fredag 31 mars 2017

Årets första övernattning vid skären !

I onsdags efter jobbet for vi ut till skären och övernattade för första gången för i år. Badade bastu , grillade och tog det lugnt. Lady var glad att få komma med ut dit och njöt lika mycket som oss :-)


Vi såg storgäddan som lurade i vassen. Syns dåligt på bilderna men gäddan var jättestor.

onsdag 22 mars 2017

Ny matta !


Idag var jag och köpte en ny matta till vardagsrummet.Det var dags att lägga undan den röda som jag köpte till julen och få in lite ljusare toner i huset. Det blev en neutral beige matta med kort lugg som var nedsatt med 50 euro vid Sotka. Mattorna hos oss slits av nån anledning rätt snabbt och jag gillar att byta ut mattorna ofta och köper därför inte så dyra mattor. Nu måste jag bara bestämma mej för vilken färg som jag skall ha som färgklick i vår . Kuddar, filtar , ljus och blommor sätter fort en helt ny prägel på ett rum, det behövs inte så mycket mera för att få lite ny känsla i huset.

tisdag 21 mars 2017

Kvällens mat !

Sallad med räkor till middag och grönkålschips till kvällssnacks :-)
Jag älskar sallader. Den här varianten är jättegod med sallad, kål, gurka, tomat, fetaost och räkor.
Jag fick maken att äta grönkålschips ikväll och han tyckte tom att det var gott ;-)

söndag 19 mars 2017

Sköna söndag !

Idag på eftermiddagen då jag vaknade efter vaket för jag ut till skären med "barnen". Det var otroligt härligt väder, solen värmde och det var helt vindstilla då jag satt på terassen och åt min sallad. Nu känns det att man varit ute i friska luften. Ska lägga mej och sova en stund innan jobbet kallar igen.



Så fina mönster i isen.

lördag 18 mars 2017

Kokosvatten !


Köpte kokosvatten i butiken idag. Har inte smakat det förut men det var gott att dricka när det var kallt (maken drack sin varm...och det var ingen höjdare ;-) ) Jag är dålig på att få i mej tillräckligt med vätska och har tom installerat en vätskeapp i telefonen så jag ska ha lite mera koll på hur mycket jag dricker per dag. Det är gott att dricka kallt vatten när man är törstig men då man vakar känns det bra med nåt som ger lite mer energi eller smakar lite sött så man piggnar till då man annars är inne i sin "vakdimma". Dricker vanligtvis inte söta drycker som saft, limsa eller juice men ibland måste man ju testa nåt annat än vatten ;-)

fredag 17 mars 2017

Bärväska åt Lady

Igår var vi en sväng till Seinäjoki för att hämta ett paket med öringrom från Matkahuolto som maken beställt. Jag passade på att följa med för att kolla utbudet i butikerna där. Jag kom hem med en bärväska åt Lady från Musti och Mirri. Den kan vara praktisk att använda när vi ska på resa i april. Den var nedsatt med 60 % så den var inte ens dyr ....ett riktigt fynd  ! 
Det varma sköna hundtäcket som jag stickade åt henne för en tid sen har hon inte accepterat....men väskans funktion förstod hon direkt ;-)


måndag 13 mars 2017

Ishockeysäsongen slut för denna gång!

Ikväll var det säsongens sista ishockeymatch för Sportis och den slutade  2-0 mot Ilves. 
 Inget slutspel denna gång men vi hoppas på bättre lycka nästa säsong :-) 
Nu blir det ett långt uppehåll tills i höst när matcherna börjar igen. Sorgligt men ändå skönt ! Nu får jag koncentrera mej på annat en tid  :-)
Nya tag till hösten Sportis !

Heja Sportis !!!

söndag 12 mars 2017

Mello final !

Vi dukade fram en massa gott att äta och dricka. Smörstekt sparris med lufttorkad skinka och parmesanflingor, ostar, mango, passionsfrukt, räkor och chiliköttbullar.  Lite rosa bubbel att dricka till. Jättegott !


Alla har vi våra favoriter men Robin var min....och han vann :-)

tisdag 7 mars 2017

Skären och shopping


Igår for vi ut till skären och gick på isen och åkte pulka. Solen sken och vi njöt av vår lediga dag !
 På kvällen var jag med dottern på stan och shoppade. Jag hittade inte så mycket att shoppa men det smakade bra med en Irish coffee på Amarillo innan vi for hem igen :-)

söndag 5 mars 2017

Vilken underbar dag !



Jag jobbar nattskifte i helgen men idag har jag ändå  hunnit njutit av det otroligt fina vädret. Steg upp runt halv-ett tiden och gick ut på en timmes promenad. Efteråt satt jag och Lady ute på terassen och bara njöt av sol och värme medan jag drack mitt eftermiddagskaffe. Då maken kom från jobbet körde vi ut till Björköby, där det var så här vackert på isen. 
Nu väntar en natt till på jobbet och sen en vecka med mera ledigt än jobb . Nästa vecka blir min sportlovsvecka :-)

onsdag 1 mars 2017

1 mars

Idag är det 1 mars och jag måste ju redovisa hur det gått med stegräknandet i februari.

Januari :   10 003 steg per dag i genomsnitt 
Februari : 10 979 steg per dag i genomsnitt 

Jag har gått mera i februari än i januari , så jag är nöjd :-)  Målet är ju minst 10 000 steg per dag, så allt över det är ju en bonus .

Idag har jag varit ledig och skött Alicia en stund på eftermiddagen.Lady är alltid så ivrig att va med och hålla koll på allt vad Alicia gör. Det går ganska vilt till emellanåt så Lady är ofta helt slut sen när Alicia har farit hem ;-)


Mommos underbara lilla busunge Alicia . På första bilden kollar hon på Pippi på tv och härmar en av pojkarna som är med där. På nästa bild är det underbordskrypning som gäller.

En trött Lady efter dagens busande .