lördag 31 oktober 2015

Ledig helg !

Äntligen ledig helg igen ! Veckan har varit rätt så tung men innehållit många trevliga stunder också. Maken fick kallelse till ett nytt försök med ballongutvidgning två månader snabbare än vad de hade sagt från början, så i onsdags vad det dags igen.  Bra att väntan inte blev så lång som det var sagt och nu är det gjort! Tidigt på onsdagsmorgonen for han in till sjukhuset igen och efter många timmars väntande för min del, så ringde han och berättade att det hade lyckats denna gång. Lätt hade det inte varit...att ligga vaken och stilla på en säng medan nån är inne i ens hjärta och petar i 3,5 timmes tid kräver uthållighet och styrka. Usch då , jag ryser bara jag tänker på det. Nu hoppas jag bara att han skall återhämta sig och får krafter tillbaka så han kan börja leva normalt igen.

Igår hade vi rekreationsdag från jobbet som började med cinemabowling. Det var kul men bowling är inte min starka sida. jag har inget bollsinne och har svårt att kombinera rörelserna när man bowlar. Efteråt blev det mat vid Rosso och att äta mat det är jag betydligt bättre på   ;-)  Jag beställde "Kyckling Saltimbocca" och till efterrätt blev det glass. Maten var jättegod .
 Det var en trevlig eftermiddag och sen blev det att se på ishockey i tv:n med maken då jag kom hem. 


söndag 25 oktober 2015

Gillar inte hösten när den är grå och regnig !



För exakt 3 år sedan föll första snön och det såg ut så här på vår gård. Idag är det grått och regnigt och det gillar jag inte alls. Det får gärna bli 5 minusgrader och snöa lite så det blir lite ljusare. Har inte så mycket att skriva om just nu. Tycker att jag inte hinner med så mycket mer än att jobba och sova. Folk påstår att man börjar sova mindre när man blir äldre men det gäller nog inte ännu mej. Under den mörka årstiden sover jag gärna 9-10 timmar per natt. Nattuggla som jag är så blir det ofta att jag lägger mej 01-02 tiden och sover gärna till 11 om jag är ledig. Dumt...jag vet :-)

onsdag 14 oktober 2015

GRATTIS MIN KÄRA PAPPA PÅ 75 - ÅRS DAGEN !

Idag har vi firat pappas 75-års dag i Brändö. Så roligt då krafterna börjar återvända för mamma efter alla behandlingar hon gått igenom så att hon orkade med att ställa till med släktkalas nu då pappa fyllde år idag.  Underbart att se både mamma och pappa pigga och glada :-) Trevligt att träffa släkten också. Det blir inte så ofta att man ses nuförtiden tyvärr. Våra skiftesjobb sätter stopp för många  evenemang men det är roligt alltid då när det passar.

Pappa med familjens charmtroll i famnen.
 Några av blommorna som jag hann fotografera innan jag for hem .
Tårtan och smörgåstårtan från Knips bageri var otroligt goda.
Det har varit en fin dag :-)

måndag 5 oktober 2015

Måndagen i bilder

Idag har jag köpt ljung till krukan ute på terassen.
 Ska ännu hämta lite grönt att blanda med runtomkring från skären.
 Några tallkvistar kanske...

Lady har fått för sig att hon ska stå och vakta gården efter att vi varit ute på promenad.
 Det tar en stund innan hon blir övertalad att komma med in igen :-)

söndag 4 oktober 2015

Helg igen!

Dagarna bara flyger iväg..... 
 Jag  jobbade nattskifte måndag - fredag och då orkar man inte så mycket annat än jobba-äta-sova. Igår kväll var vi och firade min fina svägerska som fyllde år för ett tag sedan. Då vi är många i familjen som har skiftesjobb så blir det ofta så att man får fira när det passar . 
Igår på dagen så deltog 3 av männen i familjen i en fisketävling och jag var ut och joggade med Linda
(för tredje gången denna vecka ).  Känns så bra då man orkar ta sig i kragen och utföra någonting vettigt . Jag har i veckan också köpt nya träningskläder som på nåt sätt gör det ännu roligare att träna. Jag behöver gå ner ännu några kilon i vikt och det är lättare att träna då man har någon att träna med , så nu hoppas jag att resten av kilona ska försvinna snabbt ;-) 
Idag var vi ut och körde och hamnade vid Köklot badstrand. Litet och mysigt ställe, har aldrig varit där förut.  Solen lyste och värmde så skönt. En riktigt skön höstdag. När vi kom hem skördade jag resten av vindruvorna så att inte frosten tar dem. De har lovat minusgrader på nätterna nästa vecka , så få se om vi får en tidig vinter i år? 
Köpte i våras två stycken hemtrevnad som vuxit sig ur krukorna i köksfönstret. Delade och planterade om dem + friserade lite...så få se om de överlever min behandling. Jag har aldrig förut fått hemtrevnad att överleva mer än nån vecka hemma hos oss , så jag är förvånad över att dessa två vuxit som ogräs.


Köklot simstrand idag.

Druvskörden

Beställde två tunikor igår. Kunde inte bestämma mej för lila eller röd ,
 så det fick bli båda två :-)

Nya träningskläder och skor
 och på väg att springa 

Hemtrevnad