söndag 30 november 2014

Mamma Mia vilken show !!!

I fredags åkte jag, maken ,mamma och pappa ner till Helsingfors med Istravel för att se Mamma Mia på Svenska teatern. Bussen var fylld av förväntansfulla resenärer och efter 7,5 timmes bussfärd kom vi fram till Hotell Marski där vi skulle övernatta. Hotellet låg mittemot Svenska teatern och Stockmann , så läget var perfekt. Rummet var fint . Stora sköna sängar och enorma fönster , fast utsikten var kanske inte den bästa ;-) 
Kl.19.00 började föreställningen och Mamma Mia körde igång. Vilken medryckande show det var. Otroligt tempo och så bra sång och musik. Publiken stod upp och applåderade de sista femton minuterna av tillställningen. Jag hade kunnat se den en gång till direkt efteråt.... Det var nog det bästa jag sett på teater någonsin :-)
Efter teatern blev det lite mat och dryck och sen var det skönt att slänga sig på sängen i hotellrummet. Vi sov jättebra trots mycket ljud av trafiken och discodunk från nån nattclub.
Frukosten på hotellet var jättebra. Alla hittade nog nåt att äta där för utbudet var stort :-)
Vi hann med lite shopping före vi startade hemåt igen. En fin och minnesvärd resa :-)


På promenad längs Helsinfors gator. (Klicka på bilderna så blir de större )

Svenska teatern -vårt hotellrum och mamma och pappa :-)

Maken skulle absolut till matavdelningen  vid Stockmann
 och visst var sortimentet lite annorlunda än i butiken hemma ;-)

Stockmanns julpyntning .

måndag 24 november 2014

Ny dörrkrans !

Idag köpte jag en ny juldörrkrans till ytterdörren. Den var ovanligt billig för att vara då stor som den är. Den kostade under tio euro vid Biltema. Nu hänger den då fint där ute och pryder vår ytterdörr

söndag 23 november 2014

Söndag

Idag for vi ut en sväng till skären. Det var så fint med lite pudrat snö längs stranden.
 Jag tror att vi har mera snö hemma på gården i stan än vad det är här :-)




Det här fotot är tagit hemma på gården igår kväll.


lördag 22 november 2014

Ledig helg !




Jag måste passa på nu när jag har ledig helg att börja förbereda lite  inför julen. Idag har julgardinerna till köket kommit på plats och ljusstaken lyser så fint i fönstret. På köksbordet ligger den nyinköpta bordslöparen från Hemtex. Ute faller snön så fint och det är ett ett par cm snö på marken. Julkänslan börjar komma :-)

Födelsedagsfirande.....

....i liten skala igår kväll. Dottern fyllde 25 år igår men pga jobb så blev det inget kalasande ännu men en liten födelsedagsmiddag hemma hos oss med lite presenter och sen kladdkaka med grädde till efterrätt, som svärsonen köpt :-)
Daniela hade bl.a önskat sig en karusell som lyser och snurrar och som spelar ett antal julsånger om man väljer att ha på den funktionen.


En skål för födelsedagsbarnet i alkoholfri champange , sallad och kött och sen jättegod kaka med grädde.


Lady var nyfiken på vad som fanns i paketen och satt snällt och tittade på ;-)

Lady var så fascinerad av karusellen och satt stor del av kvällen och bara tittade på den :-)

onsdag 19 november 2014

Första julbelysningen på plats



Nu är första julbelysningen upphängd. Jag hittade inte det som jag sökte då jag skulle köpa en ny ljusslinga till framsidan av huset , så det blev den här istället och resultatet blev helt ok.

onsdag 12 november 2014

Farsdag !



I söndags var det farsdag. Min egen kära pappa , svärfar och maken firades. Det blev mycket gott som hamnade i magsäcken denna dag :-)  Det har nog blivit lite för mycket av det goda nu en tid , så nu har jag beslutat mej för att köra lite diet igen så jag får bort några kilon. Visst kan man äta gott fast man kör diet , det vet jag.  Nog är det svårt att låta bli chips och dipp men måste ersätta det med annat gott nu en tid så jag får tillbaks min midja.

lördag 1 november 2014

LADY 5 ÅR IDAG !

Vår älskade fina lilla Lady fyller idag 5 år.