söndag 26 februari 2017

Grönkålschips

Igår fick jag för mej att jag skulle testa att laga nyttiga grönkålschips. Köpte grönkål från butiken. Sköljde dem och lät dem torka. Rev dem sen i små bitar och tog bort de grövsta stjälkarna. Gned in dem med 2 msk olivolja + salt och la dem sedan på bakplåtspapper på en långpanna och in i ugnen på 70 grader i 2,5 timme. I receptet stod det ca en timme men mina blev inte färdiga på den tiden. 
Jag gillar inte direkt grönkål men jag älskar chips, så det var intressant  hur det skulle smaka. 
Jag fick sällskap av min kusin på kvällen som  skulle övernatta hos oss och henne bjöd jag på mina hemmagjorda grönkålschips.  Innan vi gick och la oss på kvällen så var skålen med chipsen tom :-)  Här är en länk till receptet jag använde http://foodpharmacy.se/2017/02/krispiga-gronkalschips-suverana-for-tarmen/


Googlad bild från Svt på grönkålschips

lördag 25 februari 2017

Sol och snö !

Nu ser det ut som vinter igen då det har kommit en hel del snö de senaste dagarna.Jag tog en morgonpromenad då jag vaknade och njöt av att gå i det vackra vädret.Träffade en liten tjej som gillade att kasta sig i snön på vägen ;-)

Igår kväll hade jag och Lady mys framför tv:n .Hon sov och jag kollade serier.
 Maken var i nattjobb.

fredag 24 februari 2017

Tropiclandiabesök idag

Vi har i ett par månaders tid tänkt fara och simma till Tropiclandia men av olika anledningar har det inte blivit av men idag kom vi oss äntligen dit.  Vi kom till bassängen ca kl.10.30 och då var det bara några andra föräldrar där med sina barn så det fanns gott om plats att plaska i vattnet. Alicia njöt av att få simma och leka i vattnet. Roligast var nog att samla ihop alla ämbaren som hon hittade och hälla vatten i och ur dem.
Vi borde komma oss dit oftare än vad vi gör för det är så skön avkoppling.



tisdag 21 februari 2017

Arg och besviken !!!

Jag kommer just hem från Sport- Kärpät matchen som slutade 4-5 . Ett poäng fick Sportis idag fast de hade varit så värda tre poäng. En bra match för övrigt men jag förstår inte varför domarna match efter match dömer till det andra lagets fördel? Likadant gjorda mål döms som mål åt motståndarna men åt Sportis döms dom bort..... !?
Två utvisningar samtidigt åt Sport så de andra fick spela 5 mot 3 och göra mål när Sportis ligger i ledning med 4-2 . Listan kan göras lång på orättvisa domslut denna vinter. Är domarna mutade eller gillar dom inte Vasalaget pga att det bor finlandssvenskar här ? Hmmm..... !!!
Vissa skyller på tränaren då det går dåligt för Sport andra på spelarna men hur ska de orka hålla upp motivationen när deras vinster ofta uteblir pga  att domarna dömer olika åt olika lag? Jag förstår att motivationen och orken tryter emellanåt och det behövs nåt som ger dem kraft att orka kämpa igen.
Starkt kämpat idag och i mina ögon är Sportis vinnare :-)

(Googlad bild)

lördag 18 februari 2017

Garmin -activity tracker


Det har inte blivit några uppdateringar på en senaste tid då jag har jobbat sju dagar i sträck men nu är jag ledig och har mera tid att skriva igen. För nåt inlägg sedan skrev jag om mitt aktivitetsarmband som jag ville ha till jul och som fungerat jättebra fast det var en billig variant från Motonet.....en vecka senare började det att krångla.Det startade om sig själv så alla steg försvann och det hände mer än en gång....
 Min snälla man köpte ett nytt aktivitetsarmband åt mej som vändagsgåva, så nu hoppas jag att det här nya skall fungera bättre än det gamla.Det är intressant att följa med hur mycket man egentligen rör på sig och hur man sover. Eftersom jag är medicinallergiker och inte tål en hel del mediciner så blir man tvungen att tänka hur man skall kunna undvika vissa sjukdomar som till en viss del går att förebygga genom bra mat och motion. Inte är det lätt alla gånger då olika forskare säger olika saker men man måste försöka se till vad man själv mår bra av. Jag fortsätter kämpa med min träning och hoppas den ger resultat :-)

onsdag 8 februari 2017

Ledig dag vid skären.

Planer är till för att ändras och så blev det för oss idag. Vi hade tänkt tillbringa 3 dar ute i skären. Gå på isen, njuta av solen och basta och bada tunna. Nu blev det inte riktigt så pga kölden. Det är inte så kul att sova där när det är -16 utomhus nattetid. Kölden sitter i väggarna då huset inte varit uppvärmt sen i höstas. Nåja, vi satte oss i bilen och körde ut dit för att iallafall gå på isen en stund idag. 
Lady fryser snabbt då hon är ute och det är kallt .Efter tio minuter brukar man se att hon är kall och kanske våt av snön och sen får man gå in. Hon avskyr att ha kläder på sig och speciellt om man ska dra dem över huvudet, så i gårkväll satte jag mej vid datorn och googla fram ett jättebra mönster på ett "hundtäcke" som inte behöver dras över huvudet. Halv två på natten var jag klar med det. Envis som jag är så kunde jag inte sluta sticka när jag en gång börjat, utan ville få det färdigt så hon kunde ha på plagget idag .
Hon var inte vidare glad att få det på sig men acceptera det iallafall. Det var stor skillnad att gå med henne på isen mot vad det brukar vara. Nu var vi ute i tre omgångar och hon skuttade fram på isen, rulla sig och var så glad. Underbart att se :-) Hon skakade inte alls som hon brukar kunna göra efter att ha sprungit på isen utan var nöjd och glad.
Här finns mönstret som jag stickade efter http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=3486&cid=12#pattern_content





söndag 5 februari 2017

Söndag !

Så var det söndag igen. Igår jobbade jag till kl.16 och då kom sonen och hans familj och hämtade mej. Vi for och handlade mat och sen hem till oss. Tommy lagade en god sallad och stekte broilerschnitzel åt oss sen såg jag och Freja på Sportismatchen i tv medan hennes mamma och pappa gick i bastun. Sen var det dags för melodifestivalen men då hade Freja redan somnat :-)  Jag var inte riktigt imponerad av låtarna i denna deltävling, hoppas nästa blir bättre.
Lady är så gullig när småttingarna är hos oss.Hon gillar dem men måste akta sig för deras närgångna händer som kan riva henne i pälsen.Hon är noga med att visa att hon hör ihop med mej när de är hos oss. Kommer så nära mej hon bara kan och lägger sig ner så inte Alicia eller Freja ska kunna komma i min famn.  Hon är så underbar :-)
Imorgon är det jobbdag igen för min del men maken börjar sin vintersemester. Ons-to-fre är jag ledig så då blir det möjligtvis villaliv med tunnabad och bastu.......jag längtar.... !


Vår lilla sötis Lady.

Jag fick bytt bort julgardinerna i vardagsrummet idag.
Nu skulle jag behöva en ny matta och nya kuddar till soffan .

onsdag 1 februari 2017

1 februari 2017

Jag fick ett aktivitetsarmband i julklapp och idag kunde jag se att medeltalet steg jag tagit under januari var 10 003. Inte så illa med tanke på att andra veckan i januari tog jag det väldigt lugnt då jag blev täppt och hade förkylningssymptom. 10 000 steg om dagen är väl det man minst borde gå, så för att vara januari månad med halt väglag och hälsobegränsningar så är jag jättenöjd :-) Jag hänger inte upp mej på om det nån dag blir mindre steg för nästa dag kan det vara dubbelt mer steg och medeltalet på en månad säger ganska mycket, så jag fortsätter bokföra mina steg månadsvis.


Köpte hem en vit murklocka för någon dag sen som blommar så fint.Amaryllisen som var i blomkorgen som jag fick av maken till jul blommar nu med en till blomstängel som är fyra gånger högra än den förra och med jättestora fina blommor.