torsdag 31 december 2015

Gott Nytt År !



Några timmar kvar av år 2015. Själv ska jag och jobba men hinner hem för att skåla in det nya året vid tolvslaget  :-)  Det har varit ett omtumlande år med mycket oro men också en hel del glädje. Mamma blev opererad för bröstcancer och fick behandling för det. Cytostatika och strålbehandlingarna är nu avslutade och mamma mår bra . Hon är en stark kvinna som jag beundrar mycket.
I maj fick vi vårt första barnbarn Alicia. En underbar flicka som har förmågan att linda oss alla kring sitt lillfinger. Hon gav oss glädje när vi skulle igenom nästa bakslag -makens upprepade försök till ballongutvidgning i hjärtat. Nu är det också åtgärdat och nu hoppas vi bara på att han ska kunna återgå till ett helt normalt liv igen efter denna prövning. 
Fester har vi hunnit med av olika slag. Mamma fyllde 70 i augusti och pappa 75 i oktober , sen så firade de också 50 årig bröllopsdag i november  :-) Sen har vi ju firat alla andra födelsedagar i familjen också fast de inte har varit jämna.
En ny bil står på listan över positiva saker. Den gamla höll på att säcka ihop helt så det var i sista sekunden vi fick den utbytt. Hittills är vi så nöjda över vår Skoda Octavia.
Mera glädjeämnen är att vi ska bli farmor och farfar men det blir först i nästa år.
Nu hoppas jag att 2016 ska bli ett år vi alla kan minnas med glädje. Jag försöker göra så som bilden ovanför säger - välja att se nåt vackert i varje dag. Fast det kommer tråkigheter emot så är det bättre om man kan hitta det lilla vackra i någonting varje dag - så kommer jag att försöka göra om det bara går . Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År !

onsdag 30 december 2015

Kaavya Cuisine



Idag kom jag mej till simhallen för att vattenjogga igen. Efter en timmes vattenjogging och  varmt bastubad så var jag ganska mjuk i kroppen. Så skönt att röra på sig. 
Efter motionerandet blev det lunch vid en Indisk restaurang "Kaavya Cuisine" som jag inte besökt förut. Jag åt räkor i lök-tomatsås kryddat med indiska kryddor.Ris,grönsaker , en linssås och en yoghurtsås hörde till + ett bröd som var jättegott som man skulle doppa i såserna. Det var en ny smakupplevelse för mej och gott var det :-)

tisdag 29 december 2015

Julklappsbok


Jag läste ut min julklappsbok på några timmar ikväll. Jag hade läst flera recensioner av boken och blev så nyfiken på den så jag önskade den av tomten :-) Boken handlar om en kvinna som blir lämnad av sin man efter många års äktenskap och hur hon sen överlever och går vidare i livet. En stark och gripande berättelse med tanke på att mycket av det som berättas i boken antas vara självupplevt av Martina som också blev lämnad av sin man nyligen.

söndag 27 december 2015

Julen i bilder !


Julafton firades med julmat hemma hos mina föräldrar tillsammans med en del av familjen. Tomten hade varit snäll och smygit klappar under granen medan vi var borta som vi öppnade när maken kom från jobbet . Kalevalasmycket med de 5 hjärtana fick jag från honom :-)
Juldagen blev det mat hemma hos oss . Skinka, kalkon och fisk i olika varianter.

Vår fina Lady med julröd rosett . Tre nya julgransprydnader fick jag till granen i år. Så fina på olika sätt alla tre. Julblommor hör julen till och korgen längs till vänster hämtade maken hem. En röd amaryllis av mamma och pappa pryder matsalsbordet och julstjärnan har jag själv köpt.
Igår var maken ledig och vi körde ut till skären och kollade vattenläget som var högt men inte nått fram till köket ännu. På kvällen blev det ishockeymatch tillsammans med min bror , min svägerska och brorson :-) Tyvärr blev det ingen vinst denna gång heller.....  Efteråt for vi alla en sväng till Bocks där det var fullt hålligång.

onsdag 23 december 2015

Granen är klädd!


Vi har varit så sjuka i detta huset så jag har inte orkat blogga alls. Både jag och maken hamna på antibiotikakur och när febern ville börja stiga mot 40 grader var det inte roligt alls. Nu är min kur slut och jag får börja bygga upp mej själv igen. Jag jobbar natt nu före jul och har sen ledigt mellan jul och nyår. Det ska bli så skönt ! Maken hade inte samma tur med jobblistan.För andra året av tre ska han jobba julaftonkväll !!!! Jag biter ihop men muttrar högljutt för DET DÄR är inte RÄTTVIST !!!  Julannandagen får han vara ledig sen jobbar han fram till nyår.......nej jag är inte alls bitter...bara liiiite ;-) 
Slutgnällt ! Nu är granen på plats iallafall och trots jobbnatt så ska jag bada julbastu före jag far iväg :-) God Jul på er allihopa ! Hoppas alla får vara friska och må bra .

torsdag 10 december 2015

Bloggvinst !

Idag fick jag ett samtal från posten om ett paket som fanns att hämtas ut. Paketet innehöll min bloggvinst från en annan nattuggla som bloggar . Jag är så glad över min fina vinst :-) 
 Tusen tack till dej Nattugglans garnpåsar.

Lady lade sig genast tillrätta bredvid kudden :-)

onsdag 9 december 2015

Julkort !

Ikväll skrev jag mina julkort och nu är de insatta i det röda postkuvertet redo att postas. Jag har alltid tyckt om att få och skicka julkort själv . Jag sparar alltid fjolårets julkort och går igenom dem när jag skriver årets julkort. Jag försöker gissa mej till vad olika människor  kan tänkas gilla för julkort och så utgår jag från det när jag sen väljer och skriver mina julkort. 
I år har jag bara tre olika julkortsalternativ och de har alla samma motiv , det är bara "dekorationsramarna" som är olika.
Mängden julkort som jag skickar har minskat mycket eftersom folk inte verkar gilla att skicka julkort längre. Det är lättare att sätta in en hälsning på facebook. Jag håller med om det men tänker fortsätta skicka julkort till de som själva lägger ner tid på att skicka julkort och kanske också blir glada av att få ett riktigt kort i postlådan :-) 

27 stycken blev det i år :-)

måndag 7 december 2015

Vintersemester och Tuuribesök

Idag började min vintersemester som jag inledde med att fara till Tuuri och shoppa med min svägerska. Dottern med familj var också där och vi hade en riktigt trevlig dag tillsammans. Några julklappar blev köpta men det finns en del kvar att handla ännu. 
Imponerad av alla juldekorationer och ännu mer besatt av vitt efter denna dag. Jag har alltid mycket rött på julen -gardiner , mattor, kuddar osv  men de senaste åren har granen enbart varit pyntad i vitt. Så rent och vackert tycker jag. Idag såg jag flera vita tomtar som gärna hade följt med mej hem ;-)


Klicka på bilderna så blir dom större !


torsdag 3 december 2015

Baba De Caracol

Jag har förut skrivit om snigelkrämen som jag har använt HÄR . En underbar kräm som var jättebra för min hud. Jag har också använt en liknande produkt som jag beställde via nätet och som var betydligt billigare, om den sen var bättre eller sämre än den dyra det vet jag inte riktigt. Nu har jag iallafall beställt två nya produkter som jag ska prova och se hur min hud reagerar på dem. Den ena är Baba De Caracols "Day & Night Creme"  och så  Caviar de Esturion som är en ögonkräm. Efter att ha varit sängliggande i feber och med förkylning de senaste dagarna så känns det välbehövligt med lite skönhetsprodukter som kan ge en lystern tillbaka i hyn. Åtminstone kan man ju hoppas ;-) Min hud är väldigt känslig och reagerar snabbt på när det blir torrare luft inomhus vintertid. Huden börjar klia och händerna spricker lätt sönder så det är bra att hitta produkter som passar . Jag får återkomma till senare om produkterna verkar bra eller dåliga.