söndag 27 september 2015

Helgen

Igår efter jobbet var vi på middag till Tommy och Sara. Som vanligt bjöds det på delikatesser av alla de slag. Roligt att unna sig nåt riktigt gott emellanåt då vi ju försöker äta enbart "nyttigt" hemma . Nyttigt är också gott men man orkar inte varje dag få till det där lilla extra som gör det extra gott , om ni förstår vad jag menar :-) 
Efter middagen var vi en stund och kollade in Bocks Oktoberfest. Massor med folk och väldigt trivsamt ordnat.Första gången någonsin som jag varit på en Oktoberfest , så det var nytt för mej.

Idag var vi och köpte glasburkar att förvara tex torkade äppelbitar  i . Anders önskade sig en tork till födelsedagen ifjol men då var de alla slutsålda så det blev en till julklapp istället. Han har väl mest tänkt använda den till att torka svamp i  men idag har vi "äppeltork" på gång.

  Jag har också hunnit med att vara ute på länk mellan regnskurarna. Så skönt när man väl har kommit sig ut.  Har börjat köra med intervallträning ,så jag springer och går men ökar springandet lite mer hela tiden :-)




onsdag 23 september 2015

Måns Zelmerlöw - Should've Gone Home (Official Video)



Den är bara så bra Måns nya låt. Kan lyssna på den om och om igen  :-)

Nya tag !

Det gick inte riktigt som vi hade hoppats i måndags tyvärr. Makens ingrepp lyckades inte och nu är han hemma igen med flera månaders sjukskrivning framför sig. Nytt försök med ballongutvidgning om ca 3 månader. Stor besvikelse för oss alla men det är bara att ta nya tag och se framåt. Googlar och försöker hitta mera tips om mat som är bra och vad som är mindre bra. Mycket grönsaker , frukt ,fiberrika fullkornsspannmålsprodukter , fisk och fettsnåla mjölkprodukter lär vara bra. 
Var just en sväng till butiken och fyllde på matförrådet :-) 


Hjärtvänlig mat :-)   ( Bilden googlad / http://mabra.com/friskt-hjarta-smal-midja-med-dash-dieten/ )

söndag 20 september 2015

Korsnäs !

I helgen har vi varit i Korsnäs hos mamma och pappa tillsammans med Daniela, Alexander och Alicia som var bjudna på ett bröllop där. Alicia var med på bröllopet en stund och sen hade vi andra den äran att sköta henne några timmar :-) Det gick bra och efter en fin helg tillsammans med mycket god mat och umgänge så är vi nu hemma igen. 

Imorgon ska maken in till sjukhuset för de skall göra en ballongutvidgning ....  Han är lugn och tar det med ro medan oron gnager i mej. Hemskt att bara gå här hemma och vänta på besked om hur det har lyckats :-(  Allt kommer att gå bra men är man som jag så man oroar sig t.o.m då man ska få stelkrampssprutan var tionde år , så är detta en stor grej. Jag andas djupt och försöker hitta lugnet :-)

Tacobåtar med god fyllning åt vi igår då vi kom till Korsnäs.
 Blommor som ännu blommade vackert på gården och plommon som var färdiga att plockas.
Vi övernattade i gäststugan som är på bild längst nere till höger.

Mera god mat åt vi idag. Stek med potatis ,morötter och kantarellsås + sallad.
Jag älskar att äta mat men är inte lika intresserad att laga den själv ...tyvärr !

tisdag 15 september 2015

Laddat batterierna i skären.

Jag, Anders och Lady for ut till skären direkt efter att jag slutade nattskiftet igår morse. Det var otroligt varmt och skönt väder. Målade ytterdörren till nya förrådet men förutom det så njöt jag bara av vädret ute på bryggan med Lady :-)
 Bastubad på kvällen och efteråt lade vi oss på terassen i var sin solstol med filtar runtomkring oss och såg på stjärnorna. Anders hade tänt facklor och satt i vattenbrynet. Det var så vackert och rogivande. 



Jag köpte ljung och satte i blomlådorna vid grillstugan. Svärmors ros blommar
 fantastiskt vackert ännu med stora vackra blommor som tyvärr inte kommer
 sig till rätta på bilden. 


söndag 13 september 2015

4 månaders kalas idag :-)

Liten blir stor och snabbt går det :-)  Idag var vi och firade Alicia som blev 4 månader idag. Inte brukar vi ha som tradition att fira månadsdagar men då denna inföll på en söndag så tyckte Alicias föräldrar att det var trevligt med ett litet kaffekalas. Alicia ändras för varje dag som går. Härligt att kunna ta del av hennes utveckling och framsteg. Hon är en helt underbart söt liten tjej :-)



torsdag 10 september 2015

Äppel !

För två år sedan planterade vi våra två första äppelträd som jag hade fått till morsdagspresent. Redan ifjol fick vi några äpplen att smaka från det ena trädet. I år kom det ca ett tio liters ämbare fullt med äpplen från Pirja trädet .De är jättegoda men de flesta har lite skorv på sig tyvärr. Det andra "röd Melba" som är ett höstäppelträd har stora och vackra äpplen . De ser så fina ut där de växer . Väntar på att få hugga tänderna i ett av dem och smaka :-) 
Någon som har tips vad man kan göra för att hålla skadeinsekter av olika slag borta från äppelträd ? Vill helst inte använda mej av gifter....

Röd Melba



onsdag 9 september 2015

Båtutflykt till Kopparfuruskär.


Idag efter jobbet blev det en liten båtutflykt till Kopparfuruskär med korvgrillning och kaffe. Solen sken bakom molnen och det var rätt varmt och skönt. Roligt att göra små utflykter och njuta av stunden mellan jobb och andra plikter. 

tisdag 8 september 2015

Nya krukväxter !

Hösten närmar sig och jag får som vanligt inspiration att förnya här hemma - boa in mej och göra det mysigt . Började med att köpa några nya växter till vardagsrummet. Det blev en guldpalm och två vandrande jude plantor. Nu fattas höstgardiner, kuddar och ljus. Jag har haft höstgardiner i beige och brunt i flera år nu och nu skulle jag vilja byta ut dom mot nåt i lila kanske....


lördag 5 september 2015

Lördagsmys......

.........hemma hos oss :-)




                         Önskar er alla en riktigt fin lördagskväll !


fredag 4 september 2015

Ledig dag !

Efter 4 dagars jobbande är jag nu ledig fredag-lördag. Började dagen med att så gräsfrön där jag grävt upp hallonplantorna i trädgården. Sen blev det sen lunch vid Laanna -en Thai restaurang som har jättegod mat. Efter lunchen gick vi runt på torget där de hade höstmarknad och köpte nåt så  vardagligt som ett nytt dammsugarmunstycke och ett filter till centraldammsugaren . På kvällen var vi på  Sports träningsmatch i ishallen och det var nog en av deras sämsta matcher som jag har sett ...... Vi for därifrån till vår lokala pub Bocks och tröstade oss med en öl :-)  


Lunch vid Laanna.

Sport - Ässät 1-2

Efter matchen öl vid Bocks