söndag 17 januari 2010

Upptagen valpmamma ;-)


Tiden går snabbt när man har roligt....visst är det så ? På tisdag är det 3 veckor sen vi hämtade hem Lady från uppfödaren. Första 2 veckorna gick all tid åt till att anpassa oss till den nya familjemedlemmen. Hon har anpassat sig snabbt till oss tycker jag. Inget gråtande och gnällande. Hon känner sig trygg och det märker man tydligt ! Hon söker sig lite avskilt när hon vill vara ifred och sova. Små korta stunder har hon fått vara ensam och inte ens då något problem....ännu iallafall ;-) Inget fel på aptiten ....nästan så man funderat om matmängden faktiskt är tillräcklig. Nu är hon lite lugnare när maten är på gång men att sitta och vänta på ett "varsågod" fungerar inte ännu ;-) Lady vet redan hur man sitter och ger tassen . Kom , nej , vänta och ligg är andra ord som går bra ....förutom då bär matskålen är pågång ;-)
Rumsrenhet ...jo hon vet vart hon ska gå när hon behöver göra sina behov. Det har tyvärr varit så kallt ute de första 2 veckorna att utegåendet inte alltid var så lätt för en liten en som fryser om tassarna. Nu är det inte lika kallt och hon vill ofta själv ut :-)
Annat då....jo vi hade en familjemiddag för förlovningsparet förra lördagen. Det var en lyckad kväll med de nyförlovade , sonen med flickvän , maken och jag och så Lady förståss. Vi skålade i champange och åt sen tortillas. Så roligt att ha alla "barnena" samlade hemma :-)
Nu väntar en ledig söndag. Blir nog en lugn sådan ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar