söndag 28 september 2014

September månad

....har gått så snabbt. Jag har inte riktigt hunnit med att uppdatera bloggen.Tid har det väl funnits men då jag har haft så mycket allt möjligt att tänka på så har bloggandet bara lämnat bort. Nu ska jag försöka uppdatera lite i bild och ord.
En sak som jag haft mycket i tankarna har varit läkemedelstenten som jag var tvungen att göra från jobbet. Jag läste och läste och tyckte att ingenting gick in i mitt huvud. Räknandet var ännu värre. Jag fattade ingenting av hur man ska räkna ut och förvandla olika summor till nån annan enhet än vad de var i från början. Jag gick till tenttillfället med stor nervositet och helt säker på att inte klara den.......men det gjorde jag !!!  Så skönt att ha den avklarad ! 
Jag har också påbörjat "projekt reda upp i hemmet" som går ut på att gå igenom lådor , skåpar, kläder och slänga.... Jag är en bit på väg men det tar ju aldrig slut så det är ett evighetsprojekt . Hösten är en sån tid då man kan städa tycker jag. Fixa det mysigt runtomkring en och tända ljus och ha middagar.


9 september planterade vi ett tll äppelträd vid villan.
"Transparent Blanche"
Mjukglass med havtorn från Bernys. Jag har ätit flera för det är så gott !

Jag har också hunnit med att vara på två ishockeymatcher.Senast igår var jag och såg då Sport spelade mot Kärpät. Tyvärr ingen bra match då Sport förlorade och spelet var rätt uselt.... Före barnen föddes var jag ofta på hockeymatcher.Nu när ingen av dem bor hemma mera så tänkte jag återuppta det intresset och fara på match när jag har möjlighet :-)Här är en lustig grej :-)
När vi senast var till skären så hittade vi fyra tomatplantor som växte där maken tömt
 den komposterade jorden från dasset .Den här plantan som är på bilden blommade också.
 Intressant eller hur :D
Denna syn mötte mej då jag kom hem från jobbet en kväll.
 Maken hade lagat pepparnötbiff med trattkantarellsås och sallad. Det var så gott !

Lady och Tommy - så fina :-)
Bildbevis på att Lady minsann går i lång och vått gräs.....då hon själv vill :-)

I fredags var jag med min svägerska Catha och såg på Thomas Järvheden och Vuxenkruxet. Jag blev glatt överraskad av hans show som var väldigt underhållande med flera musikinslag.Humorn var rolig och igenkänningsfaktorn var hög.
Det var en liten uppdatering från de senaste veckorna. Nu hoppas jag att det skulle sluta regna så man kan njuta av vackert höstväder och all färgprakt i naturen. Ha det så bra allihopa !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar