tisdag 31 maj 2016

Första båtutfärden och vår körsbärsbuske !

Idag efter jobbet for jag och maken ut en sväng med båten till Jannes saloon. Det var första båtutfärden för min del i år. Vi hade tänkt spela minigolf ute på Vasklot men där var så mycket folk och banan som vi ville spela hade de inte öppnat ännu tydligen. 
Det är så skönt att ta svalkande båttur när det är så varmt som idag. 
+25 grader i skuggan har termometern visat som mest idag. Riktigt skön sommarvärme :-)




Vi tog i land vid Jannes saloon för att släcka törsten i värmen.
Körsbärsbusken på vår gård har en hel del blommor i år.
 Ifjol hann fåglarna äta upp alla våra körsbär över en natt :-(

söndag 29 maj 2016

Det blev en tjej !

Efter en enormt spännande lång dag som sen gick över i ännu en dag ...så blev jag äntligen farmor till en liten tjej.  Så nu har jag  ännu en titel att vara stolt över och leva upp till :-)
Lilla Freja född 28.05.2016 kl.05.24 och  hon var  48 cm lång och väger 3325 då hon föddes.
Lilla söta Freja har också hon långt mörkt tjockt hår (som Alicia då hon föddes).
                                             Välkommen till världen lilla vän !

Varmt GRATTIS till Tommy och Sara !
(Googlad bild)

fredag 27 maj 2016

Semester igen !

Denna vecka har jag igen semester och jag har haft så mycket program att jag inte hunnit med att blogga ;-) Jag har hunnit umgås med många vänner denna vecka och det har varit kul . Maken har varit och fiskat lax i veckan så nu har vi lax i frysen igen . Jag har handlat blommor till balkongen och terassen + fyndat lite nya inredningsdetaljer . Nu ska jag njuta av ännu en ledig helg innan jag börjar jobba igen.

Nymålade terassväggar och nya lavendelfärgade gardiner.

Mina blommor.

Körsbärsträdet blommar + andra blommor.

Köpte 2 fjärilar som har stenar i samma färger som terassinredningen går i.

torsdag 19 maj 2016

Amarillos House burger

Idag var jag till Amarillo och åt deras Houseburger där biffen är gjord på gädda och lax. 1 euro per burgare går till Kvarkens havsöring rf för att stödja utplantering av havsöring. Maken har varit med och grundat denna förening som gör ett viktigt arbete för att förstärka havsöringsstammen i Kvarken.


Lite snacks medan vi väntade på Houseburgaren.

Biffen gjord på gädda och lax var riktigt god.
Batat istället för potatis var riktigt lyckat .

Det blommar .....

...i gult och blått.

söndag 8 maj 2016

Morsdagsfirande !

I år blev det morsdagsfirande i två dagars tid. Igår firade vi min fina mamma och idag blev jag och svärmor firade. Det är svårt då man skiftesarbetar att hinna fira alla på en och samma dag. Maken har jobbat dagsskiften hela helgen och själv har jag nattskiften. Så igår firade vi min mamma före han for i jobb och idag firades hans mamma efter att han kom från jobbet :-)  Jag vet inte när jag senast hade morsdagsbjudning hemma hos oss för de som jag är mamma till. Tror det kan vara en tio år sedan kanske? Det blir lite så då man skiftesjobbar och så blir det lite väl mycket om man ska fira tre stycken efter varandra ...orken och magen tar stryk av allt ätande på alla olika ställen ;-)  Jag tycker det har gått bra iallafall fast jag firats lite i farten mellan annat firande men visst var det roligt att i år kunna ställa till och bjuda hem barnen med familjer på lite mat en gång :-) Maken jobbade så han fick inte vara med på morsdagslunchen men vi var snäll och sparade lite mat åt honom tills han kom hem ;-) Nu har jag sovit några timmar för att orka mej igenom ännu en jobbnatt men sen är jag ledig ett par dagar igen .

                            Önskar alla en trevlig fortsättning på morsdagen!


Tårtor hemma hos mina föräldrar .

Morsdagsblommor .

Lady har också firat mej idag med närhet och pussar :-)

fredag 6 maj 2016

Citron !

Idag skördade jag min första citron från mitt citronträd :-)

Såhär fin var den inuti och inga kärnor  !?


Smakade bra på broilerschnitzeln som jag åt ikväll :-)

torsdag 5 maj 2016

Lediga dagar !

Vi har haft ett par dagar ledigt som vi tillbringat på skären.
Vaknade idag till en underbart solig , vindstilla och varm dag. Vi hann njuta några timmar innan vi var tvungna att åka hem till stan igen.
 Nu väntar jobb resten av veckan men som tur vakar jag så jag kan njuta
 av det härliga vädret på eftermiddagarna :-)

söndag 1 maj 2016

Valborgsmässoafton och 1:a maj

Vilket härligt väder vi har haft i helgen. Maken har jobbat kvällsskifte både lördag och söndag så jag har fått njuta av solen och ta det lugnt hemma. På lördag blev jag och Lady bjudna på middag hem till ett av barnen där jag fick äta gott grillat . Cyklade sen hem och väntade på att maken slutade jobbet och då han kom så for vi till Bocks och lyssnade på ett band som dom hade där och pratade med folk.
 Före Umeåresan var jag till frissan och fick ljusa slingor i håret igen. Jag vet inte om det syns på bilden men lite ljusare blev det nog :-)
Idag var vi ut till skären med sakerna som jag shoppat i Umeå före maken for iväg på jobb. Lika underbart väder idag.Jag har fördrivit tiden i trädgården där det blommar så här fint. Jag ändrade om lite i rabatterna ifjol så det är intressant att se vad som överlevt vintern och vad som behöver förnyas .

Umeåresa 28-29.4 2016

Här kommer lite bilder från vår Umeåresa. Jag och svägerskan skålade i bubbel ombord på Wasa Express.Kortpackan var med så det blev lite kortspelande också. De hade renoverat och flyttat bardisken till ena sidan istället för mitt på golvet där den var förut.Helt ok men det var nästan mysigare som det var förut..... Vi hade bokat hotell Scandic Plaza och fick ett rum på 8:e våningen. Vi hade fin utsikt över älven och rummet var fräscht. Efter att ha shoppat gick vi till Allstar och  åt  Caesarsallad med kyckling som var jättegod. Efteråt njöt vi av bastun som finns på 14:e våningen med en otrolig utsikt över stan.

Morgonfrukost på hotellet och sen shopping vid Ikea +köpcentret Avion . Jag hade inte en aning om att Avion http://www.avionshopping.se/sv-se  fanns men tydligen skall där finnas sammanlagt 90 butiker, cafeèr och restauranger sammanlagt. Far man till Umeå bara över dagen så behöver man inte åka in till centrum för att hitta saker att shoppa om man inte vill till Åhlens och Lagerhaus förståss. 
Catha poserar framför ett rum vid Ikea .
 Paus vid EspressoHouse där jag drack en enormt god vaniljlatte. Cheesecake med kolasås åt jag till men den var jättesöt så jag fick lämna en bit då det bara blev för mycket .... 
Kaffet i Sverige smakar inte gott så det är bra det finns möjlighet köpa bättre varianter för att stilla sitt kaffebegär.
 Då ligger Finlands mycket efter i utvecklingen när det gäller utrymmen för småbarn som tex familjerum i köpcenter där man kan värma mat , byta blöjor och leka av sig lite. Visst finns det men så bra som det var här har jag aldrig sett tidigare hemma iallafall.

Så här vackert var det på havet på hemvägen. Vi åt skärgårdsbord som vi alla var nöjda med. Av någon anledning så hade vi trott att utbudet skulle ha varit mycket mindre än vad det var , så det var positivt :-)
 För mej blev inte shoppingresan så dyr denna gång . Köpte inte ett enda klädesplagg till mej själv men på båten föll jag för en Lundmys klänning som jag köpte till babyn som jag snart skall bli farmor åt . Alicia skall få en pippidocka och bok då hon har födelsedag om några veckor. Kryddhyllor till skären från Ikea + en matstol som vi skall ha på villan åt barnbarnena. En trevlig resa men skönt att vara hemma igen :-)