söndag 24 juli 2016

Veckan som gått

Måndag - torsdag tillbringade jag på skären. Maken jobbade så han var bara där ibland.
 Jag gillar inte att vara ensam där men jag hade turen att ha trevligt sällskap med
 mej alla dagar som jag var kvar där :-)

Samma vy men från olika kvällar. Första kvällen gick färgerna mycket i rosa toner , 
nästa kväll i orange.
En kväll när maken var där så testade vi att sup-paddla men med en surfbräda.
 Det gick bra det också . Lady fick också försöka ;-)

I fredags var jag till Strampen med min kusin och med dottern. Jag var nyfiken på" Dinner in the sky" grejen som de hade där. Jag trodde att jag aldrig skulle kunna tänka mej att sätta mej i nån sån grej och lyftas upp i luften men det såg inte så farligt ut trots allt.
Vi åt mat vid Strampen och detta är min portion. Gratinerad kyckling-chevrétoast med granatäppelsallad . Det var supergott!!!


Till sist några bilder på min Bernstein ros som klarade vintern och nu har börjat blomma så här vackert.

Nu har jag jobbat några dagar . Imorgon är jag ledig. Sen 4 dagars jobbande innan 5 veckors semester börjar :-)

lördag 16 juli 2016

Min nya klänning !

Igår fick jag min nya klänning som jag ska ha på en fest senare i sommar. Jag tycker den är så fin. Älskar blått och den vida kjolen är så härlig :-)



torsdag 14 juli 2016

En sommarfavorit!

Här är en av böckerna som jag beställde från Adlibris för en tid sedan. Läste just ut den och den var precis så som jag vill att en "sommarläsningsbok" ska vara. Lättläst och svår att lägga ifrån sig, man vill läsa den till slutet direkt. Ingen djup och tankeväckande text utan  avkopplande och lite förutsägbar ☺

tisdag 12 juli 2016

Ett dygn ute i skären !

Igår efter jobbet åkte vi ut till skären. Varmt och skönt och nästan inga myggor. Vi njöt av kvällen på bryggan och kastade efter fisk .Sen blev det bastu före läggdags .
 Idag trodde jag att vi skulle vakna till en regnig dag men vädret var helt ok. Halvmulet och varmt. Solen kikade fram emellanåt och då blev det jättevarmt. Jag klippte gräset och fick dagens motionspass. Tog en timme och efteråt var jag så varm att jag försökte doppa mej i havet......men nöjde mej med att svalka av mej sådär lite försiktigt ;-) Maken plockade jordgubbar , skördade sallad och rabarber + gick ut i skogen och plockade lite kantareller. Rättvis arbetsfördelning eller hur :-) 
Vi for hem igen på eftermiddagen lagom tills det började regna.
Besökte båda barnbarnen och for sen hem och lagade in jordgubbarna i frysen. Imorgon ska jag koka mera rabarbersaft. Maken fixade middagen -lax med kantarellsås och det var gott !






torsdag 7 juli 2016

Några bilder från Stockholmsresan .

Åkte med tåg till Åbo. Gick runt Åbo slott och promenerade längs Aura å.
 Njöt av fint väder och blomsterprakt och båtar av olika slag.


Åt från buffèn på Viking Grace. Så gott !


Stockholm - Gamla stan - Djurgårdsfärjan och Djurgården.


Skansen.

fredag 1 juli 2016

Trött och lite lite oinspirerad !

Konstaterade just att jag inte har bloggat på en tid. Vet inte riktigt vad jag skall blogga om ;-)  Vi har firat en fantastisk midsommar med hela familjen hemma hos min bror och hans familj. Vi har också hunnit vara en del ute vid villan. Många fina dagar men det har också funnits saker som tagit massor av min energi :-)
 Sonen var sjuk i ett par veckor och som den hönsmamma jag är så tog det på krafterna   (jo, jag vet att han är vuxen.....oroar mej iallafall  ;-)  ) 
Vi har sett massor med huggormar på villan och senast tänkte jag stiga på en 10 cm lång huggormsunge på trappan till dasset....energitjuvar också dom :-(
 Det värsta var ändå att jag hittade en fästing på badrumsgolvet och en stund senare en som satt fast på Ladys nos. Jag AVSKYR fästingar och är uppriktigt sagt livrädd för dom. Troligen har den som var i badrummet kommit med i kläder från skären , så nu har jag tvättat och städat noggrannt på jakten efter fler fästingar som kan tänkas gömma sig någonstanns. Lady har fått kortaste sommarfrisyren hon någonsin har haft och jag kollar mej noga gånger flera per dag. Fästingarna gör att tanken på en höghuslägenhet i stan börjar locka mej mer och mer. Ja ni hör själva att mina tankar inte är så positiva just nu. Fästingar , ormar och getingar är det värsta med sommaren ...allt det andra är rätt bra ;-) 
Något positivt som skingrar min lilla orm och fästingfobi  är helgens födelsedagskalas och Stockholmsresan i början på nästa vecka. Får hoppas att jag slipper fästingarna på Viking Grace ;-) 


Här är en bild från midsommarafton.