tisdag 26 januari 2016

Utvärdering!


Före julen köpte jag dessa två produkter och jag skrev också att jag skulle skriva vad jag tycker om dem när jag använt dem en tid. Snigelkrämen som man kan använda som dag eller nattkräm är jättebra. Den far snabbt in i huden och känns varken kladdig eller gör ansiktet glansigt. Den kommer jag att köpa mera av. 
Ögonkrämen tog jag för mycket av första gången som jag använde den och fick röd hud där jag satt av krämen. Läste på nätet att flera med känslig hud reagerat på den fast den skall vara väldigt mild och att det behövs bara pyttelitet  av den per gång. Vågade mej på att försöka igen och satte bara en liiiten droppe under båda ögonen och då reagerade jag inte. Kommer knappast att köpa den igen för jag tycker inte att den ger den känsla jag vill ha när jag vaknar med trötta ögon på morgonen och vill känna mej piggare ;-)

söndag 24 januari 2016

Uppdatering!



Förra helgen hade maken hämtat sushi som vi åt framför tv:n på lördagskvällen.
Vi är inga vana sushi ätare men det blir godare för varje gång man äter det.
Beställde en bok från Adlibris om att äta efter sin blodgrupp.
Väldigt intressant läsning tycker jag. 
Igår var vi på ishockeymatch på eftermiddagen och sen var vi bjudna till min bror med familj på tortillakväll.
Det var jättegott och så roligt att tillbringa lördagskvällen tillsammans med dem och min mamma och pappa som också var där.
Idag var vi ut till skären .Tommy och Sara kom också dit . Männena höll sig mest på isen medan jag ,Sara och Lady gick en promenad och satt sen i köket och drömde om sommaren :-) Före vi for hem blev det korvgrillning i grillstugan.

Nu är det verkligen vinter !

tisdag 12 januari 2016

Tomtarnas tur att plockas bort !

Efter 4 nätters nattjobb är jag nu ledig igen ett par dagar.  Maken började med sina 4 nattskiften då jag slutade , så vi byter av varann . Han är i lite bättre skick men denna virusförkylning eller vad det nu kallas som vi har haft är nog så seg. Jag har känt mej helt återställd de senaste dagarna och det är så skönt. Jag har varit duktig och motionerat. 7 minuters passen går nu mycket bättre än förut och jag har varit ett par gånger på löpbandet också. Första gången fick jag nog gå i väldigt långsam takt för jag kände att min kropp inte klarade av mer men ikväll gick det betydligt bättre , så nu är jag igång igen :-)

Idag har jag varit och lekt med Alicia på eftermiddagen och när jag kom hem så städade jag äntligen bort tomtarna från hyllorna. Mina två stora tomtar står ännu kvar på sina platser och min fina lilla stugby flyttade jag till matsalsbordet så den får stå där och lysa upp ännu ett par veckor. Jag brukar bygga upp en liten tomteby runt stugbyn med små julgranar , snögubbar , tomtar och den stora julkyrkan men de är nu undansatta tills nästa jul. Jag måste städa bort lite i taget , vill inte riktigt släppa "julmys" känslan helt ännu. Varje dag blir det nu ljusare och längtan efter våren blir starkare , så snart är jag mogen att plocka bort allt som hör julen till :-)

Min fina lilla lysande stugby .

lördag 9 januari 2016

Förkylningsdryck !

Här är ett tips på en dryck som är jättebra då man är rosslig och hostar.

 -2 msk torkad timjan. 
 -1 bit (ca 3 cm) skalad färsk ingefära som man skär i små tunna skivor.

Lägg i en kastrull och häll på 1 liter vatten. Låt koka upp och sen småkoka i minst 10 minuter. Sila bort timjan och ingefärabitarna och lägg drycken i en termos. Pressa en citron och häll i saften-eller en del av den om du inte tål den sura smaken . Smaksätt med honung när du dricker.

Jättebra då man har hosta .

Att gurgla med saltvatten flera ggr om dagen är lenande vid halsont !

Julgranen åkte ut idag !


Ville inte kasta ut den ännu då den ju var så vacker där den stod men barren började lossna så det var nog dags att ta ut den . Tomtarna är kvar ännu men det är svårt att orka göra många projekt när man är vaktrött så de får nog stå kvar några dagar till .

onsdag 6 januari 2016

Motion och hälsa !

Det är kallt ute idag -22 grader just nu. Vackert ser det ut att vara där ute men jag har ändå hållit mej inomhus för att inte irritera mina luftrör. Maken är feberfri idag men fortfarande på sjukhus. Få se om han måste lämna dit ännu en natt eller om jag får hem honom. 
Jag har iallafall pysslat på här hemma . Städat lite och funderat på om julen ska städas bort eller ej , än så länge är tomtarna kvar på sina platser. 
Jag har undrat över hur jag (vi) i år kunde bli så här långvarigt förkylda som nästan aldrig brukar få en förkylning. Tror att en del beror på att maken inte har jobbat på hela hösten och därför inte släpat hem massor med "bobbor" som han annars brukar göra då han besöker alla sjuklingar i sina hem. Jag har tänkt att då man varje dag blir utsatt för  "bobbor" av olika slag i liten dos, så stärker det kanske immunförsvaret och man blir inte lika lätt sjuk.
 En annan sak är att jag alla andra vintrar ätit extra vitaminer men inte i år. Det påstås att extra vitaminer inte behövs...så jag har bara ätit nån D-vitamin då och då. Nu är vitaminburken framme igen + havtorn och massor av vitlök . Örtte , ingefära , honung och citron är också bra att få i sig dagligen.....fuskat med det också :-( 
 Nåja nu då jag iallafall börjar vara mitt gamla jag igen så måste immunförsvaret stärkas och kroppen väckas igen. Jag är urusel på att träna, jag vill men hittar aldrig riktigt motivationen. För nån dag sen läste jag i en Må bra tidning om en kvinna som börjat träna med en app.
 7 minuter varje dag ska man orka träna och det borde tom lata jag orka göra. Jag har laddat ner den ( gratis) och de senaste 4 dagarna har jag gjort övningarna. Det är 12 stycken med korta pauser emellan.Första dagen hoppa jag över 3 övningar och det var så tungt att utföra dom andra 9. Den andra dagen gick det lite bättre och bara 1 övning hoppade jag över då jag inte riktigt vet hur den ska utföras korrekt. Idag gick det jättebra och jag orkade med många fler upprepningar än förut på den tid som jag hade på mej att göra övningarna. Jag har tom blivit svettig på dom 7 minuterna. Dessa övningar gör nog inget större underverk på min kropp men det är ett steg mot att motiveras göra fler övningar och längre tid :-)  Har också lagt till ett 10 minuters pass på min "core twister" som jag fick i julklapp. 17 minuters pass med muskelträning efter att inte ha gjort någonting på 1,5 månad är rätt ok tycker jag. Hundpromenader och jobbpromenader kommer till som bonusmotion. Vill också komma mej oftare till simhallen och vattenlöpa + göra ordentliga intervallpass på löpbandet men det kommer så småningom hoppas jag :-)

core twistern

7 minuters appen

En bild på julkrukan med amaryllisen
som jag fick av maken till jul.
Nu är många blommor utslagna och den är så fin .

tisdag 5 januari 2016

Nyårslöftet......

......att se något vackert/positivt med varje dag , blev redan idag till en utmaning. Maken hade tid för angiografi idag. De skulle kolla upp att allt var som det skulle efter ballongutvidgningen eftersom den var rätt komplicerad. Allt var ok , ringde han och sa redan tio tiden imorse .Han skulle komma hem på eftermiddagen men då fick han hög feber , så det blev ingen hemfärd. Julafton firade vi inte ihop pga jobb , nyårsafton likaså men idag skulle vi ha fått fira trettondagsafton med att båda vara lediga och så blev det så här :-( 
Nå han blir ju omhändertagen och mej går det ju ingen nöd på iallafall.  En dag som inte blir som man tänkt sig utan sjukdom slår till igen - inte positivt alls . Jag kan hitta det vackra i åtminstone denna dag iallafall . Jag har umgåtts med mitt underbara barnbarn och hennes mamma. De ger mej sån glädje . Hemma väntade en annan som gav mej massor av kärlek , Lady :-)  Jag har ätit god mat idag och jordgubbar-hallon-blåbär med grädde som efterrätt. Värmt mej med ett bastubad , så visst hittade jag nåt bra med denna dag ändå .


Längtar till sommaren nu.......

lördag 2 januari 2016

Familjemiddag vid Rosso idag

Vi brukar ha som tradition att gå ut och äta runt nyår då vi firar förlovningsdag på nyårsafton. I år passade det bäst att fara ut och äta just idag eftersom jag jobbade morgontur och har ledig kväll. 
Vi fick med oss hela familjen till Rosso för att äta gott ,vilket var väldigt roligt .
 Ett gäng på nio personer med rätt hög ljudnivå pga prat och många skratt tack vare vår yngsta familjemedlem Alicia som vet hur man underhåller folk :-)

På bilden finns också min fina amaryllis som blommar så otroligt vackert. Min matportion uppe till höger. Smörstekt lax med ravioli -det var jättegott. Efterrätten nere i vänstra hörnet -tre olika sorters glass. Bananasplit-kinuski och jordgubbhallonsorbet med grädde.