tisdag 31 januari 2017

Ny resebur åt Lady !

I söndags beställde jag en ny resebur åt Lady från petnap.fi . Vi har två stycken från förut, en i skären och en hemma men de börjar bli lite nötta. Jag ville ha en bur som är en storlek mindre och är lättare att hantera tex då man reser. Lady är lika liten som en stor katt och hon rymdes jättebra i den nya buren också. Sommartid gillar hon att ligga ute i buren då vi är i skären och kolla in vad alla har för sig. Det är tryggt att ligga där tycker hon och så är hon skyddad för myggorna. Hemma går hon och lägger sig i buren då hon vill vara i fred och sova, annars är det soffan eller min säng som gäller ;-)
Jag har inte beställt nåt från Petnap förut men blev positivt överraskad då jag beställde i söndags och paketet kom redan idag, så inte ens två dygn tog det att få hem beställningen. Buren är stadig och fin och priset var förmånligt,så jag är jättenöjd :-)


Den nya lila buren och den gamla lite större.

söndag 29 januari 2017

Olyckor och sjukhusvistelser.

Januari månad går snabbt i år tycker jag. Dagarna bara rusar iväg. De två senaste veckorna har präglats av olyckor av olika slag, vissa med besök till samjouren och vissa med  sjukhusvistelse som följd för fyra olika familjemedlemmar. Hoppas nu att inget mera händer för 2017 började inte vidare bra kan man säga.
Dagarna börjar bli ljusare och det är så härligt. I fredags kunde jag sitta ute på inglasade terassen och dricka eftermiddagskaffe (termometern i solen visade +30 grader ) 
Min egen förkylning bröt aldrig ut, så det var nog granen som var boven till min täppthet och mina nysningar. 
Äter vitaminer, dricker granatäppeljuice, äter nyttig mat och tränar faktiskt 3 ggr i veckan som jag lovade mej själv att försöka göra vid nyår. Det tar bara 30 min att göra en omgång av övningarna i Simons träningsbok för latmaskar och det känns riktigt bra när man märker att musklerna får jobba, så jag fortsätter i samma takt och ser om det börjar göra nån nytta :-)
Om man tränar så får man fuska lite ibland och äta nåt gott anser jag...så idag efter att ha varit på besök till sjukhuset så blev det en fastlagsbulle...igen :D

Älskar dessa bullar !

söndag 15 januari 2017

Helgen !


Helgen har gått snabbt denna gång. I fredags var vi till ishallen och åt lunch med Daniela och Alicia. De har så bra mat där och ett förmånligt pris också. Denna gång var det klyftpotatis och pasta + wienerschnitzel med svampsås. Salladsbordet är jättefräscht och man får plocka åt sig vad man vill därifrån och det kostar endast 7,90. 
Vi passade på då vi var där att lära Alicia vad hockeyspelarna heter som finns på bilder på väggarna där ;-)

I lördags var det match och det som är bra med helgmatcherna är att de börjar tidigare så man hinner se hela matchen i lugn och ro före nattskiftet börjar. De vann inte den här gången heller men matchen var trots allt sevärd denna gång.

Idag då jag vaknade for vi ut och kollade att allt var ok ute vid villan. Solen lyste så fint på isen då vi kom dit men lika snabbt blev det skuggigt, så jag fick inte med det på bild denna gång. Lady njöt av att få vara med ute på isen och springa och rulla i snön.
På kvällen var vi och hälsade på Freja, yngsta barnbarnet. Tiden går så snabbt och de växer så fort våra två gullungar.
Helgen är slut men för min del betyder det att jag snart blir ledig igen. Ha en bra vecka allihopa !


torsdag 12 januari 2017

En annorlunda soppa !

Igår satt jag och kollade igenom program som blivit inbandade och i ett av programmen var det Tina Nordström som lagade mat i fjällen. Hon lagade bl.a morotsoppa med rå ingefära och avokado. Jag tyckte att det lät jätteintressant, så idag handlade jag alla ingredienserna som behövdes till soppan och lagade den idag. Soppan är uppäten och både jag och maken mätta och belåtna ;-)  Soppan var verkligen annorlunda. Det går inte riktigt att förklara smakupplevelsen men det var syrligt av lime och sött av apelsin. I tv programmet så sa de att den smakade starkt av chili, vitlök och ingefära men det märkte inte jag !? Jag använder massor av chili och vitlök i min mat så dosen borde kanske ha fördubblats för att jag skulle känt av hettan. Gott och annorlunda var det iallafall. Jag tycker själv att vi borde äta mera soppa på vintern då det är värmade och gott.
Här är receptet om nån vill testa på nåt annorlunda morotsoppa med rå ingefära och avokado


Bilden är googlad - Foto TV 4

tisdag 10 januari 2017

Granen åkte ut....

I förrgår blev jag täppt och började nysa.Igår efter jobbet somnade jag och sov i 2 timmar, vaknade och trodde jag hade feber....men nej!  Täppt och dov i huvudet och magmusklerna värker men det beror nog  mera på Simons övningar i latmaskboken än flunssavärk tror jag. Jag hade massor av planer denna vecka då jag har 3 dar ledigt före jag börjar med mina nattskiften på fredagen men nu är det nog bara så att jag får ta det lugnt.
Jag satte igång luftrenaren och slängde ut julgranen i morse då jag misstänker att det är den som gjort att mina slemhinnor svullnat och det kliar i luftvägarna. Det är samma sak varje år, konstigt att jag aldrig lär mej men jag vill ju bara ha in julgranen och njuta av den så länge det bara går. Det tog så emot att plocka bort alla fina julgranspynt och glitter då granen inte ens börjat barra. Jag har inte behövt dammsuga en enda gång fast den varit inne i 3 veckor . Nästa år blir det nog en serbisk gran igen för den var verkligen värt priset på 45 euro.
Lika bra att plocka bort alla tomtar och pynt nu också bara jag orkar.
Dricker örtte , äter vitlök, ingefära, citron, äppelvinäger, gurkmejashot och allt annat nyttigt jag hittar för att bota mina symptom.
Vår fina julgran och alla pynt .
Nu blommar den vita amaryllisen som vi fick av mamma och pappa i julas. Den är så vacker och har en svag doft. Tulpaner köpte jag åt mej själv igår bara för att jag ville ha dom :-)


fredag 6 januari 2017

Vägrar slänga ut julen ännu ....

Så här fin är blomkorgen som jag fick av maken till jul.
Den röda amaryllisen har just slagit ut alla sina knoppar .

Många har redan slängt ut sina julgranar men vår barrar inte alls ännu och för första gången någonsin har vi fått en gran att börja växa.Ett litet ljusgrönt skott syns på den största bilden bakom den vita bollen. Granen är så vacker så jag kan inte förmå mej att tänka tanken att den skall ut ännu. Julen varar till påska ...eller hur var det ;-)

onsdag 4 januari 2017

Why him ?



Ikväll var jag med svägerskan på bio och såg " Why him". En komedi om en pappa som har svårt att acceptera sin dotters nya pojkvän. Vi tyckte båda att filmen var jätterolig och satt med ett leende på läpparna ännu i bilen på väg hem :-) Det beror ju på vilken sorts humor man har om man gillar nåt eller inte .....och denna film hade en del snuskiga inlägg.....men tål man det så var den definitivt sevärd :-)

tisdag 3 januari 2017

SKAM

De två senaste kvällarna har jag ägnat åt att titta på en Norsk ungdomsserie som heter SKAM. Jag har sett att det är många som börjat se just den serien men tänkte att det nog inte är nåt för nån i min ålder. I söndags lyssnade jag på en pod där det kom fram att kvinnor i min egen ålder var helt fast i den serien och rekommenderade den åt folk i alla åldrar. Jag blev nyfiken och satte mej i sängen med plattan och började kolla på första avsnittet. Nåja tänkte jag, vad är det nu som är så speciellt med denna serie......en ungdomsserie som bara handlar om just ungdomar. Nästa gång jag såg på klockan så var den över två på natten och hela första säsongen var slut ! Igår såg jag säsong 2 (jo det blev lika sent som kvällen före) så nu har jag sett alla avsnitt som fanns att se för tillfället. Vad är det då som är så bra med denna serie? Ja, jag vet faktiskt inte men jag ville bara veta hur det fortsatte :-)

Googlad bild

måndag 2 januari 2017

2 januari 2017


Inatt har det kommit lite snö och Lady blev så glad när hon upptäckte det. Tyvärr är det livsfarligt att röra sig utomhus då lös snö ligger ovanpå isen och gör att det är ännu halare att gå fast man har icebugsen på sig. Jag höll på att falla flera gånger  då jag gick ut efter posten, så rör er försiktigt där ute .

Igårkväll gick jag i bastun och provade några av mina julklappar som jag fick av tomten. Garniers hårmask var fantastisk. Håret blev så mjukt och mina lockar kom så fint fram efter att jag låtit håret självtorka. Saltpeelingen hade jag på i bastun och huden kändes så mjuk och len efteråt. Roligt att få nya produkter och unna sig små skönhetsstunder emellanåt,det behövs :-)

En annan julklapp som jag beställde från Adlibris till mej själv är denna bok "Träning för latmaskar". Jag är en latmask,jag vill så gärna och är emellanåt så motiverad med kost och träning och sen förfaller allt igen. I boken står det att även den minsta lilla träningen gör nytta, så kanske man bättre kommer igång om man inte drivs av för höga krav? Jag har iallafall börjat bra med 1,5 timmes promenad och 20 minuters träning från boken....och ja, idag har jag ont i vissa muskler....otränad som jag är :-) 

söndag 1 januari 2017

Gott Nytt År 2017 !

Första dagen på det nya året har börjat. Nu får vi börja från noll i en bok med helt oskrivna blad och fylla den med sånt som ger vårt liv en mening. Bra och dåliga saker händer runtomkring oss hela tiden och vi måste välja hur vi vill tackla dom sakerna. Ta vara på det som skänker glädje och ger ditt liv en mening och försök ge mindre uppmärksamhet åt det som får dej att må dåligt. Önskar att alla får ett riktigt bra år  2017 !