måndag 27 april 2015

Baby shower för dottern.

Här är bilderna som jag lovade att jag skulle lägga upp från baby showerna. En glad blivande mamma som blev överraskad då vi dök upp idag . De av oss som inte varit med om nåt sånt här förut fick uppleva hur det går till....och roligt var det. Mycket gott att äta , fina presenter åt babyn och hennes mamma och pappa och trevlig gemensam samvaro. Den blivande mamman fick gissa vem som var vem på gamla babyfoton . Gissningstävlingar om babyns födelsedatum ,vikt och längd och magomkretsen på mamman. Jag gissade på 9 maj......få se då :-)

söndag 26 april 2015

Babyshower !

Idag har jag fått vara med om någonting som jag aldrig varit med om förut - en babyshower.
Denna hade ordnats för vår dotter :-) Trevlig tillställning med mycket gott att äta och glada , trevliga människor. Ska sammanställa foton  och lägga ut här men det blir först senare för nu ska vi ut till skären igen.


lördag 25 april 2015

Semesterdagarna går......

Är nu hemma och ska tvätta lite kläder och handla så vi klarar oss några dagar till på skären. Här är några bilder från veckan som gått. Mamma och pappa kom och hälsade på oss en dag och barnen har också varit där . 

Vackert väder har vi haft utom en natt då det spöregnade. 
Första grillningen för i år.Lady sitter med vid matbordet och undrar om inte hon skall få nåt av allt det goda :-)

tisdag 21 april 2015

Vårblommor igen...

Blåsipporna är bara så underbart vackra . Vilka "ögon" de har.

Blåa och lilaskiftande blåsippor.

Den rosa vårstjärnan är också vacker fast jag föredrar den blåa :-)

Semester !

Skyfflar grus och lagar grusgångar mellan äppelträden och parkeringen . Tungt och drygt jobb men så roligt att se hur allt sakta tar den form jag vill ha . Efter att grusgångarna är färdiga blir det att börja gräva upp ogrästorvor och så gräsmatta. Igår lagade maken en stor stabil bänk av douglasgranen som blev nedsågad ifjol. Härligt att sitta på den mellan äppelträden och njuta av eftermiddags och kvällssolen.

söndag 19 april 2015

Nu blommar det!

Hemma en sväng för att rösta och gå på mässan i Botniahallen. Så här vackra vårblommor hittade jag i mina rabatter på gården. När vi for till skären i fredags var de ännu bara i knopp.

lördag 18 april 2015

Morgonpromenad i skären.

Igår var vi till Rosso och åt lunch med mamma och pappa som firade att de hade 50 års förlovningsdag ❤❤ . Stort grattis till dem  . Sen packade vi i bilen och for ut till skären. Ela och Alex kom ut hit och spelade canasta med oss på kvällen. Jag och Ela vann :-) . Som vanligt när vi är här så sover Lady som en stock för att sen vakna kl.6.....kissa....och sen sova en stund till och sen är det full fart . Nu har vi varit på en lång morgonpromenad runt Fort Sommarö och nu väntar vi på att solen ska börja visa sig.


torsdag 16 april 2015

Semesterdagar !

Idag kom Allers trädgårdstidning som jag börjat prenumerera på.
Börjar klia i odlarfingrarna då man bläddrar i den :-)

Igår fixade maken cykeln så jag och Lady tog en cykeltur
hem till dottern. Lady älskar att sitta i sin cykelkorg.
Så lätt att sätta henne i den och ta henne med sig då
man ska någonstanns.

Akvariefiskarna hemma hos dottern är intressanta att titta på.Speciellt malen hade hon
gärna velat bekanta sig närmare med ;-)

onsdag 15 april 2015

Födelsedagsfirande och semester !

Igår när jag kom hem från mitt fjärde nattskifte kunde jag glädjas åt att ha 17 dagars semester framför mej :-) Jag hade dock inte räknat med att börja dagen genom att blicka ut över en helt vit värld...igen en gång! Dagen före hade jag planterat violer i krukor utanför ytterdörren.De stod där och väntade på mej när jag kom hem ...täckta av snö !!! Tåliga som de är så tror jag inte att de tog nån skada. 
Hemma blev det champagnefrukost tillsammans med maken och dottern för att fira att jag igen har blivit ett år äldre. Lite festligt kan man ju göra det fast man är trött efter vakande och inte riktigt klar i huvudet av för lite sömn....men champagnen var alkoholfri så dottern också skulle kunna vara med och skåla....så råddigare blev jag ju inte av den iallafall :D
På eftermiddagen -kvällen blev det ett litet kaffekalas för familjen. Jag är ingen bakmänniska tyvärr. Allt jag bakar blir degigt eller platt så tårtorna var köpta men två salta pajer fick jag tillagat iallafall.


Några bilder från gårdagen. Lady ligger och värmer babymagen på en av bilderna.
 Så gulligt då hon gör så :-)
Här är en bild på elefanter som min mamma har sytt.
Då våra barn var små så sydde mamma varsin elefant till dem.
Daniela önskade en likadan elefant till deras babys
och då Tommys elefant ännu fanns kvar från då han var liten så kunde hon 
ta modellen av den och sy nya elefanter.
Så underbart söta och gosiga är de.
Jag önskar att jag var lika händig som mamma.....
men den genen verkar ha hoppat över mej ;-)

lördag 11 april 2015

Tvättat terasserna idag !


Idag borde jag ha legat hemma i sängen och sovit hela dagen efter att ha jobbat nattskifte men då "alla andra" for iväg ut till skären så ville jag också med ;-)  Det var soligt och fint väder idag men inte riktigt så varmt som jag trodde att det skulle vara. Jag passade på att tvätta terasserna med den nya terasstvätten. Resultatet blev jättebra och alla tre terasserna såg ut som nya då de hade torkat .
Tog ut terassmöblerna och oljade in dom. Sittdynorna till stolarna har möglat i vinter , så jag är på jakt efter nya. Det finns stort urval men de är så oroligt dyra.

onsdag 8 april 2015

Isen försvann !



Igår var vi ut till skären igen. Räfsade lite löv och skottade grus. När vi kom dit var det isflak överallt men några timmar senare såg det ut såhär. Nöjd med en dag full av solsken och frisk luft :-)

Imorse när jag vaknade och skulle dra upp spjälgardinerna i vardagsrummet så såg jag en man som stod vid staketet och fotograderade vår gård . Snabbt ställde jag mej bakom gardinen och sa till maken att det står någon och fotograferar gården......sen kika jag ut igen och då var han inne på vår gård och kameran riktad rakt mot mej.......HJÄLP...vilka tankar som hann gå igenom mitt huvud innan vi förstod att det var grannarna som ska glasa in sin terass som hade "inglasaren" hos sig och han tog foton av vår inglasade terass för att få deras likadan  :D Tur att jag inte rusade ut i pyjamas och undrade vad han sysslade med :-) Där fick man dagens skratt iallafall. Det var bra med lite skratt för dagen slutade inte lika roligt som den började. Efter att jag jobbat kvällsskifte kom jag hem till Lady men maken som skulle varit hemma blev intagen för observation på sjukhuset. Allt ok men visst gnager oron i en iallafall .
Tar nya tag imorgon :-)

onsdag 1 april 2015

Björken är äntligen nersågad :-)

Hur många år har jag inte väntat på denna dag !  20?   Björken har sugit allt vatten från gården så det har varit omöjligt att odla något med bra resultat speciellt varma ,torra somrar. Jag vet att björken har prytt sin plats och att den har en speciell betydelse för makens familj men nu var det nog på tiden att den blev nersågad innan den kom ner av sig själv. Nu kommer jordgubbarna att trivas och allt annat som växer på gården. Björken har också gett mycket skugga och skymt utsikten över vattnet , så jag är så glad att den äntligen är nere :-)