söndag 30 augusti 2015

Villaavslutming !

Här i Österbotten där vi bor firar man villaavslutning sista helgen i augusti. För vår del innebär det att familjen samlas ute i skären och äter nåt gott och umgås.Vi  spelar spel  , tänder eldar och skjuter raketer. I år hade vi kräftor på menyn. Mamma, pappa ,min bror med familj och barnen med sina respektive och barnbarnet och Lady ( förståss )var med i år.
 Senare på kvällen utmanade maken villagrannarna (hans kusiner med familjer) att komma och spela en omgång kubb med oss. Så kul då man är många och roligt hade vi :-)
 Kan ju  tillägga att vårt lag vann kubbomgången ;-)



Belysningen till nya förrådet hann bli klart till villaavslutningen. Fint blev det .

Månen lyste så fint och vädret visade sig från sin bästa sida :-)



Fick så fina ljus av gästerna. Tusen tack för dem.
Det är så roligt då ni vill komma och fira villaavslutningen med oss :-)


torsdag 20 augusti 2015

Ledig dag i skären

  Idag for vi ut till skären.Vi har bara tagit det lugnt och njutit av värmen och solen. På eftermiddagen kom dottern med familj ut en stund och vi fick gulla med söta Alicia som växer för varje dag som går.  Ätit sallad med grillade broilerspett. Härligt att få njuta av såna här dagar.Hoppas det fortsätter som de lovat med sommarvärme långt in på hösten. 

tisdag 18 augusti 2015

Ny telefon

Nu har jag fått min nya Sony Z3 som jag beställde för nån vecka sedan från Gigantti. Jag hoppas att den är lika bra som jag förväntar mej att den är :-D

söndag 16 augusti 2015

Solenergilampor

Jag har köpt två blommor som lyser i mörkret i olika färger, som drivs med solenergi. Den ena står i rabatten och den andra på terassen i krukan med thujan och murgrönan.De lyser så fint genast det börjar skymma och så roliga att se på då de byter färg.

Wasa Open Air - Roxette och Alphaville

Igår var jag och maken med > 10000 -tals andra människor på Karlsplan för att se Alphaville och Roxette. Vi hade som tur var sittplatsbiljetter så vi fick sitta och ta det lugnt  :-)  Bättre hade man sett om man letat sig ut på plan i folkmängden men hörde musiken gjorde man ju nog ändå. Vi kom till Karlsplan ca 19.30 så vi hörde inte Frida Andersson sjunga. Alphaville underhöll publiken i ca en timmes tid med många för mej obekanta låtar förutom de tre sista ( Big in Japan , Forever young och Sounds like a melody)  Roxette kom och levererade på scen i ca 1,40 h . Otroligt att Marie Fredriksson har kunnat komma tillbaka efter allt hon varit med om .Beundransvärt !



lördag 15 augusti 2015

Båtutfärd och god mat .

Mycket kan hända på bara några dagar och de senaste dagarna har varit smått omtumlande igen. Maken var på undersökning till sjukhuset och resultatet blev sjukskrivning  i 1,5 månad. Nu ska han ta det lugnt och ta hand om sitt hjärta  i väntan på mera åtgärder. Så kosten skall ses om ännu mer än förut. Tur att vi gillar sallader och grönsaker iallafall :-) Feta kantarellsoppor och såser var visst inte så populärt så svamparna får tillagas på annat sätt i fortsättningen . 
Igår var vi ut till Jannes saloon med båten tillsammans med min bror, svägerska och brorson. Vädret var otroligt fint. Lite kallt på sjön men i solen var det jättevarmt. Sen hade vi en sen middag hos oss tillsammans med dottern och hennes familj. Det var grillad lax på menyn och sallader i olika form som tillbehör. Lite kantareller fick också vara med-enbart stekta i lite smör och det gick bra det med :-) 


Melonsallad med parmaskinka hade dottern lagat och det var jättegott :-)

måndag 10 augusti 2015

Blommor i trädgården 10.8.2015

Clematis "Summersnow" blommar så vitt och fint nu. Smultronschersmin "philadelphus mont blanc" likaså.En vit ros som jag glömt namnet på och den gula "Bernstein" blommar  med mängder av blommor. Vit malva och lavendel finns också med på bilden.

Första turen med Flippern för i år.

I dag var vi ut en sväng med Flippern på sjön. Första gången för i år för min och Ladys del. Skönt med lite svalka i 25 graders värme :-)  Vi tog i land vid Faros  och köpte bollglass . Sen körde vi lite runt i skärgården men svängde hemåt då mörka moln började skymma solen.

söndag 2 augusti 2015

Mamma 70 år !

Igår firades min kära mamma som fyllde 70 år . Det var en fest tillsammans med närmaste familjen med mycket god mat och dryck och trevlig samvaro :-)


Min kära, vackra mamma. GRATTIS på  din dag :-)

lördag 1 augusti 2015

Tystnad!

Det har varit tyst här den senaste tiden men jag har inte hunnit eller orkat skriva. Lady som började löpa förra veckan blev akut dålig i lördags och vi fick besöka veterinären . Antibiotika och värkmedicin för att behandla en eventuell urinvägsinfektion fick hon. Hon blev snabbt bättre för att sen börja få konstiga knyckningar och det blev ett till besök hos veterinären. Lady var inte direkt villig att låta sig undersökas och veterinären tyckte inte att hon verkade vara i nåt akut dåligt skick så vi for hem igen med henne. Nu några dagar senare verkar hon börja vara sig själv igen. Jag är en hönsmamma och oroar mej fruktansvärt när någon är sjuk. Nu hoppas jag att inget mera händer och vi får ha en lugn och fin helg :-)

Lady - min lilla älskade vän