tisdag 27 december 2016

Min jul !

19/12 var jag och Catha ute på julshopping. Vi tog en paus i shoppandet och gick på eftermiddagsbio och såg Bad Santa 2. Bio Rex har förnyat sina biosalonger och i denna där Bad Santa visades så fanns det bekväma stolar och fotpallar. Efter bion intog vi lite vätska vid Little Pub vid torget innan vi fortsatte med shoppandet. Mysigt och avkopplande,ingen stress alls :-)
20/12 klädde vi granen som vi köpte på Brändö torg av släkten som säljer granar där.
Den 22/12 badade jag julbastu med dottern och barnbarnet. Efteråt såg vi film och åt en massa delikatesser som dottern hade med sig till oss.

Julafton.
 Lady väntar på gästerna eller kanske på tomten ;-)



Dan före julafton slutade maken jobba nattskifte och jag hade ledig dag. Vi handlade det sista i matväg som behövdes för julhelgen och for sen och önskade svärmor och svärfar en god jul. Kl.17 fick jag skinkan in i ugnen och packade in de sista julklapparna och sen blev det Bingolotto resten av kvällen. Det var extra intressant att följa med i år då jag själv hade lyckats få tag i en bingolott.Jag vann inget men det var roligt ändå :-) 
Halv tre på natten var skinkan färdig......och då var jag nog rätt trött måste jag medge.

Julafton firades med barnen och deras familjer. Det var roligt att få fira med dem alla och småttingarna stod ju för den största julglädjen :-) 
Två tomtar kom och delade ut paket i år. Den minsta i familjen satt glatt i den ena tomtens famn men det äldre barnbarnet var lite smått reserverad.Då klapparna var utdelade så vågade hon sig på att dansa med tomten och vi fick sen också ta ett foto på henne i tomtens famn.
Det blev en riktigt fin julafton och jag tror att alla var nöjda och glada med både mat och julklappar.
Vår julmat består av massor med fisk av olika sorter men ingen lutfisk. Skinka och kalkon är också ett måste på julbordet. Maken gör allt som har med fisk att göra. Jag fixar sallad och skinka ;-) 
Juldagen jobbade jag kvällsskifte och julannandagen morgonskifte. Efter jobbet var det dags för mamma och pappas julmiddag med plockastek + andra juldelikatesser. 
Så nu har vi firat jul ordentligt och nu väntar jobbnätter för min del innan det blir att fira nyår. Önskar er alla en fin vecka :-)


Mammas och pappas uppdukade juldelikatesser :-)


lördag 17 december 2016

Kalas gott !

Igår blev det mycket gott att äta igen en gång. Vi åt lunch vid Rosso för jag ville absolut prova på pizzan som Tomek Valtonen kombinerat ihop som Sportis bidrag till Pizza Cup 2017 där en del av pengarna går till välgörande ändamål. Pizzan var mättande med mycket ost, broiler, lufttorkad skinka , pepperoni och tomat-vitlöksdip till. Varken jag eller Daniela orkade med hela utan fick ta hem resten i en påse. God var den men törstig blev man efteråt.
På kvällen var vi och firade min brorson Jesper som fyllt 13 år. Där fick vi mera gott att äta. I vår familj äter de flesta hellre mera saltigt än sött vilket syns på många av våra kalasbilder.



tisdag 13 december 2016

Lucia


Idag efter jobbet var vi till stan och såg på Luciatåget som vandrade genom stan. Vår egen lilla Alicia som lussat för oss en stund tidigare, var också där och kollade in den stora Lucian och hästarna. Det var många år sedan som jag senast varit och tittat på Luciatåget i stan. 
Det var härligt att se alla små Lucior som sprang omkring där. Riktigt mysigt och stämningsfullt .

tisdag 6 december 2016

Finlands självständighetsdag !

Jag slutade med mina nattskiften idag och har städat vardagsrummet inför kvällens självständighetsfest. Jag köpte en ny matta igår som passar perfekt med allt det andra röda nu till jul. Sotka hade mattor till nedsatt pris och jag köpte sista stora mattan av just den sorten.
Jättenöjd är jag. Nu är köket och vardagsrummet redo för julen.....bara resten av huset kvar då ;-)
 Nu ska jag sätta mej ner i soffan med Lady och vänta på att maken kommer hem från jobbet och se på balen på slottet.




söndag 4 december 2016

Pepparkaksbakning !

Vi brukar ha som tradition att baka pepparkakor hemma hos mamma och pappa på självständighetsdagen. I år är vi så många som vill vara med och baka så vi delade upp oss på två dagar. Maken har ledig helg och jag jobbar nattskifte, så då jag hade vaknat på eftermiddagen for vi och baka pepparkakor. 
Jag fick inspiration från jobbet att laga ett stort pepparkakshjärta med ett litet hål i så att man kan hänga upp det  i  ett fönster. Ska dekorera det först och försöka göra samma sak här hemma.

Fiskar,grisar och hjärtan. Bakade mest små pepparkakor då de är godast att sätta i munnen tycker jag.