måndag 25 april 2016

Thaimat och planteringar!

Det blev thaimat till lunch idag. Vi började både maken och jag städa i skåp och lådor och tyckte det var skönt med en paus så vi for till Laanna och åt. Maten var som vanligt jättegod. Idag hade bl.a  kyckling med ananas i kokosmjölksås som jag inte har ätit där förut och som var så gott.
Var via Plantagen på hemvägen och där kunde jag inte motstå
 att köpa hem denna honungsmelonplanta .
Blir intressant att se om jag lyckas få nån melon på den:-)
 Köpte också näring till mina tomater.
Planterade om mina ampeltomatplantor som blivit såhär stora redan.
Chiliplantorna har inte riktigt vuxit så mycket som dom borde . Blir det en varm och fin sommar borde jag ändå hinna få chilin på dom.

Idag vaknade jag upp.......

.......till denna syn igen !

Snöa får det gärna göra tidigt på hösten när det annars är mörkt och ruggigt men inte nu. Undrar hur mina vårblommor gillar läget där under snötäcket.
Jag brukar ofta ha min vintersemester i april och de flesta år har det varit varmt och skönt då. I år delade jag upp semestern så jag hade sista veckan i mars, sista i april och så ännu sista veckan i maj . Sommarsemestern blir först i augusti men då får jag vara ledig i 5 hela veckor och det kan behövas med allt program som vi har inbokat då :-) 
Nu ska jag ta tag i dagen. Ha en bra dag allihopa !

söndag 24 april 2016

Söndag !

Vilken skön dag det har varit idag.Maken for tidigt iväg och fiska med pojkarna i familjen men jag fick sova länge. Steg upp och drack kaffe och sen ut på morgonpromenad med Lady. Satte igång en disk- och en tvättmaskin och sen kom två glada flickor hit och höll oss sällskap :-) Lagade sallad till lunch åt oss och sen blev det en långpromenad .
 Maken kom hem ganska tidigt (hmm....liiite kallt på sjön kanske ;-) ) så snart ska vi se på en film. 
Provade annars Kärchern för nån dag sen och blev jättenöjd. Terassglasen blev rena och fina och det gick så lätt att tvätta dom...eller torka dem rättare sagt kanske.
De har lovat dåligt väder nu några dagar så jag har bra med tid att reda upp i huset. Hade det varit fint väder hade vi nog sovit på skären....men nu får det bli städning istället. Ser fram emot shoppingresan till Umeå i slutet av veckan och tills dess har de lovat lite bättre väder iallafall :-) 

Lady trivdes uppe på terassen idag .
 Där har hon bra koll på allt som händer ute på gården.

April väder och semester igen !

I början av veckan var jag hos mamma och pappa i Korsnäs
 och på tisdagen när vi vaknade var hela gården vit av snö.
 På eftermiddagen sken solen och nästan all snö hade smält bort.


Nu har jag helgen ledig och sen semester hela nästa vecka ,
det firade vi igårkväll med sushi som maken hämtade

 från C-M .

Idag for vi ut till skären för att räfsa lite då det var lovat sol hela dagen. Jag hann bara börja räfsa då det började komma ner hagel i mängder över mej och Lady. Vi gick in och lagade mat och en stund senare sken solen igen och haglet hade smält bort. Vi gick ut igen för att fortsätta räfsa men det gick ca 5 minuter så kom en ny hagelskur över oss.Då fick jag nog och vi körde hem igen.Vi hade inte tänkt övernatta denna gång men vi kom hem lite tidigare än vad vi planerat.

Hemma sken solen och vårblommorna hade slagit ut i rabatterna. Omväxlande väder minst sagt men nu önskar jag nog lite mer sol och värme och ingen mera snö eller hagel.

söndag 17 april 2016

Kärcher


Idag köpte jag också en Kärcher att använda vid fönstertvättandet.
 Alla som har en så säger att den är så bra.

 Jag som inte är en så aktiv fönstertvättare kanske orkar tvätta fönsterna oftare
 med den här?
 Bara den har laddat så ska jag testa den ...få se då vad jag tycker  :-)

fredag 15 april 2016

Veckan i bilder !

I måndags fick jag en för tidig födelsedagspresent nämligen ett citronträd.
 Har länge önskat mej ett sådant så jag är jätteglad :-)

Maken har semester så vi har varit i skären sen i tisdags. Såhär vackert var det på tisdagskvällen i vår vik. Nu är vi hemma igen och jag ska i nattjobb men så mycket har vi hunnit med på mina lediga dagar och det har varit så skönt ute på villan.


Lady har fått kolla på fiskar i vattnet ...en av hennes favoritsysselsättningar .

Kallt men soligt .Nästan all is har försvunnit så snart kan man sätta ut båten.

Lady kollar efter fiskar.


Jag tackar för alla gratulationer som jag fått och alla som uppvaktat mej på min födelsedag. Jag hade en jättefin dag ! Bilden är inte från igår utan från i somras då mamma fyllde 70 och jag lånade hennes blomsterkrans :-)