tisdag 23 juni 2015

Rhododendron blommar.

Äntligen blommar vår rhododendron "Haga". Den brukar normalt blomma i början av juni och nu blev det efter midsommar. Jag såg en mörkare variant än vår på en gård här i närheten som var jättefin den med.....men har tyvärr inte plats för mer än en här hemma ☺

måndag 22 juni 2015

Skären

Vi har just varit ut till skären med en del saker . Jag hann lägga täckbarken runt det äppelträd som jag rensat ogräs runt och lagt en markduk på innan regnet kom. Det blommade otroligt fint där.....och gräset hade vuxit igen. Ibland känns det som om jag bara hinner ut dit för att klippa gräs och sen hem igen...och idag hann jag inte ens det ;-) Nåja om några dagar är det semester så då ska jag väl hinna med ett och annat som lämnat efter + klippa gräs .


Äppelträdet med täckbark runt. Syrenen blommade mer än den någonsin gjort förut. Vi förde ut vattenfasta skivor till förrådsbygget. Snöbollsbusken är full med snöbollar som bara väntar på att börja blomma. Jordgubbslandet var otroligt.Det blommade jättemycket och plantorna hade vuxit till dubbel storlek sen sist jag var där.

Vallmo blommade .Aklejor i olika färger. Förgätmigej lyste så blått i rabatten.

söndag 21 juni 2015

Midsommarfirande!

Vi firade midsommar hos min bror med familj tillsammans med mamma ,pappa,Tommy,Sara, Daniela, Alexander och lilla Alicia. Vi åt ett dignande fiskbord med med tillbehör ute på glasverandan där vi alla rymdes att sitta vid ett långbord. Lilla Alicia  sov sig genom hela midsommarfirandet och alla ville turas om och hålla i henne :-)


Efter maten blev det spel av olika slag .Jag klarade mej rätt bra i år och kom tvåa + etta i
 de tävlingar som jag var med i :-) Sen blev det tunnabad och nattmat innan det blev dags att fara hem igen. En riktigt rolig midsommar och som pricken över i så kom solen fram
 också :-)


Ett stort tack till värdparet Peter och Catharina :-)

torsdag 18 juni 2015

Trevlig midsommar allihopa !

Pyntat köksbordet med violer plockade från en kruka på trappan.

Började midsommarfirandet lite i förväg med att laga en av mina favoritsallader med melon, jordgubbar , mozzarellaost och parmaskinka i. Den är så god och saftigt att äta.
En näva har börjat blomma i rabatten. Så näpen och vacker tycker jag .
Önskar er alla en fin midsommar. För oss blir midsommarfirandet lite annorlunda i år för vi kommer att fira den i stan istället för på landet där vi brukar vara.Hela familjen samlas hemma hos min bror med familj , där vi ska äta och umgås och ha vår årliga "sommarolympiad" med olika tävlingar och lekar. Det ska bli så skoj. Maken hinner vara med och äta och kanske tävla lite men sen ska han i nattjobb.Själv jobbar jag lördag och söndag men det går bra det också .Må så gott allihopa !

tisdag 16 juni 2015

Sommargardinerna på plats :-)

Romantisk gardinkappa med rosa rosor hänger nu i köket .

Utomhus har vinrankat börjat klättra uppåt väggarna med massor av druvklasar på grenarna.

Denna tomatplanta som heter "Favorita" fick jag till
 min födelsedag.
Tomaterna lär vara söta och goda
.

Snart slår blomknopparna ut på rhododendronen. Den blommar senare i år än vad den brukar göra .

tisdag 9 juni 2015

Midsommarmaten har anlänt ;-)

Maken har ju varit och trollat lax i omgångar de senaste veckorna och idag kom han hem efter ett par dagars trollande med lite lax till midsommarbordet :-)


2 st ca 14,5 kg vardera  :-)

Storfiskaren själv .
Lady kollar in fiskarna.

måndag 8 juni 2015

Ledig igen !

Jag har jobbat nattskifte hela helgen och är nu ledig några dagar igen . Jag hade kärt besök av dottern och barnbarnet på dagen.Lilltösen sov sig igenom besöket. Dottern säger att det är nåt sövande i luften här för genast hon kommer hit till oss så går hon inte att väcka ;-)


Mommos lilla älsklingen !


För nåt år sedan köpte jag en Sibirisk pion planta som jag inte trodde skulle bli till något efter att i flera år varit liten och ynklig. Nu har den tre stänglar med blommor på !  Liten är den fortfarande men nu finns det hopp att den ska växa och bli stor den med :-)


Sibirisk pion.
En till  älskling  -  Lady  !

Idag fick jag bokpaketet med sommarläsning som jag beställt från Adlibris. Lite lättsam läsning i solstolen då man är ledig är avkopplande tycker jag . 


Sommarläsning! 

lördag 6 juni 2015

Min nya leksak !

Nu har jag köpt en gräsklippare som jag själv kan klippa vår lilla gräsplätt med hemma. Husbolagets gräsklippare är "självgående" och jättesvårt för mej att använda då jag har rabatter och planteringar lite här och där som är i vägen då man ska klippa gräset. Maken hinner inte alltid med att klippa gräset så ofta som jag vill ha det klippt så denna lilla eldrivna maskin var perfekt att köpa. Den är bara 32 cm bred så man slipper lätt att gå mellan buskarna med den. Jag trodde att det skulle vara besvärligt med elkabeln som man ju måste se upp med då man klipper men det gick riktigt bra. Jag är jättenöjd och hoppas nu på en fin gräsmatta i sommar :-)


Den har gräsuppsamlare som man kan lägga till men det gick bra att klippa utan också.

torsdag 4 juni 2015

Ledig dag !

Idag hade jag och svägerskan tänkt ta en tripp till Umeå som inte blev av pga blåsten. Ingen av oss ville guppa på vågorna i flera timmars tid så vi planerade om dagen. Vi började med att äta lunch på Laanna.

Sen blev det en sväng till olika blomförsäljare och inhandla sommarblommor. Här är mina blommor och väntar på att bli planterade i krukor men det får bli  morgondagens göromål.

På kvällen var vi och kollade in marknaden på Brändö torg som i år var lite av en besvikelse.Litet utbud av allting mot vad det brukar vara.När jag kom hem fick jag njuta av  dessa ljuvliga liljekonvaljer som mamma har plockat och hämtat åt mej.  De är så fina och doftar underbart :-)

tisdag 2 juni 2015

Dagens bild !

Lady beundrar blomsterprakten ute på gården :-) Burgundy tulpanerna blommar .
 Sibiriska pionen har börjat visa färg. Så intressant att se hur den ser ut då den börjar blomma då den aldrig blommat förut. 
Körsbärsbusken har börjat blomma och violerna är fortfarande lika fina i sin låda.