torsdag 1 april 2010

Så gott !




Dottern hade lagat sallad en dag och hon var så snäll och hämtade åt mej oxå att smaka en dag då jag var på jobb i kvällsskifte . Jättegod var den ! Igår köpte jag ingredienserna och idag lagade jag ...med dottern hjälp...en likadan sallad.

Här är receptet ifall nån av er vill prova på att laga den.


Österbottnisk sallad ( 4 portioner)


ca 300 g (1/4 ) kinakål
50-60 g (ca 10 cm) purjolök
60-70 g ( 1/2 äpple av syrlig sort
200 g ( 1 burk) grynost
300-400 g gravad lax


sås: 1/2 dl olja
3 msk vatten
2 msk senap
1/2 dl finhackad dill
1 krm vitlökssalt
2 krm socker
(1 krm salt)
1 krm svartpeppar

Beredning: Finhacka kinakål , purjo och äppel. Blanda väl samman i en skål. Fördela salladen i portionsskålar och smula över grynosten. Finstrimla den gravade laxen och placera den snyggt överst i portionsskålarna. Blanda såsen och smaksätt med kryddorna.Låt den gärna stå i kylskåpet ett par timmar så att kryddorna hinner ge smak.Häll över såsen och garnera med en dillkvist och en citronskiva. Servera salladen med sprödvarmt bröd.


Smaklig måltid :-)


2 kommentarer: