söndag 28 februari 2016

Mörkläggningsgardinerna på plats.

Inga mönster alls bara vitt och beige i sovrummet nu. Nuförtiden kan man köpa
 jättefina mörkläggningsgardiner men då jag köpte dessa så fanns det inte så mycket
 att välja mellan men de mörklägger jättebra. Vakade må-fre och de dagar som
 solen tittade fram var det jättesvårt att sova då det var så ljust. Nattetid måste
 jag ha en nattlampa på någonstans så jag kan urskilja saker om jag vaknar , det får
 aldrig vara kolmörkt.Dagtid är det ändå rätt svårt att sova om man har dagsljus
 i rummet. Drar man för dessa gardiner så blir det perfekt ljus att sova i. 
 Ikväll är det makens tur att fara i nattjobb så imorgon ska han få sova i ett
 mörkt sovrum :-)  Jag ska passa på att se en film (som han inte bryr sig i att se)
 och mysa med Lady. 
Ha en fin söndagskväll allihopa !

Lördagsmys !

Igår kom en del av familjen hit på middag. Jag hade lagat till en taco/tortilla måltid som smakade helt underbart efter några veckor med "dietmat". Så gott att frossa i ost och tacoships med olika dipsåser och visst måste man få unna sig ibland :-)  Maken har gått ner 6 kg på några veckor och jag 3. Försöker äta broiler , fisk och mycket grönsaker och sallad. Har lämnat bort kolhydratrika livsmedel och motionera mera. Jag har mest haft sug efter ost - smält ost på varma smörgåsar eller pizza under dessa veckor . Jag älskar att äta sallader av olika slag , så den biten är ingen uppoffring alls. Jag tror att bra mat i kombination av lagom med motion är bästa sättet att gå ner i vikt. Vi gick ner i vikt för nåt år sedan men på sommaren smög det in kolhydratrik mat i kosten igen och vikten vi tappat kom tillbaks.
Efter att vi frossat i god mat så blev det då Mello. Tror de flesta av oss var överens om att Molly var bäst igår. Efter den svenska uttagningen såg vi på UMK som jag bandat in eftersom programmen kom samtidigt. Sandhja blev det som ska representera Finland i årets Eurovision. Av de bidrag som fanns att välja mellan så hade jag tre tänkbara vinnarfavoriter men Sandhja var inte en av dem. Låten påminner mej om discolåtar från 70 talet. Smaken är som baken-vem vet hon kanske tar hem vinsten i år.


lördag 27 februari 2016

Ledig helg !


Efter att ha jobbat en vecka i sträck har jag nu ledig helg. Jag slutade vaka igår morse och efter att ha umgåtts med dottern och barnbarnet på dagen så började jag städa. Jag vill ha ordning och reda runtomkring mej men då man har en familj som inte riktigt är likasinnade så smittar råddigheten av sig och man blir själv lite lat ;-)
 Igår fick jag iallafall en hel del gjort här hemma och det känns riktigt bra. Gardinerna borde jag byta i sovrummet för nu har ljuset börja störa då man ska sova efter nattvaket. Mörkläggningsgardinerna är enfärgat beiga så de är inte direkt snygga men de fyller sin funktion. Löpbandet hann jag med också och sen blev det bastubad :-) 
Idag kommer familjen hit på taco/tortilla middag före Melodifestivalen i tv. Det är ett program som inte missas i detta hus.
Hämtade just ut ett paket från Siwa som jag beställt från Ellos. En blå , lätt, mjuk och otroligt skön tunika. De har börjat sälja skönhetsprodukter där nu också och de hade erbjudande på hårvårdsprodukter från John Frieda som jag beställde av. Blir intressant att se hur de fungerar i mitt hår.

Tunikan och hårvårdsprodukterna.




fredag 19 februari 2016

Fröna har grott!

Sådde ampeltomatfrön för en tid sedan och nu har de grott och är så här stora. Blir intressant att se om jag klarar av att få dem att bli till ampeltomater 😊

tisdag 16 februari 2016

Bastu !!!

Efter att ha skottat snö ikväll så tänkte jag att det skulle passa bra med bastubad. Städade undan i badrummet och plockade bort saker från bastun som jag tydligen satt in dit i julas!!!  Jag som alltid brukar bada bastu minst en gång i veckan har inte badat bastu sen dan före julafton !!! Jag vet inte riktigt vad som har hänt? Är jag så upptagen med annat att jag glömt bastubadandet? Jag älskar att sitta i bastun och fundera -analysera  mej själv och livet runtomkring. När barnen var små satt de ofta med mej och diskuterade. Bastun är en bra plats för tankar och funderingar. Maken gillar inte att bada bastu men kommer med en stund ibland när han känner för det. Ikväll har jag bastat länge och peelat mej , gjort lerinpackningar och ansiktsmasker. Efter bastun smorde jag in mej med en lotion från Victoria´s Secret`. Nu känner jag mej så mjuk och väldoftande. Jag måste verkligen börja komma ihåg att bada bastu.....


Här är kvällens skönhetsprodukter :-)

HÄRLIGT VINTERVÄDER IDAG!



Idag visade sig vädret verkligen från sin bästa sida. -2 grader och solsken. Helt perfekt enligt mej. Vi for ut till Södra Vallgrund och gick runt en stund vid fortet och njöt av frisk luft och sol. Skärivägen var inte plogad så vi slapp inte ända fram till sommarstugan men det gick bra ändå.

söndag 14 februari 2016

Trevlig vändag!

Trevlig vändag !

torsdag 11 februari 2016

Benvärmare !

Är så glad över mina nya fina benvärmare som min mamma stickat åt mej och som jag fick idag. Är ofta frusen av mej på jobbet och måste absolut ha stickasockar på mej då jag har nattskifte.Nu får jag också ha dessa som värmer benen. Använder ofta leggings och tunikor och benvärmare passar jättebra att använda till det. Jättefina färger har mamma stickat dom i. Blått är min favoritfärg :-) 


måndag 8 februari 2016

Fröpaket !



Idag kom fröna som jag beställt från Korpikangas frö. Så roligt att få börja så och se när det börjar växa. Alla fröpåsarna är inte mina.....  de ska fördelas inom familjen ;-)

lördag 6 februari 2016

Olivträd.


Ifjol köpte jag en olivplanta som var formad runt en båge och som nu har överlevt vintern såhär långt i vårt sovrumsfönster. Igår tog jag och planterade om den och eftersom det var två plantor som virats runt bågen från varsitt håll så fick jag två krukor med olivträd i. Jag vill försöka få dem som små träd vilket inte är det lättaste när de varit böjda runt bågen men jag försökte räta ut stammarna så mycket jag kunde och så beskärde jag rejält. Få se om de klarar av behandlingen eller vissnar bort. Nån som har erfarenhet av olivträd? Jag har läst mej till att jorden ska blandas upp med tex kaktus eller planteringsjord + gärna lecakulor för att inte vara för kompakt.Sen vet jag inte om eller när man ska gödsla? Hoppas de överlever tills jag kan sätta ut dem i uterummet .Roligt med lite annorlunda växter tycker jag :-)

fredag 5 februari 2016

Fredag !

Köpte årets första tulpaner idag.

Amaryllisen som jag fick till jul av maken
 blommar nu med en till blomstjälk
.


Var till Laannas och åt lunch idag efter att jag varit till frissan och klippt mej.
Maten smakade lika gott som vanligt :-)
Igår hände en rolig sak när jag och maken var och handlade lite mat efter hockeymatchen. Minimani har ju nu börjat ha öppet till kl.22.00 och det var jätteskönt att handla när det nästan var folktomt där .  När vi hade betalat och skulle gå ut till bilen så kollade jag kvittot då jag tyckte att det blev så dyrt det vi hade köpt.Såg då en summa på 38 euro för 200 stycken plastpåsar !!!  Hmm....gick tillbaka till kassa tjejen och sa att jag nog inte behövde 200 påsar ;-)   Flickan tog det med humor och gav pengarna tillbaka för plastpåsarna och som kompensation fick vi gratis de 2 påsar som vi köpt på riktigt :D  Det blir ofta fel men 198 påsar var rätt mycket fel ,så tur jag kollade kvittot och fick pengarna tillbaka direkt.

måndag 1 februari 2016

Icebug

Mamma och pappa hade köpt sig nya skor idag - Icebugs. Visste inte vad det var så jag googlade och kom till att jag också behöver ett par såna. Efter ett avslappnande besök i Tropiclandia for jag via Prisma och köpte ett eget par åt mej. Nu kanske jag slipper stukade vrister när jag promenerar med Lady eller går till jobbet.De har 32 stycken "piggar" under skon som skall undvika att man inte halkar.  Blir intressant att se hur bra de fungerar men jag har använt upp en hel del halkskydd och många av dem faller bara av skorna så detta borde ju vara ett bra alternativ 👍

Vår i luften !

Idag känns det verkligen som om det är vår i luften . Tog en långpromenad med Anders och Lady och det var så skönt när solen börjat värma och fåglarna kvittrade. När vi kom hem gick jag ut till inglasade terassen där det var 25 grader varmt i solen :-) Jag fick bråttom att röja undan där så jag får börja gå ut och dricka mitt eftermiddagskaffe där när vädret tillåter.
 Igår tog jag ner julgardinerna i nedre våningen och bytte till blått tema. På kvällen satte jag mej ner vid datorn och gick igenom Korpikangas frö sortiment på nätet (avviker lite från katalogen har jag märkt) . Fick beställningen gjord så nu är det bara att vänta på fröpaketet och sen börja så. Jag drömmer om ett växthus ute vid skären.Vill gärna ha ett tillräckligt stort så man kan odla allt man behöver där. Blir knappast av ännu i sommar men drömma får man ju :-)

Frökatalog och trädgårdsinspiration.