma ...och fiskarna ;-)

fredag 13 mars 2015

Havsöringrom utsättning



Tidigt imorse fick jag vara med när Kvarkens havsöring rf satte ut havsöringrom i en bäck där de förhoppningsvis skall kläckas ochsen bli fina små havsöringar så småningom . Intressant att få vara med och se hur det går till :-) Sonen öste rom i små boxar som sedan maken och andra föreningsmedlemmar planterade ut i bäcken.

Sköna lediga dagar i solen !

Underbart väder har vi nu. Soligt och varmt. Jag såg just att löven har börjat spricka upp  på aroniahäcken , vanligtvis brukar det ske i slutet av april.  Jag , dottern och Lady har njutit av att sitta ute på inglasade terassen och lapa sol .
 Köpte idag några narcisser som får stå ute på dagarna tillsammans med pärlhyacinten som jag köpte igår. Narcisserna är inte så farligt frostkänsliga och återhämtar sig rätt bra om man glömmer dem ute på natten men jag kommer nog att lyfta in mina....åtminstone in till inglasade terassen.

Dottern och Lady ute på terassen.
 Narcisserna och sen en bild på plastlavendeln som jag bara måste köpa med mej hem idag.
 Snödropparna blommar nu i rabatten.
Sista fotot är på en nyckelpiga som kröp på terassgolvet igår :-)


onsdag 11 mars 2015

Pollensäsongen är här !

Nu kliar mina ögon och jag är stundvis väldigt täppt. Jag är ju väldigt känslig och har känt av alpollen före de registrerades här i Vasa men jag har inte behövt ta allergimedicin varje dag iallafall. Dagar då det blåser är det värre , plus att allt gatudamm yr omkring samtidigt och gör besvären värre. Det blir väl att börja medicinera regelbundet nu för att mildra symptomen.
Våren är den bästa tiden tycker jag och soliga dagar så vill jag vara utomhus så mycket det bara går. Så underbart vackert då man ser hur naturen väcks till liv och det blir grönt :-) Jag tror ju inte på riktigt ännu heller att våren är här för att stanna tyvärr...men jag kanske har fel och vad är bättre än det :-)


Så här såg det ut 11 mars 2012
.Då vågade tom jag mej ut på isen för att delta i en pilktävling :-) 


Lady på vår gård i år den 8 mars.


Säkert hittar man ställen där det finns kvar lite is men den isen är nog inget att lita på mera. Jag har knappt hunnit använda mina fina varma mössor som jag köpte för att ha när det är kallt ute men jag borde ju inte klaga för visst vill jag ha vår :-)

fredag 6 mars 2015

Trevlig fredag allihopa !

En bukett med tulpaner för att fira att det är helg :-)

onsdag 4 mars 2015

Våren på gång ?

Idag snöar det..... eller rättare sagt snöblandat regn kommer ner över oss. I rabatten hittar jag snödroppar som vill börja blomma och tulpaner som visar sig. Lite väl tidigt för våren att anlända ännu tycker jag. Visst vill jag att våren ska komma men ifjol blomma snödropparna den 13 mars för att frysa ihjäl några dagar senare. Lite onödigt om det blir så i år igen :-(


måndag 2 mars 2015

Bio x 2

Igår och idag har jag varit på bio. Måste passa på då jag har ledigt ;-) 
Igår var jag med min kusin och såg Fifty Shades of Gray. Jag har läst alla tre böckerna och var väldigt nyfiken på hur filmen skulle vara. Ärligt talat så hade jag väldigt svårt att komma mej igenom den första boken.Jag tyckte inte att den handlade om så mycket mer än de väldigt utförligt beskrivna sexscenerna...och för mej blev det tråkig läsning. Av nyfikenhet måste jag bara läsa de andra två eftersom jag hört att de var mera underhållande. Så tyckte också jag att det var.  Många som läst böckerna och gillat dem jättemycket så har  tyckt att filmen var dålig och tvärtom.Så det var intressant att se vad man själv skulle tycka.

 Jag tyckte  mer om filmen än om den första boken . Dakota Johnson som spelade Anastasia Steele  gestaltade sin rollfigur utmärkt. Hon var på film exakt så som jag föreställt mej henne då jag läste boken. Christian Grey som spelades av Jamie Dornan , var inte alls som jag tänkte honom från boken. "Min" Mr Gray som jag tolkat honom från boken var kallare-hård med en sexigare look.  Jamie Dornan som jag såg på bioduken igår passade säkert filmens tolkning av Gray bättre eftersom i filmen var han mjukare än i boken. Jag har svårt att säga om filmen var bra eller dålig....eller dålig var den ju inte men inte heller en höjdarfilm som jag skulle se två gånger. Nästa film vill jag nog ändå se , för att veta hur de tolkat nästa bok som film. 









Idag var jag med en stor del av familjen och såg på eftermiddagsföreställningen av Micke och Veronica. Jag blev så glad då jag fick se att de tagit in den filmen att visas här i Vasa för alla svenska filmer visas inte här. Blev lite mycket med bio två dagar i rad men jag börjar jobba nattskifte ikväll och jag tror inte att denna film kommer att gå så länge här , så det var bara att passa på när vi alla som ville se den hade ledigt.
Jag gillar verkligen svenska filmer.Deras relationskomedier är ofta väldigt roliga och igenkännande. Micke och Veronica som spelas av David Hellenius och Izabella Scorupco gjorde inte mej besviken :-) Vi satt alla med ett flin på läpparna och skrattade högt mellan varven. Det var en riktigt bra komedi och sevärd. Jag kommer garanterat att se den igen om jag får tillfälle eller den visas på tv. 




söndag 1 mars 2015

Ledig helg!

Idag for vi ut till skären direkt efter att vi hade ätit frukost. Tommy och Sara kom också dit. Det var rätt blåsigt och kallt igen men vi fick snabbt upp värmen i köket så det gick bra att vara där. Vi grillade korv i grillstugan och det smakade så gott . Äter sällan korv numera men ibland är det gott med en grillad korv och en öl :-) 
 Vi kom hem lagom för att se Sporttis spela borta match . Jag somna och sov bort halva matchen , skäriluften tröttar :-)
 Sen fixade vi mera ätbart och åt tillsammans med Ela och Alex före melodifestivalen. 
Måste medge att vi följer Sveriges uttagningar mer än Finlands men i år har jag faktiskt bandat Finlands uttagningar och vi har sett på dem  direkt efter att mellon i Sveriges tv tagit slut. Hade två favoriter med där för en gångs skull .Den första var Satin Cirkus och den andra minns jag inte vad dom hette men ingen av dom vann.
 Jag  jobbar med  människor som har funktionshinder och tycker det var kul att dom som vann  (Pertti KurikanNimipäivät )var med och tävlade , men jag gillade  inte alls deras låt ...tyvärr !!! Smaken är som baken....intressant att se hur det går för dom i Eurovisionen iallafall.
Däremot gillade jag Måns som gick vidare i Sveriges mello :-) Hoppas han vinner och får representera Sverige i Eurovisionen .


Foton från skären.
Plockmat före melodifestivalen. Räkor , rökt röding , tomater och ananas + kycklingvingar som inte är med på bild.